Skip to content
Onderzoek Seks onder je 25e

Onderzoek Seks onder je 25e

Ben je wel eens verliefd geweest? Val je op jongens of op meisjes? Wat doe je als je iets wil weten over seks? Gebruik je wel eens een datingapp? Check jij altijd of de ander ook seks wil? Welk anticonceptiemiddel gebruik je? Dit zijn een paar voorbeelden van vragen die aan jongeren worden gesteld in de landelijke studie Seks onder je 25e. Seks onder je 25e gaat over relaties, seksualiteit en gezondheid. Vragen gaan over de houding, de behoeftes en het gedrag van jongeren.

Vragenlijst thuis of op school

Ongeveer 10.000 jongeren krijgen tussen oktober 2022 en februari 2023 een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Jongeren van 12 tot 16,5 jaar vullen een online vragenlijst in op school. Jongeren tussen 16,5 en 24 jaar krijgen een brief thuis met een oproep om mee te doen.

Waarom meedoen?

Het onderzoek Seks onder je 25e levert veel cijfers op. Die cijfers worden gebruikt om voorlichting en hulpverlening voor jongeren te verbeteren. Meer informatie vind je op seksonderje25e.nl.

Dus: heb je een uitnodiging gehad? Doe mee!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten