Skip to content
9 reacties
1316 weergaves

Uitgeven aan kleding per maand

Ik geef per maand zo’n 100 euro uit aan kleding. Hoeveel geven jullie per maand uit aan kleding?

17 jaar
4 jaren geleden

9 Reacties

  • Heel erg weinig eigenlijk, ik kan zelfs niet zeggen hoeveel dat per maand zou zijn. Als broertje en of ik al iets nodig hebben is dat meestal C&A in Genk. Eens een jeansbroek of een bloes of t-shirt. Soms wel eens T-shirts van Star-Wars of zo, die kosten meer. We verdienen geld op de boerderij, maar dat sparen we voor later (en wat lego af en toe). Voor school al alletwee een laptop moeten kopen om online les te volgen. En later geld voor inderdaad zoals hierboven gezegd rijlessen en een auto. Kleren steken we echt geen geld in. En we hebben dezelfde maat dus dat is nog eens extra leuk! Oh, loopschoenen moeten wel heel goed zijn. Maar een paar per jaar is goed en de versleten voor in het bos te lopen.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb een jaar lang geen kleding gekocht, heeft veel geld en milieu bespaard. Eigenlijk heb je gewoon niks nodig meestal

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik gebruik Vinted om kleding te kopen. Laatst had ik een super gaaf spijkerjack voor 4 euro en de verzendkosten met Homerr is maar 2.50! Ik koop zelf niet veel kleding. Ik geef rond de 25 euro in de maand uit. Ik hoef niet perse elke maand iets nieuws. Groetjes!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik koop veel kleding bij ALIEXPRESS en ook nieuwe kleding bij 2de hands winkels. Draag het 2 of 3 maal en zet het daarna te koop op bijvoorbeeld VINTED. Krijg ik er dikwijls 2de hands/gedragen meer voor dan dat ik ervoor betaalde. Ik ben 191 cm lang en draag normaal zeer strakke ¾ skinny jeans, liefst in wit of zwart.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • J22, goed idee! Zal ik aan denken.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste J15, Jij heb heel wat te besteden lees ik en je geeft het bijna allemaal uit aan kleding. Je bent 15, dus je groeit nog wel een aantal jaren en dan past al die kleding al gauw niet meer. Kun je niet beter wat rustiger aan doen en wat sparen, bijvoorbeeld straks voor rijlessen, ik noem maar wat.
    Je wilt vast wel een rijbewijs en misschien nog wel meer dingen die veel geld kosten. Als je kast al vol ligt en hangt met kleding, waarom dan steeds maar meer? Je begint zelf al te twijfelen merk ik, heel goed!

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Alles wat ik aan geld heb, geef ik vooral uit aan kleding. Van wat ik overhoud koop ik bijvoorbeeld een broodje van in de winkel of zoiets. Maar voor derest gaat het allemaal naar kleding. Ik steek veel in een jas of schoenen als ik die graag wil, gemiddeld zoon €300,- bij elkaar. Een trui of shirt is meestal niet zo duur, tenzij het een merk is, gemiddeld €30,- en broeken zijn meestal rond de €50,-. Wat ik er voor doe? als ik iets ik me hoofd heb en ik heb het geld ervoor, dan koop het meteen. De periode verschilt daarin, soms een week soms een maand, ligt eraan wat erop mijn rekening staat. Ik krijg zakgeld, kleedgeld, en met feestdagen ect. Een echte bijbaan heb ik niet, wel werk ik altijd de hele zomer en zeker omdat ik dit jaar vroeg klaar ben met school ga ik veel werken. Gemiddeld ga ik dit jaar met werken zo'n €2000,- verdienen (bij de boer). Dan ga ik meer dan 2 maanden werken. En per maand €25,- zakgeld, per jaar ongv. €800,- kleedgeld, en de feestdagen bij elkaar zo'n €250,-. Ik heb dus zeker niks te klagen en kan mijzelf, vrienden en familie goed voorzien. Of het veel is? Als ik het allemaal zo zie vind ik van wel, maar ik weet niet wat het gemiddelde is. Ik heb het gevoel dat ik meer informatie geef dan dat je wilden weten, maargoed nu weet je wel alles.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Wel wil ik zeggen dat ik nog jong ben, en zoveel mogelijk kleding in mijn kast wil, ongeacht het merk. Maar in de loop van mijn leven zal ik er ook wel achter komen dat ik het beter ergens anders aan kan uitgeven. ;)

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Ik vroeg mij af, heb je elke maand 100 euro te besteden en geef je dat uit aan dingen die je leuk vindt of is het zo'n beetje een gemiddelde en koop je wat je nodig hebt?

    Zelf koop ik alleen dingen die ik nodig heb omdat ze versleten of kapot zijn. Soms zijn dat dure dingen zoals een jas die ik vorig jaar gekocht heb voor 300 euro of schoenen van meer dan 100 euro en soms goedkope dingen zoals ondergoed en sokken.
    Soms zie ik een leuk overhemd bij de supermarkt en koop ik dat.
    Dingen zoals ondergoed en sokken koop ik meestal goedkoop want daar doe je toch vaak niet zo lang mee. Hoeveel dat alles gemiddeld per maand is weet ik niet, maar minder dan 100 euro.

    Als jij nog goedkope boxers, slips of T-shirts nodig hebt, bij Lidl vanaf woensdag per drie stuks voor 5 euro. Sportschoenen voor 14,99 euro. Of wil je daar niet in gezien worden?
    Als je merkkleding wil, vanaf zaterdag bij de Aldi Calvin Klein boxers drie stuks voor 24,99! (Ik weet niet of dat goedkoop is).
    Als je dat soort dingen goedkoop koopt dan heb je weer geld over voor mooie dure dingen!

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten