Skip to content
Wat doet de gemeente Waddinxveen voor jongeren?

Wat doet de gemeente Waddinxveen voor jongeren

De gemeente Waddinxveen werkt samen met jongeren(organisaties) om te helpen je talenten te ontwikkelen, anderen te kunnen ontmoeten en leuke activiteiten te kunnen doen.

Jongerenfonds

Wij hebben een speciaal fonds waar je eigen ideeën of plannen kunt aanleveren voor projecten of activiteiten. Projecten door en voor jongeren. Je kunt hiervoor maximaal € 500,- per aanvraag krijgen. Elk jaar is er in totaal € 3.000,- beschikbaar. Meer weten? Kijk eens op www.waddinxveen.nl/jongerenfonds.

Jongerenwerk Waddinxveen

Het jongerenwerk in Waddinxveen wordt verzorgd door Gro-up. Gro-up is de nieuwe naam voor Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland (STJJMH). De jongerenwerkers van Gro-up ondersteunen en begeleiden jongeren in hun persoonlijke en sociale ontwikkeling naar volwassenheid. Kijk voor meer informatie op de website van Gro-up.

Jongeren op het gemeentehuis

Samen met het Coenecoop College organiseert de gemeente elke 2 jaar het project “Jongeren op het gemeentehuis”. Met dit project krijgen leerlingen van het Coenecoop College op een leuke manier inzicht in de lokale politiek. Hoe worden besluiten genomen? En wat komt daar allemaal bij kijken?

Voor één dag sta je in de schoenen van de gemeenteraad. Naast een dag op het gemeentehuis, verzorgt de gemeente ook gastlessen. En er is aandacht voor politiek tijdens de lessen maatschappijleer.

JongerenOntmoetingsPlaatsen (JOP’s)

In Waddinxveen zijn vier JOP’s. Op deze plaatsen kun je elkaar ontmoeten. Bij de meeste JOP’s staat ook een voetbalkooi om een balletje met elkaar te trappen. De JOP’s liggen aan het Zuiveringspad, aan de Zuidelijke Rondweg, bij het Centrum en op Bedrijventerrein Coenecoop. Kijk op onze website voor meer informatie: www.waddinxveen.nl/jops-waddinxveen.

Jeugdonderscheiding

De jeugdonderscheiding is er voor jongeren tussen 6 en 18 jaar die zich vrijwillig inzetten voor een mooier, beter en bekender Waddinxveen. De onderscheiding is ook bedoeld voor jonge talenten die een bijzondere prestatie hebben verricht op het gebied van sport, cultuur, wetenschap enz. Meer weten of iemand nomineren? Kijk op www.waddinxveen.nl/jeugdonderscheiding.

Contact

Voor meer informatie over het jeugd- en jongerenbeleid van de gemeente kun je contact opnemen met Bram Danen. Hij is Beleidsadviseur Jeugd. Tel. 14 0182 of mail naar b.danen@waddinxveen.nl.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten