Skip to content

activiteiten van het jongerenwerk

In de gemeente Nieuwkoop organiseert het jongerenwerk (onder de naam Jong in Nieuwkoop) met grote regelmaat activiteiten voor kinderen en jongeren van 10 t/m 27 jaar.

Hieronder lees je meer informatie over de activiteiten die er nu worden georganiseerd en die in de kerstvakantie gaan plaatsvinden!

Het jongerenwerk wil ook graag weten waar jongeren behoefte aan hebben en hoe jongeren deze corona-crisis beleven. Laat het ons weten door de enquête in te vullen en maak kans op een leuke goodie-bag van Jong in Nieuwkoop.

Heb jij een goed idee? Heb je een vraag? Dan kun je altijd contact opnemen met het jongerenwerk: mail: jong@nieuwkoop.nl tel: 0647080932.

Klik op deze link voor de enquête.

Zaalvoetbal

Iedere woensdagavond is er van 18.30-21.00 uur zaalvoetbal in de Steupel. Jongeren van 12 t/m 17 jaar zijn welkom. Deelname is gratis en je kunt op elk moment aanhaken.
We hopen dat er vooral heel veel verschillende jongeren mee gaan doen, vooral ook meiden! Dus wil je lekker actief bezig zijn op de woensdagavond?! Kom dan eens langs!

Meidencafé

Op de donderdagmiddag (van 16.00-18.00) in de oneven weken, organiseert het jongerenwerk samen met Tom in de Buurt en het JGT een meidencafé. Voor meiden van 12 t/m 18 jaar. Iedere 2 weken een leuke, leerzame, creatieve, actieve of sportieve activiteit. Zo hebben de meiden al dansles gehad, een zelfportret geschilderd, lekker samen gekookt. Ook deze activiteit is gratis. De meiden hoeven zich niet van te voren aan te melden en kunnen gewoon een keertje komen kijken. Ook voor groep 8 meiden een geschikte activiteit. Ook op 17 december is er nog een meidencafé. Een kersteditie!

Panna Knock-out Winterschools

Op woensdag 23 december is er weer zo’n te gekke Panna Knock-out workshop onder leiding van Nasser El Jackson (tweevoudig wereldkampioen groundmoves). Tijdens deze Winterschool, die plaatsvindt in de Steupel, kun je workshops volgen van 1 uur. Hierin leert Nasser je allerlei trucjes: pannamoves, passeerbewegingen, freestyle moves en nog veel meer.
Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen zich aanmelden voor 1 van de workshops tussen 13.00-18.00 uur. Meedoen is gratis en vol=vol.
Aanmelden kan door te mailen naar: w.dewaal@nieuwkoop.nl.

Heel Nieuwkoop Bakt - voorrondes

Kerstvakantie - activiteit! Leuk!

Houd jij van bakken? Kijk jij altijd naar Heel Holland Bakt? Doe mee met Heel Nieuwkoop bakt! De activiteit wordt met 4 organisaties georganiseerd en is geschikt voor iedereen van 10 t/m 17 jaar en voor 18 jaar en ouder.

Er zijn 3 voorrondes. Je kunt je creatie voor de voorrondes op de volgende dagen en locaties langsbrengen:

  • Maandag 21 december bij De Bende in Nieuwveen
  • Dinsdag 22 december bij Triggr in Ter Aar
  • Woensdag 23 december bij het Wijkpunt Maarten Freeke Wije in Nieuwkoop

Langsbrengen gebeurt tussen 14.00-16.00 uur. De vakkundige jury gaat van 16.00-17.00 uur proeven en jureren. Om 17.00 uur worden online de finalisten bekend gemaakt. We kunnen nu al verklappen dat op een van de locaties de burgemeester van Nieuwkoop mee komt jureren. Door op één van onderstaande locaties te klikken kun je je aanmelden voor een tijdslot om je creatie langs te komen brengen. Je krijgt hiervoor 5 minuten en je mag met 2 personen komen. Zonder aanmelding kun je niet meedoen. We houden ons op de locaties aan alle corona-maatregelen.

Links voor het aanmelden:

  • De Bende Nieuwveen
  • Triggr Ter Aar
  • Wijkpunt Nieuwkoop

Een jury beoordeelt de creaties en de 12 beste gaan naar de finale die tijdens de voorjaarsvakantie van 2021 zal plaatsvinden. Voor alle deelnemers zijn er mooie prijzen te verdienen. Je baksel mag van alles zijn: taart, cake, cupcakes, koekjes, cakepops, schuimtaart, noem het maar op.

Je baksel mag maximaal 30 cm groot, rond, breed, hoog zijn. Bak jij cupcakes, koekjes of cakepops? Zorg er dan voor dat het er minimaal 8 zijn. De jury kijkt vooral naar originaliteit en creativiteit. En de smaak is natuurlijk belangrijk!

Wil je meer weten of heb je nog vragen? Dan kun je mailen naar Wendy de Waal of bellen/appen naar 0647080932.

Gepowered door:

Jong in Nieuwkoop
De Bende Nieuwveen
Stichting !Triggr Ter Aar
Tom in de Buurt / Wijkpunt Nieuwkoop

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten