Skip to content

Wij zoeken jonge mantelzorgers

Ben jij jonge mantelzorger? En wil jij je inzetten voor andere jonge mantelzorgers? Dan zijn wij op zoek naar jou! We zijn namelijk op zoek naar jonge mantelzorgers (16 jaar of ouder), of volwassenen die jonge mantelzorgers zijn geweest. We nodigen je uit met ons mee te denken over wat we voor (en samen met) jonge mantelzorgers kunnen doen.

Wat ga je doen?

Als Jonge Mantelzorg-ambassadeur (JMZ-ambassadeur) denk je mee over hoe we kinderen en jongeren in een zorgsituatie kunnen bereiken en ondersteunen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je samen met alle partners in de regio een campagne ontwikkelt. Of dat je een een persona beschrijft. Een persona is een 'persoon' die we zelf bedenken. We beschrijven de eigenschappen van een persona op basis van ervaringen en kenmerken van de jonge mantelzorgers zelf.

Wanneer kun je JMZ-ambassadeur worden?

Is bij jou thuis (nu of vroeger) iemand lang ziek, gehandicapt of heeft iemand psychische problemen of een verslaving? In al deze situaties groei je op met iemand die zorg nodig heeft. Dan ben jij een jonge mantelzorger. Je bent niet de enige. Van alle jongeren in Nederland is 1 op de 4 een jonge mantelzorger.

Een paar voorbeelden van situaties waarin je jonge mantelzorger bent:

  • Je zus heeft een spierziekte.
  • Je vader is verslaafd aan alcohol.
  • Je broer heeft kanker.
  • Je moeder is vaak somber.
  • Je broertje kan nooit rustig zijn.

Word jij onze JMZ-ambassadeur?

Heb je interesse om JMZ-ambassadeur te worden in de regio Leiden? Neem dan contact op met Samantha van der Werf-Chaudron, via telefoonnummer 071 516 14 45 of e-mail s.chaudron@wijzijneva.nl.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten