Skip to content
5 reacties
1050 weergaves

te weinig zakgeld

hi ik ben een meisje van 12 jaar. ik krijg 2 euro zakgeld per week. ik moet ook zelf de cadeutjes kopen als er iemand jarig is. maar dan moet ik dus 2 maanden sparen voor een cadeutje.

Heeft iemand een tip voor me?

12 jaar
2 jaren geleden

5 Reacties

  • Ja, door zelf klusjes te doen, leer je beseffen hoe moeilijk het is om geld te verdienen, en hoe lang je ervoor moet werken.

    Zorg altijd dat wat je geeft in evenwicht is met wat je ervoor krijgt, dus je moet goed werk leveren, goede kwaliteit, zodat je daar zelf trots op bent. En je mag je daarvoor niet laten afschepen met een aalmoes.

    Wel goed opletten dat je niet verzeild raakt in kinderarbeid in illegale fabriekjes of zaakjes. En zeker nooit drugs doen, en geen sex en geen porno. Daar wil je echt niet in verstrikt raken, want daar geraak je nooit meer uit, of toch niet ongeschonden.

    Als je goed zou zijn in tekenen, schilderen, of knutselen, zou je ook kunstwerkjes kunnen maken en die verkopen. Niet voor een habbekrats, maar voor een mooi bedrag. Ik weet een oude kunstenaar die standbeelden maakt voor zijn beroep. Zelf de kleine beelden kosten al snel 1000 euro. Maar dan moeten ze wel echt origineel en echt goed zijn, iets echt uniek, en een meerwaarde hebben voor wie ze in zijn interieur zou zetten.

    Maar laat je studies altijd voorgaan: hoe hoger je diploma, en hoe waardevoller je vakgebied op de arbeidsmarkt, hoe hoger je later inkomen zal zijn. Wat je vandaag leert, bepaalt mee de rest van je leven. Dus ik focus mij meer op studeren.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste meid, Je kan natuurlijk aan je moeder om meer zakgeld vragen maar dat levert weinig op. Heb je er wel eens aan gedacht om wat karweitjes te gaan doen voor mensen en zo wat te verdienen? Dat kan echt wel wat opleveren en dan lach je straks misschien om die twee euro van je ouders.
    Vraag het eens aan Google, Typ bijvoorbeeld in:'karweitjes om wat te verdienen' en dan krijg je dit te zien:

    Een paar ideeën:
    Auto wassen.
    Oud papier / flessen / plastic wegbrengen.
    Statiegeldflessen wegbrengen (in ruil voor het statiegeld)
    Batterijen wegbrengen.
    De hond uitlaten.
    Gras maaien.

    Er is meer te vinden. Hond uitlaten bijvoorbeeld kan aardig wat opleveren, vooral als je wat vaste adressen hebt van menen met wel een hond maar weinig tijd. Het is nog leuk ook. Wees ondernemend en creatief! Succes!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Maar daarbij staat ook 17 tot 22 euro per maand
    4,25 tot 5.50 €

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb het aan mijn moeder gevraagd en als ik 13 ben krijg ik zakgeld verhoging

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Wij kunnen niet in de portemonnee van je ouders kijken volgens nibud.nl is het voor jouw leeftijd vaak tussen de 2,30-3,00 maar dat is voor 2/3 van de kinderen 1/3 krijg geen zakgeld.

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten