Skip to content

Loverboys

Loverboys, je hebt er vast wel eens wat over gehoord. Maar wat doen ze precies en hoe herken je een loverboy?

Wat is een loverboy?

Een loverboy is een jongen die verkering neemt met een meisje om geld aan haar te verdienen. Dit kan door haar als drugskoerier te gebruiken of door haar in de prostitutie te laten werken. Als hoer dus. Loverboys heten daarom ook wel pooierboys.

Meisjes kunnen ook loverboy zijn, die heten dan 'lovergirls'.

Hoe pakt een loverboy het aan?

Een loverboy doet alsof hij verliefd is op een meisje en versiert haar. Bijvoorbeeld op straat, tijdens het uitgaan, via social media of via een chatbox.

Hij is geweldig, lief, doet alles voor haar en koopt bijvoorbeeld dure cadeaus en dure kleding. Het meisje wordt zo helemaal gek op hem. Maar ondertussen bedenkt hij een plan hoe hij het meisje kan gebruiken.

Iets voor hem terugdoen

Op een gegeven moment vindt een loverboy dat het meisje iets terug mag doen voor hem. Hij heeft tenslotte al zoveel voor haar gedaan. Omdat het meisje zo verliefd op hem is, heeft ze alles voor hem over.

Het begint met kleine dingen, maar uiteindelijk moet zij steeds meer doen. Hij dwingt haar om met andere mannen naar bed te gaan en het geld aan hem te geven.

Geweld en chantage

De loverboy weet dat wat hij doet strafbaar is en doet dus alles om te voorkomen dat het meisje met iemand gaat praten. Dit doet hij door haar te bedreigen, te slaan of door haar te chanteren. Bijvoorbeeld door te dreigen dat hij naaktfoto's en webcamfilmpjes van haar op internet zal zetten als zij niet doet wat hij zegt.

In de greep van een loverboy

Als de loverboy je helemaal in zijn greep heeft, kan hij alles met je doen. Lees de verhalen van enkele meisjes op Bewareofloverboys.nl om precies te weten wat dat allemaal kan betekenen. Lees ook de vragen en bekijk de filmpjes over loverboys op Vraaghetdepolitie.nl.

Bang om te praten

Meestal schaamt een meisje zich zo dat ze niet meer naar haar ouders of vriendinnen durft te gaan. Dit is precies wat de loverboy wil. Het is de val waar je in terecht komt en het is dan juist goed om met iemand te praten.

Wat kun je doen?

Denk je dat je vriend een loverboy is? Bel dan met één van de volgende organisaties. Zij kunnen je helpen en beschermen.

  • 0900-999 9991 voor contact met Stoploverboys.nu.
  • 020-6226897 voor contact met Bewareofloverboys.nl.
  • 088-208000 of chat met Chatmetfier.nl.

Praat erover

Dus heb je problemen met een loverboy of denk je dat je vriend of vriendin in lastige omstandigheden zit? Praat erover met een vriend of vriendin, familie, iemand van school of met je huisarts.

Je kunt er ook altijd over bellen, mailen of chatten met ons, via Contact. En je kunt de politie bellen, zeg dan dat het gaat om mensenhandel. Mensenhandel-rechercheurs zijn experts op dit gebied. Zij weten hoe ze met je vragen kunnen omgaan. Lees meer over hoe de politie omgaat met jouw verhaal over je loverboy op vraaghetdepolitie.nl.

De mooiste chick van het web

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten