Skip to content

Creativiteit van jongeren hard nodig

Afgelopen dinsdag had premier Mark Rutte een speciale boodschap voor jongeren: 'Kom met creatieve ideeën over de samenleving van de toekomst.' Een samenleving waarin we nog steeds die 1,5 meter in de gaten moeten blijven houden. Heb jij daar ideeën over? Stuur ze naar #Slimmerchillen. De campagne die jongeren oproept creatieve oplossingen te verzinnen over hoe zij omgaan met alle beperkingen in coronatijd. #slimmerchillen zorgt ervoor dat die ideeën bij Mark Rutte terechtkomen.

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je minimaal op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven? En als je drukte mogelijk mogelijk moet voorkomen, om verspreiding van het virus geen kans te geven. De campagne 'SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!' van de veiligheidsregio's, daagt jongeren en studenten uit om daar op allerlei manieren creatieve oplossingen voor te bedenken.

Nu de maatregelen van het kabinet versoepelen, krijgen we met nieuwe uitdagingen te maken. Want dat het, nu de samenleving steeds een beetje meer op gang komt, weer drukker zal gaan worden op straat, is onvermijdelijk. Maar hoe voorkomen we dat het té druk wordt? Dat we met veel mensen tegelijkertijd op dezelfde plek zijn? Zodat we de anderhalve meter afstand niet meer kunnen houden?

Premier Mark Rutte is benieuwd naar de oplossingen van jongeren: 'Hoe doe je dat? Afstand van elkaar houden en toch met elkaar leren, sporten, werken, muziek maken. Wij vinden het belangrijk dat juist jullie daarover gaan meedenken. Want het gaat uiteindelijk om jullie toekomst.'

Suggesties, ideeën of voorstellen kunnen jongeren delen via #slimmerchillen op TikTok, Instagram, Twitter, Facebook of gewoon via de mail naar info@slimmerchillen.nl. Om zo de premier en elkaar een handje te helpen. En om te voorkomen dat het virus toch weer kans krijgt om om zich heen te slaan. En voor wat hoort wat. Want de beste inzendingen en meest creatieve oplossingen beloont #slimmerchillen wekelijks met cadeaubonnen van 50, 20 en 10 euro.

Instrumentale versie

En er is meer te winnen. Zo hebben veiligheidsregio's een speciale uitdaging bedacht voor muzikale jongeren en voor personen met tekstgevoel: een # slimmerchillen-rap schrijven. Ter inspiratie is een voorbeeld om te zien op de website https://slimmerchillen.nl . Wie dat wil kan vervolgens de instrumentale versie van deze rap downloaden, en daar een eigen tekst in rappen. Van het refrein van de rap is bovendien een # slimmerchillen-ringtone gemaakt. Ook deze is gratis te downloaden via de website.

Tot 26 mei

Inzendingen voor deze rap-challenge zijn welkom tot 26 mei. Vervolgens beslissen de makers van de voorbeeldrap wie de winnaar van de uitdaging wordt en als beloning professionele hulp bij het afronden van de inzending tot een superstrakke rap.

Meer weten?

Bekijk dan de voorbeeldrap op https://slimmerchillen.nl en download daar de instrumentale versie en de ringtone.

'Slimmer Chillen = Corona Killen' is een gezamenlijke campagne van de Veiligheidsregio's Hollands Midden, Kennemerland, Groningen, Fryslân, IJsselland, Utrecht, Gelderland Midden, Noord- en Oost-Gelderland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Zuid.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten