Skip to content
4 reacties
164 weergaves

Mijn moeder is al 10 jaar alcoholist

Hallo allemaal, Ik ben een meisje van 17 jaar oud en heb al het een ander meegemaakt, een deel zou ik graag met jullie willen delen.    Mijn moeder is al ongeveer 10 jaar alcoholist. Mijn ouders zijn op jonge leeftijd gescheiden, ik kan me niet eens meer herrineren hoe ze samen waren. Hier heb ik ook weinig moeite mee, het probleem van mijn moeder heeft me vroeger niet veel pijn gedaan. Laat ik het erop houden dat ik het vroeger niet eens wist dat ze dronk. Het is ook pas de laatste jaren steeds erger geworden, als ik mijn ervaring met een alcoholistische moeder moet omschrijven kan ik niet veel meer dan me schamen. Ik schaam me gewoon voor mijn eigen moeder. Maar toch, het is mijn moeder en ik hou van haar en dat zal ook altijd zo blijven. Het is een verslaving, een probleem waar je niet gemakkelijk vanaf komt. Maar alcoholisten vergeten vaker dat niet alleen hun probleem ook het probleem van de omgeving word. Zo vergeet ze bijna alles, ik moet zeker 5 keer vertellen wat ik 's avonds ga doen. Ze gedraagt zich lomp en ik merk aan haar dat ze totaal niet gelukkig is. Ze heeft me nog nooit mishandeld of iets in die richting, waar ik ontzettend blij mee ben Toch weet ik niet goed hoe ik hiermee moet omgaan.. mijn zussen zijn het huis uit, dus ik woon alleen met haar. Mijn vader zie ik 2 dagen in de week. Ik zou hier niet meer van kunnen maken omdat ik met mijn vader ook genoeg heb meegemaakt en ik me daar nooit helemaal ''thuis'' kan voelen. Ik heb een vriend die er altijd voor me is, die me altijd zal steunen door dik en dun. Mijn vrienden laat ik liever niet thuis komen, ik schaam me voor haar gedrag. Ik volg nu gesprekken bij een psychiater die me wel helpen. Het gaat al beter met mijn moeder maar nog steeds niet goed, opgenomen worden kan ze niet omdat ze dan haar baan kwijt raakt en we dan helemaal niks meer hebben. Het enigste wat ik van deze ervaring kan overhouden is dat ik mijn kinderen nooit zo zal opvoeden. En vooral zelf geen drankverslaving wil oplopen. Ik ben op zoek naar mensen van mijn leeftijd waar ik mee kan praten, misschien dezelfde ervaringen kan delen. Want de mensen die hetzelfde meemaken zijn de mensen die je echt kunnen begrijpen. Wat ik aan iedereen wil meegeven is: Denk aan jezelf voor het te laat is, maak keuzes die voor jou van toepassing zijn en doe waar jij gelukkig van word! 

17 jaar
12 jaren geleden

4 Reacties

  • jij ook thnx!!

    Graag gedaan,, doet me goed die positiviteit!! en als het even minder gaat, praat erover, t lost welliswaar nix op maar t lucht wel even.. bedankt voor je positieve energie!!! ;)

    23 jaar
    12 jaren geleden
  • Vertellen

    Ik ben niet van jou leeftijd en heb ook ( helemaal) niet dit soort ervaringen, maar ik wilde even kwijt dat ik wel met je meeleef en dat je het tegen je moeder moet vertellen omdat zij het ( denk ik) niet echt door heeft. Ik denk dat zij dit heel erg zal vinden omdat ze van je houd en er iets aan wil doen!
    Xxx succes en blijf van haar, jezelf en je leven houden!

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • Thanks!

    Ja precies, zo is het ook.. Ja dat ik er nu zo over praat ligt er vooral aan dat ik het maar heb geaccepteer zo ver je zoiets kunt accepteren.. Ik kies nu ook voor mezelf, weet ook wel dat het goed komt met mij! Maar dat is ook het belangrijkste aan jezelf denken! Dankjewel voor je reactie, daar heb ik respect voor. En hoe ik om ga met de mensen die mijn situatie niet begrijpen.. Tja doe je niks aan dat zijn zeker geen vrienden denk ik dan, sta er gewoon boven! En ja die echte vrienden hou ik zeker dicht bij me!! Dankjewel!!

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • Onbegrepen..

    Vind het knap hoe je erover praat, heb hetzelfde meegemaakt (ongeveer) geen situatie is het zelfde.. Houd je hoofd koel en laat het niet ten koste van jezelf gaan. Belangrijk is het om door te gaan, maar dat hoef ik jou niet vertellen. maak niet de fouten die ik heb gemaakt. maar meer dan je best kan je ook niet doen. Ook al is het leven soms rot, maak jezelf niet kapot. werk aan je eigen toekomst en beslis je eigen lot. Ben alleen benieuwd hoe jij met mensen omgaat die jou situatie niet snappen, oftewel de mensen bij wie je je onbegrepen voelt.. En de mensen die ervoor je zijn en je echt kennen, en je situatie.. hou die vast en wees er zuinig op!! weet niet of je het hier mee eens bent, maar zulke mensen met een hart op de goede plaats.. zijn er helaas veel te weinig van!!! Wens je het allerbeste, en na regen komt zonneschijn. geloof me het is zo ;).. LIVE THE LIFE YOU LOVE LOVE THE LIFE YOU LIVE

    23 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten