Skip to content
8 reacties
1037 weergaves

Geld uitgeven

Hey, ik krijg al een tijdje zakgeld en ik wil binnenkort (na corona) werken. Ik merk zelf dat ik totaal niet spaar en dat ik alles altijd snel uitgeef. Sparen jullie of geven jullie ook altijd alles uit? Heeft iemand toevallig tips hoe ik het beste kan omgaan met mijn geld?    

16 jaar
4 jaren geleden

8 Reacties

  • Ik geef mijn geld uit aan eten vooral aan mac Donald s ik kan tegenwoordig mij laten in huren als boksbal zo dik ben ik geworden

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Zelf werken voor je geld is goed en afspreken met je ouders dat je geen zakgeld hoeft dan merk je hoeveel je moet doen om 100 euro bij elkaar te krijgen. Zo leer je de waarde van geld en keuzes maken welk deel je spaart en uitgeeft.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik probeer te besparen op aankopen. meestal gebruik ik flyers voor kortingen van sites zoals https://www.rabato.com/nl/ het blijkt het bespaarde geld te sparen :) nu verzamel ik het bedrag voor de zomervakantie in de bergen. Ik raad je ten zeerste aan om het te proberen. Begrijpend, je zult op deze manier niet veel verzamelen, maar je moet ergens beginnen;)

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi, ik werk 4 dagen in de week, waarvan 3 middagen, en zaterdag de hele dag. Het geld wat ik op de zaterdag verdien zet ik apart, daar kom ik verder niet aan. Is voor later een leuke oldtimer Mercedes S Klasse ofzo.
    Het geld wat ik doordeweeks verdien spaar ik wel op, maar 'mag ik gewoon bij' en is dus bedoeld als zakcentje voor uitgaan, hobby, etc.
    Misschien helpt je dit ook!

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Sorry voor de late reactie! Het online aankopen trekt mij altijd extreem aan. Meisje 15: bedankt voor je tip en leuk dat je voor een motor spaart! Meisje 16: Ik kan het beter er af pinnen haha, ik stort het altijd van mijn spaarrekening naar mijn rekening. Bedankt voor je tip! Jongen 17: bedankt voor je tip. ik zat er inderdaad over na te denken om het contant te houden. groetjes, (t)

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Geld apart zetten idd, en heb je al een baan op het oog? Weet niet wat je zelf vind over E-commerce, miss een keer gaan kijken, je moet wel echt doorzetten dan. Een vriend vam mij doe Dropshipping, ik heb een kleine business in Sneakers Coustomizen, leuk, gaag en Je KUNT er enorm veel mee vangen... Maar, net als hierboven wordt gezegd, vraag je ouders om de helft op je spaarfekening te storten. En een tip, i.v.p bankpas, contant gebruiken, dan geeg je minder uit, omdat je hey geld echt in je handen hebt, en dan lijkt het meteen veel meer waard... Succes gap!!!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi, wat voor mij helpt is om elke keer dat er geld binnenkomt meteen een deel hiervan op mijn spaarrekening te zetten. Vaak zet ik ongeveer de helft van mijn loon opzij en een derde van mijn kleedgeld, mijn zakgeld en het geld dat overblijft geef ik gewoon uit. Wanneer dit op is, zie ik mijn geld ook echt als op en haal ik niks van mijn spaarrekening af. Zoals M15 al zegt helpt een doel hebben ook heel erg. Succes!

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hee, ik kan best makkelijk sparen.
    Ik denk dat je een beetje een doel voor ogen moet hebben waar je voor wil sparen. voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld. een auto, scooter, motor of andere dingen die je zelf leuk vind maar best prijzig zijn. Ik zelf spaar voor een motor en dit geeft mij genoeg motivatie niet alles uit te geven. Hopelijk heb je hier wat aan! x anoniem.

    15 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten