Skip to content
3 reacties
821 weergaves

Ik snap het leven niet (Ik weet niet bij wel onderwerp doet moet)

Hallo allemaal, Ik snap het leven niet. Je bent geboren en dan moet je je heel leven werken voor dingen. Als je het werkt heb je niet zoveel geld en kan je niks leuks doen. Dus ja wrm zou je je hele leven eigenlijk willen werken. En ook met geld. In Nederland hebben we ongeveer 17 miljoen mensen, je kan allemaal jackpots winnen van 30 miljoen of meer ofzo maar je kan toch ook gewoon iedereen in Nederland 2-3 miljoen euro geven, of je doet gewoon alles op de wereld gratis. Maar ja dat vind ik, alsof de wereld opeens naar mij gaat luisteren. Dus eigenlijk in het kort wrm wil je leven terwijl je eigenlijk alleen maar moet werken, waarom geven ze geen 2-3 miljoen aan iedereen in Nederland of op de hele wereld en waarom is het allemaal niet gratis

12 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • Beste TS, Je snapt het leven niet, maar dat komt nog wel. Wat je begrijpen moet is dat geld eigenlijk arbeid is. Voor alles wat je in de winkel kunt kopen is arbeid nodig. Boeren moeten ploegen, zaaien, oogsten, koeien melken, enzovoorts. Om dingen te maken heb je grondstoffen nodig zoals olie, ijzererts, hout, en dat moet allemaal verzameld worden en tot producten gemaakt worden in fabrieken.
    Met geld koop je dus een stukje arbeid en als jij geld wil hebben dan moet jij arbeid teruggeven.

    Vroeger toen er nog geen geld was deed men aan ruilhandel. Als ik wat had wat jij hebben wilde dan gaf je wat in ruil of je deed wat voor mij. De tuin omspitten bijvoorbeeld en dan gaf ik jou een zak aardappelen. Als ik dan op dat moment geen aardappelen heb dan geef ik je een briefje met mijn handtekening waar op staat dat jij recht hebt om van mij vijf kilo aardappelen te krijgen. Dat is dan geld.

    Jij wilt alles cadeau krijgen en dan moeten anderen zeker voor jou werken? Als jij graag een rijk leven wil dan heb je twee mogelijkheden. Of je doet goed je best op school en haalt mooie diploma's waar je een baan mee kan krijgen die goed verdiend. Als je een beroep kiest met werk dat je leuk vindt dan heb je nog plezier in je leven ook.
    Een andere manier is een rijke vrouw trouwen, maar dan was het handiger geweest als je een leuk meisje zou zijn. Een rijke man vinden is namelijk makkelijker dan een rijke vrouw.

    Ga maar studeren, want van een leuke baan heb je meer plezier dan van je de hele dag vervelen omdat je niks te doen hebt. Als je nu ook nog iemand vindt die van je houdt en haar leven met jou wil delen dan kun je best heel gelukkig zijn, al moet je werken, en niet alle dingen die leuk zijn kosten geld.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Niemend begrijpt de wereld. Je zou de eerste zijn als je daadwerkelijk zou kunnen bevatten waarom wij als menselijkheid bestaan. Omdat je niet precies weet wat je hier doet, kun je maar het best tussen je geboorte en sterven het beste er van maken en zoveel mogelijk leuke dingen te doen. Dat stuk over werken ben ik niet met je eens. Je kan leven om te werken. Zoals jij beschrijft, maar je kan ook werken om te leven. Oftewel, je vindt balans en met het geld van je werkzaamheden doe je dingen die jou gelukkig maken. Wat betreft de loterij maak je een denkfout. Stel je zou 34 miljoen euro verdlen over 17 miljoen mensen, krijgt iedereen slechts 2 euro. Niet 2 miljoen, reken maar na met je rekenmachine

    25 jaar
    4 jaren geleden
  • Als iedereen 2-3 miljoen krijgt, dan wordt de vraag groter en de aanbod kleiner. Met zoveel geld is werken natuurlijk zinloos, waardoor er geen producten meer worden gemaakt of diensten verleend. Dit terwijl er juist meer producten en diensten nodig zijn door mensen die hun geld willen uitgeven. Meer producten leidt tot gebrek aan voedselbronnen, grondstoffen enz. Bijvoorbeeld, je hebt 2 miljoen euro en je wilt een auto kopen van 2 miljoen. Dan zijn er genoeg andere mensen met 2 miljoen die ook dezelfde auto willen halen. Maar wie moet al die auto’s maken? Niemand heeft werk nodig omdat ze al miljoenen hebben. Tevens wordt er veel meer ijzer verbruikt om ineens al deze auto’s te produceren. De grondstoffen zullen sneller opraken, waardoor wij, de mensen met 2-3 miljoen euro, niks meer kunnen kopen. Ik hoop dat ik het zo een beetje duidelijk heb gemaakt. :D

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten