Skip to content

Anti-verveeltips als je niet alleen bent

  • schaakZijn jullie de Playstation een beetje zat? Doe dan een ouderwets spel, zoals een kaartspel of monopoly. Hier vind je spelregels van allerlei verschillende kaartspellen
  • Ga ergens heen, zoals naar een zwembad of bowlingbaan. Of natuurlijk het strand als de zon schijnt!
  • Ga een keer met een vriend/vriendin een weekendje weg naar een andere stad. Of met de trein door Nederland en zien waar jullie uitkomen. Soms kun je met korting samen een dag door heel Nederland reizen, houd daarvoor de site van de NS in de gaten. Op deze site kun je vinden wat er te doen is in heel Nederland.
  • Ga samen met een vriend/vriendin sporten. Klik hier en hier voor alle sportverenigingen in Almere. Of ga samen een activiteit doen. Of solliciteer allebei voor hetzelfde vakantiebaantje (Je hebt natuurlijk geen garantie dat jullie allebei worden aangenomen, maar je kunt het proberen)
  • Doe karaoke. Het maakt niet uit of je wel of niet goed bent in zingen, hoe slechter jullie er in zijn hoe meer lol je hebt. Schaam je er ook niet voor als je niet kunt zingen, dat kunnen maar weinig mensen goed!
  • Doe samen aan vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld iets organiseren voor bejaarden of geld inzamelen voor een goed doel. Het geeft je een goed gevoel, je helpt er anderen mee en samen is het altijd leuker en makkelijker dan alleen!
  • Praat veel samen over wat jullie bezighoudt. Het spreekt natuurlijk voor zich, maar zo kom je misschien ook weer op leuke dingen om te doen!
  • Stel elkaar vragen! Hobby’s, muziek, geloof, eten en drinken, seks en relaties…Met de vragenlijsten op deze site ben je wel even zoet en kom je echt alles van elkaar te weten! Respecteer het alleen wel als je vriend/vriendin wil dat de antwoorden tussen jullie blijven, maar dat is logisch
  • En natuurlijk kun je zelf een party organiseren! Wel de rommel opruimen hè…

Foto: bfishadow

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten