Skip to content
Val ik op meiden én op jongens?

Val ik op meiden én op jongens?

Meisje (15 jaar): "Ik denk dat ik op meiden en op jongens val, maar hoe weet ik het zeker?"

Twijfelen over je gevoelens is normaal. Als je in de puberteit komt, dan verandert er van alles. Ook op het gebied van verliefdheid en seksualiteit. Je voelt je voor het eerst seksueel aangetrokken tot iemand. Veel jongeren vragen zich af: ben ik homo, lesbisch, hetero, bi?

Soms kan het tijdelijk zijn dat je op jongens en op meisjes valt. Maar het kan ook je hele leven blijven. Dan heet dat biseksueel. Je seksuele voorkeur is niet altijd helemaal duidelijk en kan veranderen.

Misschien val je vooral op jongens of op meisjes, maar niet altijd. Je kunt in een heterorelatie soms verliefd worden op iemand van je eigen geslacht. Of je kunt lesbisch of homo zijn en een keer vrijen met iemand van het andere geslacht. Het is oké als je twijfelt: het moment waarop je het zeker weet, is voor iedereen anders.

Hoe je gevoelens zich ook ontwikkelen en hoe eng of spannend het ook lijkt, het komt goed. Het gaat erom dat jij je goed voelt in je lijf en in je voorkeuren.

Je bent niet de enige

Ga op zoek naar mensen waarmee je kunt praten en die weten hoe je je voelt. Zo kun je op het jongerenforum (anoniem) met andere jongeren praten die ook vragen hebben over hun seksuele oriëntatie.

Of kijk op de website van Sense voor 6 tips hoe je andere jongeren kunt ontmoeten die hetzelfde voelen als jij.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten