Skip to content
Is er vrijwilligerswerk voor jongeren in Waddinxveen?

Is er vrijwilligerswerk voor jongeren?

Iets goeds doen voor een ander is vaak leuk, uitdagend en nuttig. Dat merk je vanzelf als je vrijwilligerswerk doet of een maatschappelijke stage loopt. Vaak leer je nieuwe mensen kennen en je doet onvergetelijke ervaringen op.

Waar moet je op letten bij vrijwilligerswerk en maatschappelijke stage?

Voor vrijwilligerswerk krijg je niet betaald. Maar als het nodig is krijg je wel een onkostenvergoeding. En je moet goed verzekerd zijn. Vraag dat altijd na bij de organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk gaat doen.

Is de vrijwilligersorganisatie oké?

Wil je weten of de vrijwilligersorganisatie waarvoor je gaat werken de zaken goed op orde heeft? Bij de Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV) kun je terecht met al je vragen, ook over onkostenvergoeding, verzekering en wetgeving. Steeds meer vrijwilligersorganisaties en vrijwilligerscentrales zijn lid van de NOV.

Zoek je vrijwilligerswerk?

In de vacaturebank vindt je diverse vacatures van Waddinxveense organisaties en instellingen. Je kunt ook contact opnemen met Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen om de mogelijkheden te bespreken.

Vrijwilliger bij het jongerenwerk

Ook bij het jongerenwerk kun je aan de slag. Je ondersteunt dan als vrijwilliger de activiteiten die zij uitvoeren. Als je leuke ideeën hebt, dan kun je het jongerenwerk ook vragen om je te helpen deze te realiseren. Uiteraard moet je daarbij dan ook zelf meehelpen als vrijwilliger.

Kijk op Bendrvoorjou.nl/waddinxveen om te zien hoe je de medewerkers van het jongerenwerk kunt bereiken.

Maatschappelijke stage

De maatschappelijke stage is niet meer verplicht, maar sommige scholen hebben het nog wel op hun programma staan. Het idee van een maatschappelijke stage is dat je vrijwilligerswerk doet tijdens je middelbare schoolperiode, zodat je ervaring opdoet in de praktijk. Vraag er eens naar bij jou op school.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Wel of geen prik?

Wel of geen prik?

Heb je een uitnodiging gehad en twijfel je over het halen van een vaccinatie? Bespreek je zorgen via de chat.

Lees meer over Wel of geen prik?
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten