Skip to content
2 reacties
818 weergaves

Op mezelf wonen verstanding?

Ik zou dol graag op mezelf willen wonen, ik snak naar de zelfstandigheid. Ik zit in mijn 3de laatste jaar naar mijn beroep verzorgende ig. Ik werk momenteel bij een bedrijf waar ik de socialmedia onderhou, ik pas op en werk in een verzorgingstehuis om mijn kosten van de auto, zorgverzekering te kunnen blijven betalen. Ik woon thuis met nog 4 broertjes en ouders. Ik heb helaas geen vriend waardoor het op mezelf wonen lastig wordt omdat ik financieel alleen sta. Mijn spaar geld is 6500 en mijn maandelijkse inkomen zijn rond de 400 a 500 euro, niet veel dus. Ik zit namelijk ook veel met school waardoor ik weinig uren kan draaien op werk. Is het verstandig om met mijn maandelijkse inkomen alvast te gaan kijken naar een huur woning of zou ik wachten?

21 jaar
4 jaren geleden

2 Reacties

  • Een eenslaapkamerflat betaal je al gauw 700 euro. Komt nog een maandelijkse provisie bij tussen 50 en 100 euro voor 'onkosten. Reken daarbij nog 60 a 80 euro voor gas en elektriciteit. Het makelaarskantoor vraagt altijd 3 maand huurwaarborg bij de ondertekening van het contract in 1 keer te betalen. Tenslotte is er de verplichting voor de huurder om de woning te voorzien van meubels ter waarde van 1 jaar huur. Ze vragen ook altijd een 'bewijs van solvabiliteit'. Je moet de loonstroken van de laatste 3 maand kunnen voorleggen waaruit blijkt dat je vast werk hebt en voldoende inkomen om de huur te betalen.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste meid, Heel begrijpelijk dat je het huis uit wil en verlangt naar zelfstandigheid maar met jouw inkomen is dat onhaalbaar. Je kunt uiteraard altijd gaan kijken naar wat er beschikbaar is aan woonruimte maar als je van jouw inkomen een huis, een auto, je zorgverzekering, energie en abonnementen en dan ook nog de supermarkt wil kunnen betalen, dat gaat echt niet lukken. Heb je al eens een planning gemaakt van de kosten die je gaat hebben als je zelfstandig woont?
    Je kan natuurlijk je spaargeld aanspreken, maar dat is binnen een jaar op en dan heb je niets meer. Dat zou toch heel jammer zijn! Je zit in je laatste jaar zeg je, hou het nog even vol. Als je straks je diploma hebt dan vind je zo werk en heb je een gezondere basis, al zal het dan nog steeds moeilijk zijn. Wellicht ontmoet je in die tijd iemand en wordt alles opeens veel leuker en veel makkelijker.
    Dromen is goed, maar wel je verstand blijven gebruiken en de kille cijfertjes laten spreken.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten