Skip to content
Kan je zoenen met een beugel?

Kun je zoenen met een beugel?

Ben je bang dat je niet kunt zoenen met een beugel? Dit kan best, gewoon rustig uitproberen! Misschien kun je iemand zoenen die ook een beugel heeft, gedeelde smart...

Beugel als wondermiddel

Staan je tanden scheef, te ver naar voren, zitten er spleetjes tussen of staan je kaken niet goed? Dan is de kans groot dat je een beugel moet. Soms is dit een keuze en soms is het noodzakelijk. Hoe dan ook zorgt een beugel ervoor dat je gebit weer goed gaat staan, eigenlijk een wondermiddel dus! Je kunt er anders over denken omdat het soms pijn doet. Maar meestal heb je een beugel maximaal 2 jaar en hierna mag het resultaat er zeker wezen! Om je door deze tijd heen te bijten (letterlijk) hebben wij wat tips voor je.

Beugeltips

Tip 1

Poets je tanden extra goed. Zo zitten er geen etensresten tussen je beugel en is de kans groter dat je beugel er snel uit mag.

Tip 2

Blijf altijd denken aan het eindresultaat!

Tip 3

Ben je stiekem bang dat je niet kunt zoenen met een beugel? Dit kan best, gewoon rustig uitproberen! Misschien kun je iemand zoenen die ook een beugel heeft, gedeelde smart...

Tip 4

Let op met eten! Een beugel kan soms pijn doen dus eet dan zachte dingen, zoals bananen, yoghurt of appelmoes.

Tip 5

Blijft de wax die je van de orthodontist hebt gekregen niet zitten? Probeer suikervrije kauwgom. De mint hierin verdooft de pijnlijke plekken iets en het blijft goed zitten. Poets hierna wel goed je tanden, anders is het lastig om het er weer helemaal af te krijgen.

Tip 6

Heb je slotjes? Dan kun je vragen naar gekleurde elastiekjes om je beugel een leuke kleur en eigen twist te geven!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten