Skip to content
Wat is er voor jongeren te doen in Bodegraven-Reeuwijk

Wat is er voor jongeren te doen in Bodegraven-Reeuwijk

Woon je in Bodegraven-Reeuwijk en wil je weten wat er voor jongeren te doen is? Bodegraven-Reeuwijk heeft een breed aanbod van activiteiten gericht op vrije tijd, cultuur en educatie.

Jongerencentrum de Zon

De Zon is het jongerencentrum in Bodegraven waar activiteiten worden georganiseerd voor de leeftijd van 4 tot en met 30+. Van knutselmiddagen tot discoavonden. Van tienerinlopen en toffe activiteiten (zoals karten) tot film- en bandavonden. In de agenda van de Zon kun je zien wat er allemaal gepland staat.

De Zon valt onder de Stichting Sociaal Cultureel werk Bodegraven (SSCB). Het bestuur van de SSCB bestaat uit vrijwilligers en oud-vrijwilligers. Naast dat De Zon een jongerencentrum is, zijn hier de jongerenwerkers van SAM ook vaak te vinden. SAM en de SSCB werken dan ook samen om het jongerenwerk in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk uit te voeren.

Jongerenwerkers

Er zijn 4 ambulante jongerenwerkers vanuit SAM en 1 plaatsgebonden jongerenwerker die vanuit de Zon groepswerk uitvoert.

De 5 jongerenwerkers ondersteunen jongeren en brengen de hulpvraag, wensen of behoeftes van de jongeren in kaart. Er wordt daarna een vervolgstap gemaakt door bijvoorbeeld het bieden van een persoonlijke begeleiding om een hulpvraag op te lossen of de juiste hulpinstantie te vinden. Of wanneer er behoefte is aan voorzieningen of activiteiten, zullen de jongerenwerkers in samenwerking met de jongeren en de gemeente kijken naar de mogelijkheden.

Jongerenwerkers van SAM op straat

Misschien heb je de jongerenwerkers van Sam Welzijn al een keer gezien of misschien kom je ze binnenkort tegen. De jongerenwerkers zijn namelijk niet alleen in het jongerencentrum te vinden, maar ook bij jou in de buurt of zelfs in de straat. Je zou ze op een doordeweekse avond dus zo tegen het lijf kunnen lopen. Tijdens avonduren en na schooltijd peilen ze bij jullie op straat waar behoefte aan is in jullie omgeving. Doordat ze jou beter leren kennen, zijn ze in staat om beter te adviseren en door te verwijzen naar hulpverlening, arbeidstrajecten, scholen of andere instanties en natuurlijk leuke activiteiten!

Activiteiten

Zo is er iedere donderdag van 19.00 - 23.00 uur een inloop in de Zon waar je lekker een potje kan tafeltennissen, tafelvoetballen, darten, Fifa kan spelen en meer.

Iedere 2e vrijdag van de maand begint om 20.00 uur Jam Fever, de avond waar je jouw muzikale kunsten kan laten zien, mee kan spelen met andere muzikanten of gewoon lekker kan komen luisteren naar muzikaal talent.

Daarnaast organiseert Kernkracht op de 2e, 3e en laatste woensdag van de maand het Ervaringscafé. Een avond waar je andere jongeren kunt leren kennen, leuke workshops kunt volgen, ervaringen kunt delen en lekker creatief bezig kunt zijn.

Contact

Heb je dan ook zelf een idee voor een activiteit-evenement, een hulpvraag of wensen voor bepaalde voorzieningen? Neem dan contact op met De Zon of de jongerenwerkers van SAM, zij denken graag met je mee.

Buurtcentrum Cheers

Cheers is een buurtcentrum in Reeuwijk-Brug dat sinds 1982 bestaat. Er zijn daar leuke activiteiten voor verschillende doelgroepen. Ook zijn er inloopavonden voor jongeren. Daarnaast maken andere verenigingen gebruik van het gebouw. Een soort Huis van Alles, maar dan anders.

Vakantiespelen

In de laatste week van de grote vakantie organiseert een werkgroep een hele week vermaak voor meer dan 900 kinderen. De in Bodegraven bekende vakantiespelen. Het is een week volgeboekt met uiteenlopende activiteiten. Leuk en gezellig voor jong en oud.

Naast dat we jullie hier graag zien, zijn we voor deze toffe week elk jaar op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen. Ben jij 15 jaar oud? Dan kun je aan de slag als hulpbrigadier en help je onder andere bij het begeleiden van spellen. Lijkt het je leuker om een groepje te begeleiden? Dan kan je vanaf je 16de aan de slag als tent- of crewleiding. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website van de Vakantiespelen voor meer informatie.

SAM Huizen van Alles

Het Huis van Alles heeft in ieder dorp een locatie waar je te pas en te onpas naar binnen kan lopen. In het Huis van Alles ondersteunen we ideeën uit het dorp. Heb jij een leuk idee? Dan kunnen wij je aan iemand koppelen die je er verder mee kan helpen en je bijvoorbeeld een ruimte en materialen bieden. In de Huizen van Alles kun je terecht voor leuke activiteiten, maar ook met vragen of bijvoorbeeld hulp bij moeilijke formulieren of je administratie. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Huis van Alles, voor de actuele agenda kun je kijken op Facebook.

Theater Evertshuis

In theater Evertshuis vindt je leuke voorstellingen (comedy, cabaret e.d.), discoavonden, concerten van lokale bandjes en nog veel meer. De programmering is breed en gericht op iedere inwoner van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Neem eens een kijkje op de website van theater Evertshuis. Je vindt er vast iets leuks om naartoe te gaan.

Kijk ook eens bij

Kijk ook eens op de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk of op Sport en Welzijn voor sport- en beweegmogelijkheden in de gemeente.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Wel of geen prik?

Wel of geen prik?

Heb je een uitnodiging gehad en twijfel je over het halen van een vaccinatie? Bespreek je zorgen via de chat.

Lees meer over Wel of geen prik?
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten