Skip to content

Alleen klein vuurwerk dit jaar

Een jaar zonder vuurwerk, om te voorkomen dat de werkdruk op de Spoedeisende hulp in de huisartsenposten, ziekenhuizen, bij de brandweer, handhavers en politie niet te hoog oploopt. Dit jaar geldt er een landelijk verbod op het afsteken en verkopen van het vuurwerk. Klein vuurwerk (F1 Vuurwerk), zoals knalerwtjes, trektouwtjes en sterretjes mogen wel. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop en kinderen vanaf 12 jaar mogen dit afsteken.

Laten we het met elkaar leuk houden

Vuurwerk brengt vaak overlast met zich mee niet alleen op de avond zelf maar ook in de weken voorafgaand aan de jaarwisseling. Ook dit jaar is er ondanks het vuurwerkverbod toch overlast door illegaal vuurwerk of vernielingen.

Minder schade betekent meer budget voor leuke dingen.

Alle schade aan verkeersborden, afvalcontainers, vuilnisbakken enzovoort wordt betaald met belastinggeld. Dus hoe minder schade hoe meer budget er overblijft voor leuke dingen. De gemeente heeft samen met de organisatoren van Fuik een leuke online activiteit bedacht met Oud & Nieuw. Check het event op de Facebook van FuikNieuwkoop!! En volgend jaar, als er weer meer dingen mogen, gaan we natuurlijk ook veel leuke activiteiten organiseren!! Dus hou nog even vol, het komt goed!

Meerdere meldingen overlast

De politie en Team Handhaving gemeente nieuwkoop, heeft de afgelopen periode meerdere meldingen van vuurwerk overlast en vernielingen door vuurwerk, binnengekregen. Dat is niet anders dan andere jaren benadrukt Jeugdagent Yvonne Lagerweij: “Heb je vuurwerk in bezit of steek je het af dan kun je rekenen op een flinke boete. Ook nemen wij het vuurwerk met uitzondering van F1 Vuurwerk in beslag. De hoogte van de boete hangt af van het type vuurwerk. Hoe zwaarder het vuurwerk, hoe hoger de boete. Jongeren verwijzen we door naar bureau HALT.”

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten