Skip to content
Is er vrijwilligerswerk voor jongeren in Gouda?

Vrijwilligerswerk in Gouda

Iets goeds doen voor een ander is vaak leuk, uitdagend en nuttig. Dat merk je vanzelf als je vrijwilligerswerk doet of een maatschappelijke stage loopt. Vaak leer je nieuwe mensen kennen en je doet onvergetelijke ervaringen op.

Waar moet je op letten bij vrijwilligerswerk en maatschappelijke stage?

Voor vrijwilligerswerk krijg je niet betaald. Maar als het nodig is krijg je wel een onkostenvergoeding. En je moet goed verzekerd zijn. Vraag dat altijd na bij de organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk gaat doen.

Is de vrijwilligersorganisatie oké?

Wil je weten of de vrijwilligersorganisatie waarvoor je gaat werken de zaken goed op orde heeft? Bij de Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV) kun je terecht met al je vragen, ook over onkostenvergoeding, verzekering en wetgeving. Steeds meer vrijwilligersorganisaties en vrijwilligerscentrales zijn lid van de NOV.

Wil je graag vrijwilligerswerk doen en ben je op zoek naar een organisatie die je hierbij kan helpen? In Gouda zijn er meerdere aanbieders die je aan een baan als vrijwilliger kunnen helpen:

Goud voor elkaar

Op Goudvoorelkaar komt vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar. Zowel inwoners als (vrijwilligers)organisaties en ZZP'ers kunnen hier een vraag of aanbod plaatsen. Zo kom je eenvoudig en laagdrempelig in contact met mensen en organisaties bij jou in de buurt.

Samen voor Goud

Samen voor Goud is een stichting die jongeren tot ongeveer 27 jaar inzet om het netwerk van mensen te vergroten. Jongeren zijn de toekomst en kunnen door vrijwilligerswerk iets betekenen, om zo samen Gouda beter en mooier te maken.

Present Gouda

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Je kunt je inzetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Voor 1 dagdeel of voor langere tijd.

Ook kun je voor vrijwilligerswerk kijken op Burennetwerk Gouda of Gouda Bruist.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten