Skip to content
2 reacties
850 weergaves

fake vrienden die achter elkaars ruggen om praten en verleden's hebben

Sinds het begin van de coronacrisis zit ik in twee vriendengroepen. Eentje gevormd vanwege de quarantaines en een ander waar mensen al langer in zaten en ik aan toegevoegd werd door een vriend van me. Ik begin eerst wel over de eerste groep: Voor maanden ging dit vrij gezellig en hebben we best vaak gemeet en rondgehangen enzo. Maar laatste tijd zijn er steeds meer ruzies in de groep en merk ik dat mensen achter elkaars ruggen om flink negatief aan het praten zijn over anderen en vlak voor die personen zelf heel fake-aardig doen enzo. Uiteindelijk is die groep ook in tweeën gesplitst omdat twee personen ruzie hadden en de rest geforceerd werd om kanten te kiezen. Enkelen van die groep zitten ook in die tweede vriendengroep. Hier is bijna hetzelfde aan de gang, alleen dan dat ipv achter mensen hun ruggen om, het direct in de groepschat zelf gebeurd en daardoor bijna weekelijks wel ruzie is in die chat omdat sommigen moeite hebben met hun mening voor hun houden. Ik ging laatst op vakantie met een goede vriend van me en met drie anderen erbij, wat bleek? die anderen kenden blijkbaar vele uit beide groepen al en scheen al een heel verleden met sommigen te hebben. Van lastiggevallen worden voor nudes (in dm's) tot aan bedreigingen en manipulaties. Naja mn vraag is eigenlijk beetje. Wat moet ik doen? Ik ga met enkelen van die groepen al jaren lang om en ze zijn eigenlijk beetje de enige vrienden die ik heb waar ik veel mee om ga. Het antwoord ligt eigenlijk al beetje voor de hand gezien wat k hier typ. Maar ik weet niet of ik eigenlijk echt die stap moet gaan maken of niet.

22 jaar
2 jaren geleden

2 Reacties

  • Ach, een mens heeft maar 1 hooguit 2 echt goede vrienden nodig om gelukkig te zijn. Hoe groter de groep, hoe meer kans op fakers en zeikers en ruziestokers.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Laat gaan die groeien, kies je vrienden met wie je wilt omgaan. Of je die stap gaat of kunt zetten is aan jou, dat kan ik niet invullen, maar zou wel veel rust bij je kunnen brengen.

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten