Skip to content
Hulp en advies in Alphen aan den Rijn

Hulp en advies in Alphen aan den Rijn

Centrum voor Jeugd en Gezin

Je kunt bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Alphen aan den Rijn terecht voor hulp en advies en alles wat met opgroeien en opvoeden te maken heeft.

Bij het CJG werken deskundigen samen in een team. Zo hoef je niet steeds opnieuw je verhaal te vertellen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is er speciaal voor jongeren, kinderen en hun ouders.

Waar is het CJG?

Het CJG heeft verschillende locaties:

 • CJG Boskoop, Snijdelwijklaan 4a, Boskoop
 • CJG Ridderveld, Troubadourweg 2a, Alphen aan den Rijn
 • CJG Rijnwoude, Lindehof 1, Hazerswoude-Dorp
 • CJG Stadhuis, Stadhuisplein 7, Alphen aan den Rijn

Moet je eerst een afspraak maken?

Bij een CJG kun je zonder afspraak langskomen voor een persoonlijk gesprek met bijvoorbeeld de jeugdverpleegkundige of de wijkpedagoog. Kijk even wanneer de inloopspreekuren zijn.

Wil je zeker weten dat er voldoende tijd beschikbaar is? Dán kun je beter vooraf even bellen.

Wil je een gesprek met de wijkpedagoog? Dan kun je het aanmeldformulier invullen. De wijkpedagoog neemt zo snel mogelijk contact met je op, om een afspraak te maken.

Bellen en mailen mag ook

Wil je niet langskomen, dan kun je ook telefonisch of via e-mail bij ons terecht voor een antwoord op je vragen, advies of hulp. Het algemene telefoonnummer is 088 254 23 84. Voor contact met de wijkpedagoog kun je een e-mail sturen naar opvoedenenopgroeien.alphen@kwadraad.nl.

Ben je tienermoeder of tienervader met een vraag over je kind?

Dan kun je ook terecht bij het CJG Alphen aan den Rijn. Je kunt voor informatie ook terecht op de website van de Groeigids.

Contact via school

Op school kun je terecht bij je mentor of de zorgcoördinator. Die wijst je de weg naar de juiste contactpersoon van het CJG.

Jeugdverpleegkundige op school

Heb je een vraag over je gezondheid, voeding, roken, blowen, alcohol of infectieziekten? Dan kun je op school met jouw vraag terecht bij de jeugdverpleegkundige van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Die heeft regelmatig spreekuur op school en je kunt een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Ook je ouders kunnen hier gebruik van maken als zij een vraag hebben. Wie de jeugdverpleegkundige op jouw school is, vind je in de schoolgids.

Jongeren Informatie Punt (JIP) Serviceplein

Ben je tussen 16 en 27 jaar? Het JIP Serviceplein helpt jou bij werk, opleiding, geldzaken, huisvesting en andere zorgen. Als je je bij het JIP Serviceplein aanmeldt, gaan ze eerst met jou in gesprek. Ze luisteren en stellen vragen. Samen met jou zorgen ze voor overzicht.

Je kunt bij het JIP Serviceplein terecht als je bijvoorbeeld:

 • een uitkering of bijstand nodig hebt;
 • hulp wilt bij werk vinden;
 • schulden of inkomensproblemen hebt;
 • vragen hebt over opleidingen of studiefinanciering;
 • tips wilt over het vinden van een woning;
 • gezondheidsproblemen hebt.

Wil je een gesprek met het JIP Serviceplein? Ga dan langs op het Serviceplein in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Dat kan zonder afspraak op maandag tot en met donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur. Ook kun je bellen via 14 0172 (optie 1) of een e-mail sturen.

Waar vind je hulp buiten kantoortijden?

Heb je dringend hulp nodig buiten kantoortijden? In geval van crisis kun je 24 uur per dag bij iemand terecht.

Bekijk ook

 • STARr - voor jongeren

  STARr - voor jongeren

  Iedereen voelt zich wel eens somber. Soms om een duidelijke reden, soms zomaar. Als het niet vanzelf over gaat, dan is het goed om hier iets aan te doen.

  Ga naar Cjghm.nl over STARr - voor jongeren
 • Brusjesgroep voor jongeren

  Brusjesgroep voor jongeren

  Opgroeien met een broer of zus die psychische problemen heeft. In de brusjesgroep praten we hierover. Het heeft invloed op het hele gezin.

  Ga naar Rivierduinen.nl over Brusjesgroep voor jongeren
 • Haal je oppasdiploma!

  Haal je oppasdiploma!

  Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

  Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten