Skip to content
14 reacties
217 weergaves

Is dit teveel?

Hallo! Ik krijg heel veel van mijn ouders, vooral kleding enzo en soms vind ik het teveel als ze weer voor €250 euro afrekenen aan de kassa. We zijn niet steenrijk ofzo maar hebben toch best wat geld. En als ik het teveel vind voel ik me een beetje kut... Ik bedoel welk kind van tegenwoordig krijgt zoveel, anderen op school zeggen ook dat ik veel kleding heb en allemaal merkkleding zelfs de leraren zeggen het, niet dat ik daarmee zit want ik zit er vooral mee dat ik een gevoel krijg dat ik steel van mijn ouders zo voelt het gewoon.. Herkent iemand dit? Iemand advies? Graag reacties!

15 jaar
9 jaren geleden

14 Reacties

  • Misschien is het een idee om een baantje te nemen? Dan kan je je ouders een keer trakteren en voel je je misschien minder schuldig!

    Ik heb namelijk hetzelfde als mijn ouders me geld geven, maar nu trakteer ik mijn ouders af en toe op gebakjes of een lekkere lunch en dan voel ik me minder schuldig!

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Teveel is het niet, het i sjuist goed. snap niet wat voor kut gevoel jij hebt maar dat zou je niet moeten hebben. je bent nog jong dus je snapt het niet zo goed.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • hoezo dat je heb toch erfenis van geld kun je toch gewoon blijven doorleven

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • neem het van mij aan. als je teveel verwend wordt door je ouders of familie als je jong bent ga je dat ook meenemen als je ouder word.ik bedoel daarmee als je trouwt of gaat samen hokken zal je het niet meer vanzelfsprekend vinden als je voor je geld hard moet werken en niet alles meer kunt kope wat je hartje verlangt.en ook al zullen je ouders of familie je blijven steunen...1 keer zal je het alleen moeten doen en dan zou ik ni graag in zo iemand ze schoene staan.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • valt mee ik krijg ook heel veel maar vind het super leuk dusja maar verdien het ookwel

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Echt stelen van je ouders is het niet, ze geven je het gewoon.
    Misschien moet je eens zeggen dat je minder dure dingen wilt.
    Ik hoor van iedereen van school dat ze dure kleren hebben en vaak ook merkkleren... En geniet ervan, mijn ouders verdienen ook veel en we hebben een groot huis en zo en ik heb niet eens genoeg kleren tussen de wassen door (komt ook doordat de wassen 1x in de 2 weken gedaan worden) en ik ik trek om de dag schone kleren aan. Het zijn ook nog de goedkoopste kleren van de Hema en Zeeman en zo. Ze lachen me uit op school...

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • @jongen 16

    Ik kan heel goed omgaan met geld en werk ook hard en veel bij een supermarkt in de buurt, gelukkig maar dat ik goed om kan gaan met geld anders komt er inderdaad niks van terecht later...

    Groetjess

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Let er wel op dat je leert spaarzaam te zijn en hard te werken voor je geld. Het is belangrijk voor je eigen opvoeding dat je niet verwend wordt en leert om te gaan met geld.

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Klopt jongen 22! Ze gaan vaak uit eten, ik zal het onthouden!

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Kinderen van tegenwoordig worden verwend, ik ben jaloers! haha
    Wel goed dat je begrip heb voor wat er speelt, maar het is geen daad. Ze doen het inderdaad zelf ;) ze hebben het beste met je voort! Wees er blij mee.

    Er zijn ook ouders die alles hebben, maar doen niks voor hun kind. En er zijn ook ouders die niks hebben, maar doen alles voor hun kind. Gelukkig is jullie situatie niet zo, uit één van deze twee. Dus wees er trots op zou ik zeggen.

    Maar als je nog steeds dat gevoel draagt, kan je ook tegen je ouders vertellen dat het wat minder mag. je kan ook zeggen van joh: 'geef aan mij €100 en ga van de €150 lekker saampjes uiteten.' Of iets dergelijks. Want gaan je ouders wel vaker uit? Zonder jou en je broers en zussen (als je die hebt).

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Top! Bedankt jongen 22! Ik heb het gevraagd of ze geld opzij willen zetten maar ze zeiden dat dat niet nodig is omdat ze me volledig financieel steunen. Toen kreef ik weer wel beetje het gevoel van een dief van mijn ouders portemonee maargoed ik was blij dat te horen. Super bedankt voor je reactie!

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik herken dit wel, mijn ouders geven me heel veel. Er wordt me ook altijd geld toegestopt, wat wel heel gênant is voor iemand van mijn leeftijd. Ik voel me ook een dief van mijn ouders portemonnee, terwijl ik nooit om geld gevraagd heb.

    Hoe dan ook, er is een verschil tussen verwend zijn en je verwend gedragen. Blijf je altijd realiseren dat wat jij allemaal krijgt, helemaal niet vanzelfsprekend is. Uit je bericht lees ik af dat je zo ook helemaal niet denkt, dus dat is goed.

    Over het feit dat je allemaal spullen krijgt die je niet nodig hebt: misschien is het een idee om aan je ouders te vragen of ze dat geld voor jou opzij willen zetten voor later? Ik kan je als student zijnde vertellen dat 200 euro extra per maand als student heel erg veel is, als je dat nu al bij elkaar kan sparen, kan je straks met je studie lekker leven. Al helemaal nu de basisbeurs is afgeschaft en alles zelf betaald moet worden. Zo laat je aan je ouders zien dat je heel goed weet wat geld waard is. En zo niet, dan gewoon minder spullen inladen... Je kunt maar 1 set kleding per dag aandoen. :-)

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Dankjewel voor je reactie! Hier ga ik echt iets mee doen, vandaag weer de stad in gegaan om te shoppen en heb niet veel gekocht want ik kan er gewoon niets meer mee, het word echt teveel. Ben blij dat ik in iedergeval die stap al heb kunnen maken

    Groetjes topicstarter

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Hallo! Ik snap je gevoel, ik heb dat ook een tijdje gehad. Je moet je niks aantrekken van wat andere mensen zeggen en genieten van de spullen die je krijgt! Als je ouders je zelf zoveel kleding en spullen willen geven is er toch niks mis mee? Je steelt niet van je ouders want ze willen je zelf zo verwennen. Je kan de volgend keer als je gaat winkelen minder kleding uitzoeken en zeggen dat het genoeg is omdat je al (te) veel hebt. Bedank je ouders voor wat je krijgt dat zullen ze vast waarderen. Succes!

    17 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten