Skip to content

Bewegen en sporten

Het is belangrijk om elke dag te bewegen. En dat hoeft niet altijd een zware work-out op de sportschool te zijn. Juist wandelen, traplopen en fietsen zijn goede manieren om lekker (en makkelijk) te bewegen gedurende de dag.

Waarom is bewegen goed voor je?

Bewegen is niet alleen goed voor je gewicht, maar ook voor je uithoudingsvermogen, je weerstand, je conditie en de ontwikkeling van je lichaam. Je zit bovendien lekkerder in je vel door allerlei hormonen die je lichaam aanmaakt tijdens het sporten. En actief bezig zijn is een goede manier om je hoofd leeg te maken!

Motivatie om te bewegen

Het is niet altijd makkelijk om regelmatig te sporten en te bewegen. Het helpt om samen te sporten. Ga bijvoorbeeld met een vriend of vriendin hardlopen of doe een online work-out met familie. Ook helpt het om met jezelf vaste dagen af te spreken.

Als je iets doet wat je leuk vindt is het ook makkelijker om het vol te houden. Denk daarom goed na over wat voor soort beweging bij jou past. Hou je van skaten, touwtje springen of vind je het leuk om de hond van de buren uit te laten? Het maakt niets uit. Zolang je maar in beweging bent!

Hoeveel beweging heb je nodig?

De Gezondheidsraad adviseert om elke dag minimaal een uur te bewegen om gezond te blijven. Bijvoorbeeld door te wandelen, fietsen, skaten en sporten. Of door alledaagse dingen zoals boodschappen doen of stofzuigen. Ook is het goed om drie keer per week spier- en botversterkende activiteiten te doen. Denk bijvoorbeeld aan rennen, springen, voetballen of krachttrainingen.

Op de website Allesoversport.nl vind je hier meer informatie over.

Gezonde voeding

Naast voldoende beweging is het natuurlijk ook belangrijk om gezond te eten. Als je gezond eet en genoeg beweegt zal je merken dat je meer energie hebt. En dat zorgt er weer voor dat je lekkerder in je vel zit!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten