Skip to content

Van school gestuurd

Als je je erg hebt misdragen, of al een paar keer eerder geschorst bent geweest, kan de school besluiten om je van school te sturen.

Wat gaat er gebeuren?

Als je school je weg wilt sturen, krijg je samen met je ouders eerst een gesprek met de leiding van je school. Hier kun je jouw kant van het verhaal vertellen.

Na het gesprek

Je school mag nooit zelf besluiten je weg te sturen. Ze moeten het probleem voorleggen bij de Inspectie van het Onderwijs. Samen beslissen ze wat ze gaan doen.

Bezwaar maken

Gaat de inspectie akkoord? Dan krijgen jij en je ouders zes weken de tijd om bezwaar te maken bij 'het bevoegd gezag van de school'. In de schoolgids staat wie dat is.

Daarna bespreken jullie de situatie opnieuw. Het kan zijn dat je in de tussentijd geschorst wordt en dus niet op school mag komen.

Naar een andere school

Als je van school gestuurd wordt terwijl je nog leerplichtig bent, moet de school regelen dat je op een andere school verder kunt met je opleiding.

Klachten over school of leraren?

Als je het niet eens bent met de beslissing van school, kun je ook praten met iemand van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS): 020-5244060. Kijk op Laks.nl voor meer informatie.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten