Skip to content

Anti-verveeltips voor als je alleen bent

 • vervelingKijk in jouw buurt of er een sportclub of ander soort activiteit is om te doen. Zo ontdek je misschien wel iets wat je heel leuk vindt om te doen en kom je in contact met anderen!Wordt lid van de Leesmap voor tijdschriften en leen boeken van de bibliotheek! Zo kun je lekker lezen en het kost je dan geen geld. Of in elk geval een stuk minder. Op internet kun je zien welke boeken er uitgeleend zijn en welke niet.
 • Schrijf een verhaal. Maak een personenlijst met verschillende karakters en schrijf je verhaal.
 • Digitaal muziek maken zonder ervaring of kennis van noten? Dat kan! Kijk daarvoor hier en hier. Wil je liever DJ worden en je eigen remixen maken? Kijk dan hier! Ook zijn er spelletjes die je helpen je muzikaliteit te verbeteren.
 • Maak een eigen website! Leer bijvoorbeeld hier of hier alles over hoe je stap voor stap zelf een website maakt en kijk hier voor wat tips en truucs.
 • Denk jij dat je het in je hebt om een goede dichter/schrijver te worden of ben je juist helemaal niet goed in dichten of verhalen schrijven en wil je het graag leren? Bekijk dan eens deze site met dicht-tips, lees hier hoe je je eigen boek schrijft of klik hier voor oefeningen om creatiever te worden in schrijven.
 • Je kunt ook een dagboek bijhouden, leuk voor later! Wil je je dagboek met anderen delen, dan kan dat op bijvoorbeeld Livejournal. Let natuurlijk wel op dat je er niet te persoonlijke dingen opzet. Maar het is zo anoniem als je zelf wilt.
 • Heb jij een digitale camera? Verbeter dan je fotografeerskills met behulp van sites als deze, deze en deze. Wie weet maak jij straks de bijzonderste foto’s!
 • Dit computerprogramma lijkt op Photoshop, maar dan gratis. Hiermee kun je foto’s bewerken of digitale kunstwerken maken.
 • Zoek op internet of er websites zijn over jouw hobby/interesse en meld je daar aan om met mensen met dezelfde interesses te chatten. Heb je geen speciale hobby of interesse? Kijk dan eens op een algemeen forum zoals fok.nl of almere4you
 • Ben je een creatief type? Probeer dan eens tekeningen te maken met je muis of digitale tekenpen op deze site. Waarschijnlijk zul je het niet makkelijk vinden, maar oefening baart kunst!
 • Maak je eigen tekenfilm met dit computerprogramma!
 • Maak je eigen computergame! Download hier het programma en kijk hier en hier voor een handleiding hoe je moet beginnen
 • Weet jij al precies wat voor werk je wilt gaan doen later? Maak er dan alvast gebruik van! Geef je dan op voor een cursus of workshop die met het vakgebied van jouw droombaan te maken heeft, of leen boeken over jouw interesse bij de bibliotheek. Zo vergroot je je kennis en dat is natuurlijk altijd goed voor je toekomst!
 • Op deze site vindt je handige info op elk gebied.
 • Zoek oude spullen die je niet meer gebruikt. Zoals cd’s, boeken, kleding…Zet ze op sites als marktplaats. Misschien wil iemand anders het nog wel hebben!

Foto: bunyamin najmi

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten