Skip to content
Aangepast sporten in Leiden

Aangepast sporten in Leiden

Heb je een beperking en wil je graag sporten of bewegen? Dan kan het lastig zijn om een sport te vinden die bij je past. In Leiden worden cursussen georganiseerd zodat je kennis kunt maken met verschillende sporten. Ze zijn dus bedoeld voor beginners. als je een bepaalde sport al doet, dan kun je voor die sport niet aan een cursus meedoen.

Na afloop van een cursus kun je beslissen of je de sport leuk vindt. Dan kun je je aanmelden bij een sportvereniging.

De cursussen kosten meestal € 12,50 en soms € 25,00.

Op de website van de Schoolsportcommissie Leiden kun je zien welke cursussen er zijn voor jouw leeftijd. Ook staan op deze website de voorwaarden waar je aan moet voldoen als je een cursus wilt volgen.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten