Skip to content
Grow It!

De Grow It! app helpt jou tijdens de coronacrisis

De coronacrisis is een vreemde tijd. Door de lockdown kun jij niet naar school, moet je contact met je vrienden beperken en zoveel mogelijk thuis blijven. Ook zijn sport- en hobbyclubs grotendeels nog gesloten. Misschien vind je deze periode heel saai en verveel je je enorm. Of ervaar je juist stress en maak je je veel zorgen over de toekomst, over eventuele besmettingen in de familie of over spanningen thuis.

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis en de Erasmus Universiteit willen jou en alle andere jongeren helpen. Zij lanceerden op 15 december de 'Grow It!' app, waarmee jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 25 jaar op een uitdagende manier kunnen aangeven hoe zij omgaan met de coronacrisis. Hiermee krijgen onderzoekers een betrouwbaar beeld van hoe jongeren zoals jijzelf zich voelen tijdens deze coronacrisis en wie misschien een steuntje in de rug nodig heeft.

Grow It! app

Hoe goed ken jij jezelf eigenlijk? In de Grow It! app houd je bij hoe je je voelt, als een soort dagboek. Ook krijg je elke dag een leuke challenge en kan je chatten met andere jongeren van jouw leeftijd. Het helpt tegen de verveling en je leert jezelf beter kennen. En daarnaast is het ook gewoon erg leuk om de app te spelen! Met elke challenge verdien je punten. Samen met je team laat je jouw boom groeien. Wie heeft straks de grootste en mooiste boom en wint een toffe prijs? Ga jij de uitdaging aan?

Afbeeldingen van telefoons met daarop de Grow it app. Link naar website Grow it

De Grow It! app is ontwikkeld in nauwe samenwerking met onderzoekers, game designers en natuurlijk met jongeren zelf. Samen hebben zij er alles aan gedaan om de app zo uitdagend en leuk mogelijk te maken. Gebruik van de app is gratis, anoniem en veilig.

Download de app en speel mee!

Download nu de Grow It! app via de Apple Store of Google Play en speel mee! Onder de deelnemers worden ook bol.com cadeaubonnen verloot. Meer informatie vind je op www.growitapp.nl/corona.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten