Skip to content
Seks, alcohol en drugs

Seks, alcohol en drugs

Sommige mensen genieten meer van seks wanneer ze alcohol of drugs hebben gebruikt. Van alcohol en drugs word je losser en hierdoor durf je meer. Dat kan fijn zijn, maar er zijn ook risico's.

Wat zijn de risico's van seks onder invloed?

  • Je kunt het gebruik van een condoom makkelijker vergeten of je vindt het niet zo belangrijk. Ook is het moeilijker om een condoom om te doen wanneer je onder invloed bent.
  • Je hebt makkelijker seks met iemand met wie je anders nooit seks zou hebben.
  • Je gaat sneller over je eigen grenzen heen. Je wordt makkelijker overgehaald om dingen te doen die je normaal gesproken niet wilt. Ook kun je zelf makkelijker over de grenzen van een ander heen gaan.

Over je grens gegaan? Lees op Sense.info wat je kunt doen.

Hoe ga je hier mee om?

  1. Bedenk van te voren hoe ver je wilt gaan en probeer je hier ook echt aan te houden. Bedenk wat je wel en niet wilt doen qua seks, maar ook waar je wel en geen seks zou willen hebben. Zou je bijvoorbeeld achteraf spijt hebben als je seks hebt gehad in een wc-hokje of op een plek waar mensen het hadden kunnen zien of horen?
  2. Ga nooit niet met iemand mee naar huis die je niet kent. Mocht je dat toch willen, zorg dan dat anderen weten waar je bent.
  3. Zorg dat je altijd condooms bij je hebt:vrij veilig.
  4. Als je vaak seks hebt onder invloed kan het zo zijn dat je niet meer kunt genieten van seks zonder dat je iets hebt gebruikt. Probeer dat te voorkomen door ook nuchter seks te hebben.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten