Skip to content
Meidencafe in de zomervakantie

Meidencafe in de zomervakantie

Kom jij naar het meidencafé?
In de zomervakantie organiseren Jong in Nieuwkoop, TRIGGR en Maankracht elke donderdagavond van 19.00 tot 21.00uur een meidencafé!

Voor wie is het meidencafé bedoeld?
Voor alle meiden tussen de 13 en 18 jaar.

Wat gaan we doen?

Elke avond hebben we een tof programma. We houden nog wat ruimte voor aanpassingen, maar voorlopig ziet dat er zo uit:

22 juli: kennismaken en schilderen

Vandaag is het eerste meidencafe en gaan we in ieder geval eerst eens kennismaken met elkaar en kletsen over allerlei onderwerpen. Ook gaan we een eigen kunstwerk maken.

29 juli: Dansles
Deze avond komt Nickyta van Creative Dance Creations een HipHop/Female dansles geven. Of jij nou een gevorderde danser bent of je juist super onzeker bent over je dansmoves, deze dansles is voor jou geschikt! We gaan vooral heel veel plezier maken.


5 augustus: Make-over en fotoshoot
Deze avond leren we vanalles over make-up en hoe jij jezelf nóg meer kunt laten stralen. Vervolgens wordt er een mooie foto van je gemaakt. Niet fotogeniek? Kom toch maar! Je zult verbaast zijn als je straks je eigen stralende personality terugziet op de foto!

12 augustus: Vriendschapsbandjes maken

Vandaag komt Elisa Zornig met ons vriendschapsbandjes maken. En ondertussen kunnen we het mooi over vriendschap hebben! Maken we nog een lekkere smoothie ook!

19 augustus: Chinese les
Spreek jij al chinees? Nee? Wij ook niet. Maar in de wereld spreken meer mensen Chinees dan Engels! Reden genoeg om eens deze bijzondere taal te gaan ontdekken. Het thema van deze les is: Familie&Vrienden. Misschien kun jij na deze les je eigen naam wel schrijven in het Chinees, of tegen je allerbeste vriendin zeggen dat je van haar houdt!


26 augustus: Lekker in je vel met yoga en meer
Misschien is dit wel de relaxte avond van allemaal. We gaan lekker aan de slag met yoga, en je leert hoe je zelf invloed kunt hebben op hoe blij en gelukkig jij je voelt. Laat je zorgen maar thuis en kom lekker een avondje meedoen. Niet lenig? Niet erg!

Wat kost het?
We vragen een bijdrage van €2 per persoon per avond. Of je komt alle 6 de keren voor maar €10. Is die bijdrage voor jou een reden om niet te komen? Geef het even aan bij ons, dan lossen we dat op!

Moet ik elke keer komen?
Nee hoor, je kunt aansluiten wanneer en hoe vaak je wilt. We vinden het natuurlijk wel gezellig als je vaker mee komt doen!

Met hoeveel meiden zijn we?
Dat weten we nog niet. Maar of het nou een klein groepje of een hele club is: wij zorgen dat iedereen lekker mee kan doen en dat het hoe dan ook gezellig wordt.
Ik ken niemand die ook gaat. Ben ik dan de enige die alleen komt?
Je mag natuurlijk samen met je vriendinnen of zussen komen, maar er zullen net zo veel meiden alleen komen. En eigenlijk maakt het niet uit of je nou alleen of samen komt, want we doen de activiteiten met z’n allen. Je leert vanzelf nieuwe meiden kennen.

Waar is het?
In Ter Aar, in het gebouw van Triggr. Het adres is: Middelweg 5. Zodra je het doodlopende straatje in komt zie je de vlaggen al hangen.

Is het ook voor mij als ik op hockey zit/een hoofddoekje draag/niet creatief ben/moeilijk vriendinnen maak/al heel veel vriendinnen heb/naar de kerk ga/niet kan dansen/al op dansles en tekenles zit/al lang Chinees spreek/klein van stuk ben/sproeten heb/me soms alleen voel/anders namelijk?
Woon jij in de gemeente Nieuwkoop, ben je 13, 14, 15, 16, 17 of 18 jaar en identificeer jij jezelf als meisje/vrouw? Ja, dan is het voor jou!

Wie begeleiden het meidencafé?
Het meidencafé wordt begeleid door Wendy. Zij is jongerenwerker in de gemeente Nieuwkoop. Zij wordt ondersteund door een aantal hele leuke vrijwilligers, en soms zijn er gastdocenten die bijvoorbeeld dansles of Chinese les komen geven. Mannen hebben we niet bij het meidencafé 😉

Is het een echt café?
Nee hoor. Het is gewoon een gezellige en veilige plek waar we als meiden samenkomen om leuke dingen te doen.

Wat als ik nog vragen heb of mijn ouders er meer over willen weten?
Dan stuur je ons een berichtje: jong@nieuwkoop.nl of via Whatsapp: 06 47080932.

Wij hebben er zin in! Zien we je deze zomer?
Aanmelden kan door te mailen naar jong@nieuwkoop.nl of te appen/bellen naar 06 47080932.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten