Skip to content
Onderzoek Seks onder je 25e

Onderzoek Seks onder je 25e

Ben je wel eens verliefd geweest? Val je op jongens of op meisjes? Wat doe je als je iets wil weten over seks? Stuur je wel eens sexy foto’s door? Welke dating apps gebruik je? Gebruik je altijd een condoom en de pil? Slechts een paar voorbeelden van vragen die aan jongeren worden gesteld in de landelijke studie Seks onder je 25e. In totaal worden ruim 100.000 jongeren uitgenodigd om mee te doen aan het onderzoek. Heb jij een uitnodiging gehad? Doe mee!

Hoe denk jij over liefde, relaties en seks?

Deze week start Seks onder je 25e: het grote landelijke onderzoek naar de seksuele gezondheid van jongeren door Soa Aids Nederland en Rutgers in samenwerking met de GGD. Jongeren van 12 tot 16 jaar vullen vanaf deze week een vragenlijst in op school; jongeren van 17 tot 25 krijgen een brief thuis met een oproep om mee te doen. Door te onderzoeken hoe jij denkt over liefde, relaties en seks, kan de voorlichting en hulp hierover verbeterd worden.

1.000 jongeren extra uit onze regio

Om nog beter in kaart te brengen wat hier speelt worden er 1.000 extra jongeren uit onze regio betrokken. Er zijn willekeurig 7 scholen gesorteerd, waar jongeren tussen de 12 en 16 jaar worden benaderd. Daarnaast worden 5000 jong volwassenen van 17-25 jaar via een brief uitgenodigd om mee te doen. Deze laatste groep is willekeurig geselecteerd door het CBS.

Als je op school of thuis benaderd wordt: door mee te doen draag je zelf iets bij aan het verbeteren van informatie en hulp voor mensen van jouw leeftijd! Word je niet benaderd? In de loop van 2017 kun je lezen wat de uitkomsten zijn van het onderzoek en wat we hiermee ook voor jou kunnen doen.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten