Skip to content
7 reacties
1150 weergaves

Baantje word saai

Ik werk nu in een restaurant in de keuken/afwas. Ik doe dit nu bijna een jaartje alleen vind ik het best saai worden. Werk is natuurlijk nooit super leuk maar eerst had ik er wel meer plezier in. Ik wil dus eigenlijk gaan stoppen alleen bij dat restaurant hebben ze al veel te weinig mensen dus kan ik dat hun niet aandoen. We kennen de eigenaren goed dus denk dat ze daar niet heel blij mee zijn. En ik heb ook geen idee wat ik dan wil doen.. bezorger (op de fiets) lijkt me een heel chill baantje want ik fiets veel en vind het ook echt leuk dus als baantje een beetje rondfietsen, helemaal prima. Alleen dat kan pas vanaf je 16de. Ik ken verder ook niet veel andere bedrijven waar ik kan werken behalve de horeca wat ik dus saai vind omdat ik meer met mensen in contact wil zijn. Iemand tips? Bedankt alvast

15 jaar
2 jaren geleden

7 Reacties

  • Langs de ene kant is het goed dat je werkt: zo neem je verantwoordelijkheid en leer je hoe moeilijk het is om geld te verdienen, en wat het is om een niet-ideale baan te hebben. Je krijgt meer respect voor al die mensen die zo hun hele leven moeten werken om hun familie te kunnen onderhouden.

    Dat is dus de reden waarom je op school zo goed mogelijk je best moet doen. En waarom je moet proberen om een zo waardevol mogelijk diploma te halen, in een richting die je graag doet en waarmee je goed je boterham kan verdienen.

    Hoe hoger je kwalificaties en bekwaamheden, hoe makkelijker het later is om de rest van je leven te werken in een baan die tegelijk je hobby is, iets wat je graag doet.

    Heb je geen kwalificaties, dan ben je gedoemd om heel je leven rotjobs onderaan de ladder te moeten doen, waar iedereen op je kakt.

    Dus ik zou zeggen: geef toch maar prioriteit aan studeren, in iets dat je graag doet en dat uitzicht geeft op boeiend werk.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • vraag oj je ook af en toe in de bediening mag.. dan heb je contact met andere mensen en miss ook fooi.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Op reactie van jongen van 23: “wees een vent”, ten eerste is hij 15 en als je het gewoon niet leuk vind voor een lange tijd, zal ik gewoon stoppen. Iedereen weet dat het leven niet altijd leuk is, maar lange tijd bij een bijbaantje stom werk doen is gewoon zonde van je tijd als je 15 bent.

    Ik zou stoppen als je een ander baantje hebt gevonden wat je leuk lijkt. En het is is hun verantwoordelijkheid om personeel te regelen, dus niet schuldig voelen als je stopt. Boeien wat die eigenaar denkt. Je kunt anders ook ff focussen op school en wachten totdat je 16 bent, zodat je kunt aanmelden voor als postbezorger ofzo iets net als in je beschrijving.

    Heb het anders met je ouders over, die snappen het wel hoop ik. School gaat voor een bijbaan, later verdien je toch veel meer dan een bijbaan op je 15e. Ik ken veel mensen die pas begonnen met een bijbaan op hun 16/17e, dus no worries

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongen 23, geld kom inderdaad niet aanwaaien. Daarom wil ik ook een nieuw baantje zoeken en niet gaan stoppen. Maar 4 dagen in de week 5 uur lang precies hetzelfde doen word ook wel saai. En ik doe dit nu al een jaar. Ook is dit baantje gewoon niks voor mij, er zijn vast wel andere dingen waar ik iets meer plezier in heb dat bedoel ik

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Er is altijd wel iets wat niet leuk is, zelf heb ik vroeger bij een boomkweker gewerkt, dan moest je ook bij regen doorwerken. Ook niet altijd leuk, maar zo is het leven eenmaal. Wees een vent en werk gewoon door en zeur niet, geld komt niet aanwaaien.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Appie of andere supermarkt?

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Je kan alvast beginnen met te zeggen dat je het werk niet zo leuk meer vindt, wat ik wel begrijpen kan, en vragen of ze niet ander werk voor je hebben. Als jij dan er echt geen zin meer in hebt en wil stoppen dan zijn ze alvast wat voorbereid.

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten