Skip to content

Veelgestelde vragen


Hoe betrouwbaar zijn de antwoorden op deze forumwebsite?

De informatie op dit forum komt van andere jongeren. Lees deze persoonlijke ervaringen altijd met enige reserve. Ze gelden immers niet voor iedereen. Houd in gedachten dat de berichten op het forum persoonlijke meningen en ideeën zijn, die niet altijd helemaal waar en soms zelfs verzonnen kunnen zijn.

Waar vind ik betrouwbare informatie van experts?

Wil je weten wat experts over een bepaald onderwerp zeggen? Kijk dan op JouwGGD.nl voor betrouwbare informatie.

Waarom staan er advertenties tussen de discussies?

Op het forum krijg je reacties te zien van andere jongeren. Tussen deze discussies lichten wij berichten uit. De berichten zien eruit als advertenties, maar zijn dat niet. Het zijn posts om je te helpen aan betrouwbare informatie van experts, cursussen en soms ook hulpaanbod in de buurt.

Is deze forumwebsite alleen interessant als je problemen hebt?

Nee. Je kunt op het forum met andere jongeren praten over alles wat jou bezighoudt. En heb je gewoon een vraag, dan heb je heus niet meteen een probleem!

Hoe zit het met mijn privacy op deze website?

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk de informatie over privacy en de bescherming van je persoonsgegevens.

Moet je betalen voor advies?

Nee. Je mag altijd kosteloos en anoniem je vraag stellen via de telefoon of de chat. Je kunt dan praten met een jeugdverpleegkundige.

Ik heb snel hulp nodig, waar kan ik terecht?

Wil je te hulp schieten in een crisissituatie, ben je zelf in paniek of ten einde raad? Kijk op de pagina Hulp bij crisis waar je terecht kunt.

Waar kan ik terecht voor Hulp en advies in de buurt?

Niet alles los je op via het internet. Wil je doorpraten of zoek je hulp? Kijk dan bij hulp in de buurt waar jij terecht kunt.

Van wie is deze forumwebsite

Forumwebsite Hoezitdat.info is de jongerenwebsite van het Centrum voor Jeugd en Gezin. In het Centrum voor Jeugd en Gezin werken verschillende organisaties samen. De redactie bestaat uit medewerkers van Hecht | GGD Hollands Midden.

Waar komen de advertenties vandaan?

De medewerkers van de redactie plaatsen berichten die eruit zien als advertenties. Eigenlijk zijn het gewoon uitgelichte berichten. Ze zijn bedoeld om jongeren de weg te wijzen naar betrouwbare informatie, cursussen, hulp of advies. Niemand verdient eraan als je op deze berichten doorklikt.

Wie zit er achter de chat?

Een jeugdverpleegkundige van JouwGGD geeft antwoord op jouw vragen via de chat.

Waar kan ik een vraag stellen over deze forumwebsite?

Het je een vraag over de website? Mail dan naar redactie@hoezitdat.info.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten