Skip to content

HPV- of Meningokokkenvaccinatie?

Kom jij in 2021 in aanmerking voor een vaccinatie tegen HPV of Meningokokken? Dan kun je vanaf 18 augustus een uitnodiging verwachten. De vaccinaties worden gegeven in de periode van 01 september tot 15 oktober 2021. Wil je ook een vaccinatie tegen corona? Zorg dat er minstens 2 weken tussen de verschillende vaccinaties zitten.

Het kan zijn dat je al een afspraak hebt voor een coronavaccinatie. Controleer dan of de tijd tussen de vaccinatie tegen HPV of Meningokokken en de coronavaccinatie meer dan 2 weken is. Als er minder dan 2 weken tussen zit, verzet dan de afspraak voor de coronavaccinatie. Bel daarvoor met de GGD via 0800 7070.

Waarom 2 weken tussentijd?

Als je bijwerkingen krijgt, willen artsen graag weten door welke vaccinatie dat komt. Heb je de vaccinaties te snel achter elkaar gekregen en krijg je een bijwerking? Dan is het niet duidelijk door welke vaccinatie dat komt. Daarom moeten er 2 weken tussen zitten.

Er is geen medische reden om de vaccinaties met minstens 2 weken ertussen te plannen. De vaccinaties hebben namelijk geen invloed op elkaar.

Rijksvaccinatieprogramma

De vaccinaties tegen HPV en Meningkokken zijn onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten