Skip to content
11 reacties
5702 weergaves

Hoeveel spaargeld / financiële situatie

Ik ben benieuwd naar hoeveel spaargeld de gemiddelde twintiger heeft.
Beschrijf eventueel je woon/studeer/werk situatie en wie jou studie/huur etc betaald.

Ik heb op dit moment 13.000 euro spaargeld en ben benieuwd of ik ver boven het gemiddelde zit; wat lijkt als ik mij vergelijk met vrienden. (Dit is overigens allemaal in mijn beheer, mijn ouders hebben niet nog een aparte spaarrekening voor mij bijvoorbeeld).

Ik woon op mezelf, mijn ouders betalen mijn huur en studie en verder betaal ik alles o.a. boodschappen zelf. Ik werk 2 dagen in de week. Geen studiefinanciering.

21 jaar
4 jaren geleden

11 Reacties

  • Momenteel 12300 euries op de spaarrekening.

    Inkomen uit werk(4 wekensalaris): 550 euries
    Inkomen van DUO: 900 euries
    Huur: 825 euries (over twee personen dus 412 voor mij)
    Collegegeld: 238 euries
    overige vaste lasten: 440 euries

    en een flinke studieschuld dus kan voorlopig nog lang geen huis kopen :/

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ongeveer 20000 euro op mijn spaarrekening.
    Ik heb verder nog 1200 op mijn paypal staan.
    En op mijn normale rekening 550 ongeveer.

    Heb bijna altijd mijn zakgeld gespaard (incl. van verjaardagen, ook van Eid - (suikerfeest)) En heb vanaf mijn 14e altijd gewerkt.

    Mijn vader (overleden helaas) en ik hebben samen 50/50 gedaan voor mijn rijbewijs (heb ik ondertussen ook net wat langer dan een jaar, maar heb nog geen auto.)

    Doordat mijn vader niet meer leeft heb ik binnenkort ook nog recht op een deel van de erfenis, weet niet precies hoeveel dat is.

    Ik betaal wel huur aan mijn moeder (mijn eigen keuze, hoef ik niet perse te doen) - ongeveer 75 p/w. En ik betaal ook een deel van de boodschappen - 25 p/w.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn ouders hebben me voor mijn studie 50.000 gegevens. Ik heb de helft daarvan vorig jaar belegd in cryptovaluta als Bitcoin. Op dit moment heb ik er ongeveer een half miljoen van gemaakt. Ik had een baantje, maar dat heb ik nu natuurlijk niet meer. Naast mijn studie besteed ik een paar uur per dag aan mijn cryptohandeltje. Ik woon nu ook sinds een paar maanden op mezelf, heb een vrij duur appartement wat me 1000 euro per maand kost, maar dat kan ik dus makkelijk betalen. En verder nog iets van 400 euro geef ik uit aan diverse kosten als eten, drinken en goeie kleding. En nog af en toe een paar honderd aan studiekosten. Met Corona heb je toch niet heel veel meer kosten. Ik wil binnenkort ook een Tesla gaan leasen. Dat kost ongeveer 500 per maand.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Spaarrekening zit op ongeveer 26.000 euro. En op mijn bankpas staat nog iets van 250 euro. Ik heb geen bijbaan ofzo, ik zit nog in H5 en ik ga hierna naar de hogeschool. Zelf heb ik geen uitgaven, mijn ouders betalen mijn premie en verzekering, boodschappen, kleding, eigenlijk alles. Dus ik ben dolgelukkig met zulke ouders.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Zelf woon ik nog thuis en studeer nog. Krijg beurs van duo en werk daarnaast op zaterdag en in de vakanties. Studie betaal ik zelf, maar hoef geen kostgeld te betalen. Auto betaal ik ook geheel zelf. Inkomsten (gemiddeld per maand): 650 euro werk, 280 euro duo en 107 euro zorgtoeslag. Dus totaal over de 1000 euro. Uitgaven (gemiddeld per maand): 175 euro auto, 135 euro zorg, 200 euro studie en 100 euro voor kleding en leuke dingen etc. Lopende rekening: 200 euro Spaar rekening: 21.200 euro

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat is heel leeftijd afhankelijk , ik ben een paar jaar geleden een webwinkeltje met vriendje begonnen wat lekker loopt. In het begin wel flink aanpoten, maar na verloop van tijd begon het te lopen. Hiernaast is begin vorig jaar een alleenstaande oom van mij overleden en deze heeft zijn geld verdeeld over zijn 2 neven en 1 nicht. Bij elkaar heb ik ruim € 100.000,— op de rekening staan. Ik weet dat dit erg veel is op mijn leeftijd, maar ik smijt niet met geld en mijn vrienden kunnen het ook niet aan mijn gedrag merken. Draag geen extreem dure kleding, heb nog geen auto en als ik straks het rijbewijs haal wordt het gewoon een tweedehandse kleine auto. Ik heb nog veel plannen voor de toekomst, ben en blijf dus erg zuinig.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • 700 lopende rekening 14000 spaarrekening 400 euro beleggingen 40uur contract en thuis wonend

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn ouders zijn gescheiden en woon op dit moment meer bij moeder. Ik ben student HBO. Op dit moment verdien ik nog aardig wat. Per maand duo 310 euro, werk 400 euro, stage 260 euro en zorgtoeslag 104 euro. Mijn uitgaven zijn 120 euro auto, 125 euro zorg, 125 euro benzine en 100 euro kleding en overig. Mijn studiekosten betaal ik in een keer. Totaal incl boeken is dit 2500 euro. Pas eenauto gekocht van 5000 euro dus dit jaar nog nauwelijks gespaard. Inkomsten: 1074 euro Uitgaven: 574 euro Spaargeld: 17.250 euro

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik krijg 100 van de belasting, 85 van duo, 200 stage vergoeding, 550 loon, 5 euro zakgeld dat niet is stopgezet hihi. Even vermelden dat ik 3 banen heb. Dat komt uit op ongeveer 800-900 in de maand. Hier vanaf gaat mijn zorgverzekering, autoverzekering, benzine, wegenbelasting, zorgverzekering etc. Ik woon niet op mezelf. Geen vaste maandelijkse inkomen.

    Inkomen: 800-900
    uitgaven: 400
    Spaargeld: 6500

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb nu 1400 op mijn spaarrekening. Krijg wel iedere maand een prestatiebeurs van DUO. Heb ook nog niet zo veel gewerkt, dus ik heb wel een achterstand. Betaal trouwens mijn studiegeld wel zelf, maar woon wel bij mijn ouders.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik woon bij één ouder. Ik krijg 430 euro per maand van DUO, en heb momenteel geen werk door corona. Ik heb heel toevallig net als jou ook 1300 op spaarrekening, en 400 op normale. Als corona niet binnenkort weggaat, dan word ik wel echt blut. Met alleen mijn DUO red ik het niet.

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten