Skip to content

Gezocht: jongerenadviseurs

De jongerenwebsite JouwGGD.nl is op zoek naar enthousiaste jongeren om te helpen goede artikelen te schrijven voor hun website. Wij werken nauw met hun samen. Bij Hoezitdat.info kun je bijvoorbeeld chatten met een jeugdverpleegkundige of jeugdarts van JouwGGD. Vandaar deze oproep. Wil jij andere jongeren helpen en onderzoek leren doen? Lees dan even verder.

Over De Jongeren Adviseurs

De Jongeren Adviseurs is een groep van jongeren die samen zorgen voor betrouwbare informatie over gezondheid en opgroeien voor jongeren. Informatie die jongeren echt interessant vinden! Ze zoeken jongeren voor deze groep. Als jij jongerenadviseur wordt, zijn jouw taken: onderzoeken, meedenken, teksten lezen en jouw mening geven. Ook zijn de vergaderingen altijd gezellig ☺ .

In ruil voor je hulp krijg je een (kleine) financiële vergoeding en leer je hoe je goed onderzoek doet.

“Ik vind het erg leuk dat ik leer hoe jongeren denken over gezondheid. Daarnaast leer ik hoe je op een laagdrempelige manier onderzoek doet. Ook hoor ik verschillende ervaringen van jongeren in mijn omgeving.”

Je werkt als jongerenadviseur alleen of in een duo aan een onderwerp dat jullie zelf belangrijk vinden. Meld je dus vooral aan met een vriend, vriendin, broer of nicht. Je mag je natuurlijk ook alleen opgeven. Er is maandelijks een online vergadering via Zoom met alle jongerenadviseurs.

Ben jij geschikt om als jongerenadviseur te werken?

  • Je bent tussen de 13 tot 18 jaar oud. Je bent maandelijks beschikbaar om 1 uur te vergaderen met alle jongerenadviseurs.
  • Je hebt een computer of laptop beschikbaar voor de online meetups.
  • Je vindt het leuk om onderzoek te doen onder andere jongeren.
  • Je vindt het belangrijk om bij te dragen aan betrouwbare informatie voor jongeren.
  • Je wil en kan meedoen voor minimaal schooljaar 2022/2023.

Kun je alles afvinken en heb je interesse ook een jongerenadviseur te worden of wil je meer weten? Ga dan nu naar www.jouwggd.nl/jongerenadviseurs. En vergeet op JouwGGD niet om GGD Hollands Midden in te stellen als jouw regio. Je krijgt dan de juiste lokale informatie te zien.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten