Skip to content
Wat moet je regelen als je 18 wordt in Katwijk?

Wat moet je regelen als je 18 wordt?

Als je 18 wordt verandert er veel voor je. Voor de wet ben je dan namelijk volwassen. Er zijn zaken die je nu zelf moet regelen. Gelukkig hoef je niet zelf te bedenken wat je moet doen. Op de pagina 18 en nu? vind je algemene informatie over bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, studiefinanciering en nog veel meer.

Ondersteuning in Katwijk

Als je in Katwijk woont, kijk dan ook eens naar onderstaande voorzieningen en tips.

Collectieve zorgverzekering

De gemeente Katwijk biedt samen met Zorg en Zekerheid een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen. Wil je daarover meer weten? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 071 406 50 20.

Formulierenbrigade

De Formulierenbrigade kijkt samen met jou naar de regelingen waar je recht op hebt. Ook ondersteunt de formulierenbrigade je bij de aanvraag en eventuele andere administratie. Kijk op katwijk.nl/formulierenbrigade voor openingstijden en locaties.

Juridische vragen

Heb je een juridische vraag, bijvoorbeeld over de scheiding van je ouders, over werk, studie of loon? Je kunt tot je 23e gratis terecht bij de Kinder- en Jeugdrechtswinkel in Leiden.

Opleiding

Als je een beperking hebt, is het vaak moeilijk om een studie met een bijbaan te combineren. Daarvoor bestaat de studietoeslag. Kijk voor meer informatie op katwijk.nl/studietoeslag.

Wonen

Wil je op jezelf gaan wonen? Schrijf je in voor een woning bij hureninhollandrijnland.nl.

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Wel of geen prik?

Wel of geen prik?

Heb je een uitnodiging gehad en twijfel je over het halen van een vaccinatie? Bespreek je zorgen via de chat.

Lees meer over Wel of geen prik?
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten