Skip to content

Veilig vrijen

Je vrijt veilig als je voorbehoedmiddelen gebruikt. Door veilig te vrijen, voorkom je soa's. De pil en het condoom zijn de bekendste voorbehoedsmiddelen. Heb je onveilig gevreeën en wil je niet zwanger worden? Dan kun je als meisje de morning-afterpil gebruiken.

Wat is veilig vrijen?

Bij vrijen kun je aan veel dingen denken: knuffelen, zoenen, strelen, elkaars lichaam verkennen (met of zonder kleren aan), vingeren en aftrekken, pijpen en beffen (orale bevrediging), en ‘het doen' oftewel geslachtsgemeenschap. Op deze pagina hebben we het over veilig vrijen: geslachtsgemeenschap. Vrijen is het fijnste als je dat zonder zorgen kan doen. Geen ziektes, geen zwangerschap en alleen als jullie beiden zin hebben. Veilig vrijen dus. Maar hoe doe je dat? Wat is veilig vrijen?

Het is leuk als jullie elkaar zo leuk vinden of zo verliefd zijn op elkaar dat jullie zin hebben om samen te vrijen. Een beetje voorbereiding hierop kan nooit kwaad. Net zoals dat je het er misschien over hebt bij wie jullie afspreken, is het ook handig om te bespreken hoe jullie veilig willen vrijen. Wie neemt bijvoorbeeld een condoom mee? Weten jullie allebei hoe je een condoom om doet? Door er van te voren over te praten wordt het ook een stuk makkelijker om het onderwerp op te brengen als jullie allebei opgewonden zijn.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten