Skip to content
6 reacties
3245 weergaves

Meisje waar ik oppas doet raar

Ik pas 1,5 jaar op bij de kinderen van een collega van mijn moeder. Het zijn 3 kinderen van 5, 8 en 10.

Ik vind het erg leuk, maar nou denk ik dat het grootste meisje een soort van verliefd op me is en ze doet ook dingetjes waar ik het best moeilijk mee heb. Ze lagen op bed en opeens komt zij beneden in haar blootje, ik heb niets gezegd en vond dat ze weer moest slapen. Eerst sliep ze nooit in d'r blootje. Ze vraagt me altijd om bij het tanden poesten te zijn en houdt dan dr badjasje open. Ze laat de wc op een kier staan omdat ze zogenaamd bang is met de deur op slot.

Ik heb haar wel eens gezegd dat ze niets steeds in d`r blootje dat moet doen en dan zegt ze `jij bent een vriend dus dat mag` Ik heb toen gezegd dat ik de oppas ben en niet d`r vriend, maar dan lijkt het wel of ze doof is. Ik wil ook niet keihard worden en m`n oppasbaantje niet kwijt raken, dus ik heb nog niets tegen de ouders gezegd, ik ben bang dat ze straf krijgt en dat komt dan door mij.

Het is zo`n lieve meid maar ik weet echt niet wat ik moet zeggen. Kunnen jullie me helpen?

16 jaar
8 jaren geleden

6 Reacties

  • Bij mij loopt een jongetje van 4 ook met ze broek naar beneden maar dat is gewoon omdat ie het nog niet zelf kan ik zal gewoon het gewoon zeggen tegen hun ouders

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi TS, fijn dat je even antwoord gaf.

    Je bent bij hun te gast, dus je hebt een beetje te maken met hun gewoontes en gebruiken. Bespreek het met de ouders, dan kan volgens mij al zoveel verhelderen. De reactie kan zijn dat ze zeggen dat ze het vaker doet of dat ze het met haar kan bespreken.

    Het kan een beetje tegen je gevoel ingaan en dat is logisch. Ik herken het van mijn zusje. Die was vaak het bloterikje van ons 3-en tot ze 7 was toen deed ze dat echt nooit meer, tot ze 9 / 10 was ofzo toen kwam ze na het douchen papa en mama ineens een welterusten kusje geven in dr nakie en ze zei erbij `dit in mn pyjama` Kinderen weten toch niet zo waarom, ze deed dat gewoon en als je vroeg waarom haalde ze dr schouders op. `Gewoon`

    Het is een kind, het gaat vanzelf weer over, maak je er niet druk om.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben zelf ook oppas voor een aantal kinderen, dus kan me er wel iets bij voorstellen hoe ingewikkeld dit is. Mijn advies aan jou: bespreek het gewoon met de ouders. Dat kan precies zoals je het hier ook ter sprake brengt, namelijk door te zeggen dat je bepaalde dingen opvallen en dat jij je er een beetje ongemakkelijk door voelt/niet goed weet wat je ermee moet doen. Ik zou het zeker niet groter maken dan het is, het is namelijk gewoon een kind wat in haar blote kont rondrent en dat vind jij niet prettig. Ik weet niet of het iets verandert als de ouders zeggen dat het gewoon is dat ze dit doet? Die afweging zou ik ook even maken als ik jou was. Als de ouders zeggen dat ze dat gewoon mag doen, ga jij er dan mee akkoord? Of vind je het dan nog steeds vervelend? Ik zou er namelijk zelf niet zo blij mee zijn, ongeacht of de ouders het goed vinden of niet. Zou dan ook proberen af te spreken dat de ouders haar eraan herinneren om kleren aan te doen als jij er bent. En dat wanneer ze dat niet doet, er consequenties volgen. Je wordt overigens echt niet ontslagen hierom hoor, je zult alleen maar respect krijgen van de ouders omdat je zoiets durft aan te geven en graag samen aan een oplossing wilt werken.
    Als je nog twijfelt: bespreek eerst eens met je eigen moeder deze situatie. Zij is immers een collega van de moeder van het meisje en kan misschien een inschatting maken over hoe zij erop zullen reageren.
    Succes!

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben de TS

    @jongen 22 Dit is nu de laatste twee maanden eigenlijk en nee, ze doet niet extra van `kijk eens` en ze vraagt ook niets aan mij. Het is gewoon iets wat er ineens is en dat vind ik raar.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi TS,

    Ik heb nog een paar vraagjes voor ik je kan zeggen wat je zou moeten zeggen:

    - Is dit 1 avond (misschien 2 gebeurd) of is dit al langer aan de gang?
    - Vestigt ze de aandacht er extra op als jij het bijvoorbeeld negeert?
    - Gaat het vooral om haar of zegt ze tegen jou ook rare dingen, verwacht ze ook wat van jou te zien (kan ik me haast niet voorstellen)

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Dat lijkt me lastig.. al helemaal als de ouders het straks ineens van haar horen, en niet van jou, zou ik zelf denken. Ik zou het toch met ze bespreken, ookal riskeer je daar je baantje mee. Liever dat dan dat ze je een engerd vinden omdat je niks hebt gezegd.. Je zou het met het meisje zelf kunnen proberen op te lossen maar dit lijkt me te riskant.
    Misschien is het bij hun thuis wel vrij normaal om naakt rond te lopen als er geen vreemden bij zijn, en nu ze je aardig vind is dit dus niet raar, zoals zij het ziet. Dan zullen haar ouders toch uit moeten leggen dat dit geen goed idee is.. Of misschien vind ze je wel leuk, weet ze niet wat ze daar mee moet en doet ze dus maar een beetje na wat ze op tv/internet/thuis ziet.. ofzoiets.

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten