Skip to content

Wij zoeken jonge mantelzorgers

Ben jij jonge mantelzorger? En wil jij je inzetten voor andere jonge mantelzorgers? Dan zijn wij op zoek naar jou! We zijn namelijk op zoek naar jonge mantelzorgers (16 jaar of ouder), of volwassenen die jonge mantelzorgers zijn geweest. We nodigen je uit met ons mee te denken over wat we voor (en samen met) jonge mantelzorgers kunnen doen.

Wat ga je doen?

Als Jonge Mantelzorg-ambassadeur (JMZ-ambassadeur) denk je mee over hoe we kinderen en jongeren in een zorgsituatie kunnen bereiken en ondersteunen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je samen met alle partners in de regio een campagne ontwikkelt. Of dat je een een persona beschrijft. Een persona is een 'persoon' die we zelf bedenken. We beschrijven de eigenschappen van een persona op basis van ervaringen en kenmerken van de jonge mantelzorgers zelf.

Wanneer kun je JMZ-ambassadeur worden?

Is bij jou thuis (nu of vroeger) iemand lang ziek, gehandicapt of heeft iemand psychische problemen of een verslaving? In al deze situaties groei je op met iemand die zorg nodig heeft. Dan ben jij een jonge mantelzorger. Je bent niet de enige. Van alle jongeren in Nederland is 1 op de 4 een jonge mantelzorger.

Een paar voorbeelden van situaties waarin je jonge mantelzorger bent:

  • Je zus heeft een spierziekte.
  • Je vader is verslaafd aan alcohol.
  • Je broer heeft kanker.
  • Je moeder is vaak somber.
  • Je broertje kan nooit rustig zijn.

Word jij onze JMZ-ambassadeur?

Heb je interesse om JMZ-ambassadeur te worden in de regio Leiden? Neem dan contact op met Samantha van der Werf-Chaudron, via telefoonnummer 071 516 14 45 of e-mail s.chaudron@wijzijneva.nl.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten