Skip to content
Vrijwilligerswerk en (maatschappelijke) stage in Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilligerswerk en (maatschappelijke) stage

Ben je op zoek naar een plek voor je (maatschappelijke) stage, MBO- of HBO-stage of gewoon een leuke vrijwilligersplek? De gemeente Bodegraven-Reeuwijk biedt je verschillende mogelijkheden.

Jongerencentrum de Zon

De Zon is het jongerencentrum in Bodegraven waar activiteiten worden georganiseerd voor de leeftijd van 4 t/m 30+. Veel van deze activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers. Als vrijwilliger van de Zon sta je bijvoorbeeld achter de bar of organiseer je samen met een groep vrienden een activiteit. Je leert organiseren en samenwerken, je profiteert van gratis cursussen, je bent bij gezellige vrijwilligersuitjes, je leert veel mensen kennen en uiteraard staat het goed op je CV! De Zon is dus een toffe plek voor iedereen die vrijwilliger wil worden vanaf ongeveer 12 jaar!

Wil jij stage lopen bij het leuke team van de Zon? Het jongerencentrum biedt plek aan maatschappelijke stagiaires en aan MBO en HBO stagiaires. Volg jij een studie in de richting van CMV, MWD, SCW, SPW of eventmanagement en lijkt De Zon je een leuke stageplek? Kijk dan voor meer informatie op de website van de Zon of stuur een mailtje naar info@dezonbodegraven.nl. Dan zullen wij kijken wat er mogelijk is en wat wij kunnen bieden.

Buurtcentrum Loose End

Buurtcentrum Loose End is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ben jij 15 jaar of ouder en vind je het leuk om activiteiten voor leeftijdsgenoten te organiseren in Reeuwijk? Mail dan naar: loose-end@planet.nl.

SAM

SAM is verantwoordelijk voor een groot deel van alle zorg en welzijn in Bodegraven. Daarnaast heeft SAM banden met jongerenwerk, sport en vrije tijd. Voor je maatschappelijke stage kun je via SAM eigenlijk altijd wel iets doen wat bij je past in Bodegraven, Reeuwijk Brug, Reeuwijk Dorp, Nieuwerbrug, Driebruggen en Waarder! Denk bijvoorbeeld aan koken voor ouderen in de Rijngaarde, bezoekers ontvangen in het Huis van Alles of assisteren bij verschillende welzijnsorganisaties.

Ook voor stages is SAM een leuke en veelzijdige organisatie. Lijkt het je leuk om er je (maatschappelijke) stage, MBO- of HBO-stage te lopen? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligerscentrale@sam-bundeling.nl.

Geen stage lopen? SAM beschikt ook over een vrijwilligersvacaturebank voor vrijwilligers in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Kijk op de website van Huis van Alles of mail naar vrijwilligerscentrale@sam-bundeling.nl.

Evertshuis

Elk jaar ontvangt theater Evertshuis een aantal maatschappelijke stagiaires. Je kunt meelopen met onze technicus, op kantoor en in ons Grand Café. Gewoon even snuffelen of een culturele instelling iets voor je is. Heb je belangstelling, mail dan naar info@evertshuis.nl onder vermelding van maatschappelijke stage.

Sportverenigingen

Zoek je iets sportievers? Veel sportverenigingen in de gemeente bieden ook maatschappelijke stageplaatsen aan. Zo kunnen leerlingen van de middelbare school die voor hun maatschappelijke stage aan de bak willen bij een sportvereniging, terecht bij voetbalvereniging Rohda'76. Je wordt opgevangen en begeleid bij je stage. Wat je zoal kunt doen? Leuke activiteiten organiseren, helpen bij het trainen van jeugdelftallen, bardiensten draaien of een wedstrijdje fluiten. Ons sportcomplex bevindt zich aan de Broekveldselaan 2 in Bodegraven. Zie je deze stage wel zitten, neem dan eens een kijkje op de website van Rohda'76.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Wel of geen prik?

Wel of geen prik?

Heb je een uitnodiging gehad en twijfel je over het halen van een vaccinatie? Bespreek je zorgen via de chat.

Lees meer over Wel of geen prik?
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten