Skip to content
52 reacties
5716 weergaves

Samenwonen met rokee

Mijn vriendje (19) en ik (20) gaan binnenkort samenwonen op een flatje. Hij rookt en ik niet. Hij wil straks in huis roken. Maakt mij niet uit. Maar mijn ouders vinden dat nier zo goed idee. Welke afspraken moet ik maken. Alleen in woonkamer of overal? Ook na seks in slaapkamer enzo? Schijnt dat hij een peuk na de seks het lekkerst vind. Is dat echt zo lekker?

20 jaar
2 jaren geleden

52 Reacties

  • Hoe gaat het bij jou ts nu je langere tijd samenwoont?

    22 jaar
    3 maanden geleden
  • Hier j23 weer, met excuus voor m’n late reactie. Ik was in de tijd dat eerdere reacties op dit topic binnenkwamen met vakantie en daarna was reageren er bij ingeschoten. Ik voel me bovendien niet geroepen om steeds als eerste te reageren, want dit moet natuurlijk geen verkapte chat worden en ik realiseer me wel dat het die kant op neigt te gaan. Mijn belangstelling voor dit onderwerp kwam vooral door de tegenstelling en spanning in dit onderwerp. Als vertrekpunt de worsteling over hoe ga je om met samenwonen met iemand die rookt, terwijl je dat zelf niet doet en er bovendien ook nog een familie met een mening op de achtergrond invloed probeert te hebben, starten met best strikte afspraken, ontwikkelend naar toch steeds meer toegeven aan de best wel vergaande wensen van de roker en heen en weer slingerend tussen halve afspraken over toch meer buiten roken, tenzij. Ik vond het fascinerend om daar een beetje in meegenomen te worden, van strenge afspraken hebben tot het roken als onderdeel zien worden van slaapkamerrituelen, het kennelijk accepteren van alle bijeffecten (rookgeur in woonkamer, volle asbakken, een roker die zelfs zonder asbak rokend door huis loopt tot aan de rookrituelen inclusief slordige ongemakken in de slaapkamer aan toe. Ik ben zelf geen roker, wel opgegroeid in een huishouden met een moeder die lang en halsstarrig vasthield aan roken in huis (toen tot mijn ergernis) en vroeg me steeds wel af hoe ik daarmee om zou gaan. Ik ontdekte ook dat ik die spanning tussen ergens ertegen zijn en ergens dat tegendraadse gedrag zien ook wel fascinerend/aantrekkelijk vond en op de achtergrond had ik toch ook wel steeds de zorg, hoe vindt ts dit nou echt? Is hij er echt okay mee, of doet hij het om z’n partner blij te houden? Die cocktail van gedachten/emoties triggerden mij in dit toppic. Maar ik snap ook dat het daardoor wel erg een dagboek van ts is geworden. Hoop niet dat hij dat ongemakkelijk vond. Het as volgens mij wel leerzaam, want liet de uitkomst van een worsteling mooi zien. Dat even ter toelichting op mijn houding in dit topic. Hoop dat ik daarmee niemand tegen het hoofd heb gestoten, want dat was niet m’n bedoeling.
    Als ts (of anderen over hun ervaring) nog eens een update wil geven over hoe het gaat, bijvoorbeeld nu we de winter verder inzakken, of om anderen in dezelfde situatie tips te geven lijkt me dat super leuk, maar ik snap het ook als hij dat niet wil.

    23 jaar
    7 maanden geleden
  • @jongen23 waarom reageer je niet meer?

    20 jaar
    7 maanden geleden
  • Hier TS weer. Het wordt inderdaad een heel logboek zo.

    @jongen23 vanwaar die belangstelling en vragen? Herken je het? Zit je in een vergelijkbare situatie of zo?

    Ik vind roken inderdaad niet vies. De geur vind ik eerlijk gezegd wel lekker. Maar ik heb zelf geen behoefte om te roken vanwege de kosten en wil niet verslaafd worden. Mijn vriendje vindt roken erg lekker en het maakt hem niet uit dat zijn verslaving geld kost. Ik vind het fijn dat hij ervan geniet. Ik houd hem daarom ook niet tegen om te roken.
    Dat hij met slecht weer binnen rookt vind ik niet erg. Ik snap dat het fijn is om niet in de regen en kou buiten te hoeven staan. We hebben twee vrienden die ook roken. Als één van hen er is wordt er sneller binnen gerookt, omdat het anders ongezellig voor mij is als ze steeds buiten gaan staan roken.
    We hebben een tijdje een asbak in slaapkamer gehad. Ik vond dat vies, omdat die niet altijd gelijk geleegd werd. Daarom pakken we nu een asbak als hij daar wil roken. Ik was wel boos over dat incident. Ik stak weliswaar zijn peuk aan, maar hij is de roker en neemt wel peuken mee maar geen asbak. Uiteindelijk moest ik door huis rennen om een asbak te pakken. Ik was wel blij dat het as niet op bed kwam. Dat is gelukkig ook nooit gebeurt, anders zou ik ook heel boos worden. Maar omdat te voorkomen tikte hij het wel af op de grond af. Hij vond dat minder erg dan ik. Bij het stofzuigen zag ik een keer as op de grond liggen. Ik vermoed dat hij het daar ook heeft afgetikt of dat het van zijn peuk viel. Hebben andere rokers die in huis roken soms ook as op de vloer liggen?

    20 jaar
    8 maanden geleden
  • Vraag mij werkelijk wat de toegevoegde waarde van dit item is, het is meer een logboek van wat in zijn leven gebeurd, ik stop ermee hier naar te kijken (mijn keuze, maar ook mijn mening)

    20 jaar
    8 maanden geleden
  • Hey ts!
    Tof dat je blijft reageren. Ook ik heb er wel bewondering voor hoor hoe je jezelf qua roken zo staande houdt. Van opstaan tot naar bed gaan ben je immers in direct contact met gerook, je vriend laat duidelijk merken dat hij je graag ziet roken, je vindt het ergens zelf ook opwindend en nog niet eens vies ook. Wat is bij jou de drive om je er niet aan over te geven ondanks al die factoren?
    Het ligt wel in de lijn der verwachtingen ja dat hij met minder weer weer meer binnen gaat roken. Hoe kijk je daar nu tegenaan? Hebben jullie ook nog vaak rokend bezoek over de vloer en hoe gaat het dan?
    Wat die asbak vergeten betreft: kan me voorstellen dat dat wel irritant blijft. Waarom lossen jullie dat in de slaapkamer niet op door daar ook standaard een asbak neer te zetten? Nu hij daar dagelijks meerdere peuken rookt is dat helemaal niet gek toch? Hoe vond je dat incident tijdens de seks zonder asbak maar met peuk laatst? Hoe reageerde je daarop en deed dat nog iets bij jou of jullie beiden op dat moment of later? Gebeurt het vaker dat as of peuken op de grond of in bed belanden en hoe vinden jullie dat? Heb de indruk dat hij ook daar minder van wakker ligt?
    Kan me voorstellen dat het wel fijn is dat hij vaak kauwgum neemt. Maar dan nog, als hij zo vlak voor het slapen gaan in bed z’n laatste rookt en de volgende morgen bij wakker worden weer dan poetst hij in de tussentijd vast z’n tanden niet, anders kon die ook wel elders roken, of niet? Betekent dus wel dat je naast iemand die net gerookt heeft, in een bed dat de rook heeft geabsorbeerd én in de rook van die laatste sigaret in slaap valt, hoe vind je dat? Merk je het verder aan hem? Z’n conditie, hoesten of andere dingen en hoe vind je dat? Ik blijf benieuwd!

    23 jaar
    8 maanden geleden
  • Hier TS weer.

    @jongen23 Ik denk dat hij straks weer meer binnen gaat roken, want met regen kan je op ons balkon niet droog staan. We hebben daarom standaard voor hem een asbak in de woonkamer en op zijn bureau in de studeerkamer staan. Dan kan hij daar roken als hij niet buiten wil roken. Hij leegt ze dagelijks.

    Soms loopt hij nog wel rokend door huis zonder dat er een asbak in de buurt is. In de slaapkamer vergeet hij soms ook een asbak mee te nemen. Dat is irritant en zeg ik ook wat van. Gelukkig hebben we laminaat, dat scheelt als as valt of wordt afgetikt. Laatst tijdens de seks was hij ook vergeten om een asbak mee te nemen naar de slaapkamer. Ik stak toen een peuk voor hem aan. Wanneer hij wou aftikken hadden we dat pas door dat er geen asbak was. Ik rende snel naakt door huis om een asbak voor hem te pakken. Maar ik was te laat. Toen ik terugkwam tikte hij het al op de grond af voordat het as op bed zou vallen. Gelukkig ging het goed en konden we het zo opvegen.

    Tijdens de seks rookt hij meestal 1 peuk. Vaak als ik hem zuig of neuk. Als we klaargekomen zijn, rookt hij er meestal nog eentje. Wanneer we niet seksen rookt hij er maar 1 op de slaapkamer. Behalve dat ik af en toe een peuk voor hem aan steek rook ikzelf niet.

    Tuurlijk ruik je het wel. Maar we luchten veel. In slaapkamer hebben we altijd raam open. Als ik met hem zoen proef ik het ook wel. Hij neemt vaak kauwgum zodat hij fris ruikt.

    20 jaar
    8 maanden geleden
  • Vind het knap van TS dat hij zelf niet ook rookt. Je zit iedere dag in de rook van je vriend en je vindt het zelfs fijn om te zien hoe hij ervan geniet. En je schrijft dat je vriend het heel leuk vindt wanneer jij soms een sigaret voor hem opsteekt. Voel je dan zelf niet de verleiding om ook gewoon te gaan roken? Nooit zin om een pakje peuken voor jezelf te halen in plaats van alleen voor hem? Denk dat veel mensen in jouw situatie niet zo sterk in hun schoenen zouden staan en vroeg of laat toch ook gaan roken.

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Hey @ts leuk dat je weer iets van je laat horen! Zo te lezen gaat het dus allemaal nog goed bij jullie, dat is mooi om te lezen. Goed teken ook dat je vriend bij mooier weer nog wel vaker naar buiten gaat. Hoe denk je dat dat gaat met de herfst/winter in het vooruitzicht? Blijft hij dat dan doen, of blijft hij bij kouder weer sowieso weer binnen roken? Zit hij nog steeds op ongeveer dat pakje per dag, of is daarin ook nog iets veranderd en hoe gaat hij er in huis nu verder mee om, qua rondlopen, asbakken legen/meenemen et cetera? En hoe gaat het bij jezelf met roken nu? Hoe gaat dat nu op de slaapkamer? Je zegt dat het er én in de avond én in de ochtend ½ zijn. Hoeveel zijn dat er nu zodra jullie intiem worden? Doen jullie daar nog steeds experimenten mee en hoe gaan jullie daar met de asbak en de geur en zo om, en hoe kijk je nu tegen dat roken in bed aan? Kun je het verder ook merken aan hem dat hij rookt, qua dingen als conditie, hoesten et cetera?

    23 jaar
    8 maanden geleden
  • Hier TS weer.

    @jongen23 Als het droog en niet te koud is rookt mijn vriendje buiten. Van het zomer toen we paar weken slecht weer hadden rookte hij vaker binnen. We luchten vaak, dus qua geur valt het mee in huis. Dat geldt ook voor de slaapkamer. Daar rookt hij weer geregeld. Na het voorval met mijn ouders was dat even een stuk minder. Maar toen ik zei dat ik hem niet verbied om daar te roken, vindt hij het fijn om ook daar weer te roken. Dit doet hij als we op bed tv kijken of tijdens de seks. Hij rook bijna dagelijks ’s avonds 1 of 2 peuken op bed en in het weekend ook ’s ochtends 1 of 2. Tijdens en ook na de seks rookt hij standaard. Ik vind het mooi dat hij daar zo van geniet.

    20 jaar
    8 maanden geleden
  • Dit topic zou ook zeker interessant kunnen zijn voor hoe om te gaan met rokende huisgenoten in een studentenhuis en zo, maar volgens mij ging de vraag van ts en de verdere ontwikkeling die hij beschrijft toch echt over het relationeel samenwonen, getuige de worsteling met rookgewoontes op de slaapkamer en zo. Vandaar dus mijn term ‘vriendlief’. Daar bedoelde ik verder overigens niks verkeerds mee, dus hoop niet dat het ts afschrikt om verder nog te reageren.

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • J23 ik weet niet wat je precies bedoelt met: vriendlief. Hij woont toch gewoon in een studenten woning? Ik begrijp wel dat zijn ouders bang zijn dat hij de slechte rook gewoonte van zijn kamergenoot over gaat nemen. Helemaal omdat er binnen wordt gerookt. Ik kan me niet voorstellen dat zijn ouders willen dat zijn zoon later ziek wordt en mischien zijn kinderen niet kan zien opgroeien. Roken is zoiezo erg slecht

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • Volgens mij is dat niet de kern van het verhaal van de echte ts. Die worstelde juist met ouders die grote bezwaren hadden tegen het samenwonen met iemand die binnen wilde roken terwijl hij dat zelf minder had, het vanwege de ouders maken van strenge rookafspraken en die steeds verder versoepelen omdat vriendlief daar zo’n moeite mee had, in het bijzonder op de slaapkamer. Als gevolg van die versoepelende afspraken ging vriendlief langzaam maar zeker ook steeds meer roken. Daar schrok ts van, die liever had gezien dat vriendlief niet meer was gaan roken, in het bijzonder niet de intensievere rookgewoonte op de slaapkamer. Maar hij gunt het hem wel, dus laat die het maar zo.
    En dat vind ik zo fascinerend, dat spanningsveld tussen de wens van de ouders, het zelf ook wel weten dat meeroken slecht is voor de gezondheid maar er wel aan toegeven, zelfs op de slaapkamer en zelfs tijdens de intiemere momenten, terwijl het hoe dan ook impact heeft op het binnenklimaat, je kleding, eigen geur et cetera.
    @ts hoe gaat dat nu bij jullie op de slaapkamer, sinds de opmerking van je ouders en het moment dat jij peuken voor hem ging opsteken? Worstelt hij daar nog steeds mee? Hoeveel wordt er daar nu gerookt op de slaapkamer per dag/week, kun je het goed merken daar? Het roken op het balkon zal ook wel weer klaar zijn of niet, gezien het belabberde zomerweer?

    23 jaar
    10 maanden geleden
  • Beetje raar, je vind het roken vies maar wil hem niet kwijt omdat je de seks zo lekker vind. Klinkt haast alsof je alleen om de seks geeft

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • Hier (de echte) TS weer.

    Het vorige bericht van J20 die beweert de TS te zijn is niet waar. In tegen deel wat hij zegt wordt met mooi weer wel vaker buiten gerook. Alleen op slaapkamer en studeerkamer rookt hij met dit mooie weer wel binnen. In woonkamer is dat nu een heel stuk minder, want dan gaat hij naar buiten. Daarnaast zitten we nu ook veel op het balkon.

    @jongen23 klopt zelf vind ik roken niet vies. Daarom vind ik het ook niet erg dat mijn vriendje binnen rookt. Ik wil zelf niet verslaafd worden en daarom rook ik nauwelijks, behalve die enkele keren dat ik een peuk voor hem aansteek tijdens of na de seks. Ik weet dat hij dat dan fijn vind. Hij durft dat niet meer, omdat mijn ouders zo afkeurend daarover hebben gesproken. Ze zeiden een keer tegen hem hoe ongezond en slecht dat ook voor mij is. Na dat voorval zei hij toen we op bed seks hadden, wat jammer dat ik niet nu meer mag roken. Ik vroeg hoe kom je daarbij? Hij zei van je ouders mag dat niet. Ik zei van mij wel en toen stak ik een peuk voor hem op. En dat vond hij zo lief. Sindsdien doe ik dat vaker.

    Met zoenen proef je wel dat hij rookt. Dat vind ik niet erg. Sinds ik hem ken is dat al het geval.

    Wat betreft vapen, dat doet hij soms wel. Maar volgens mij vind hij dat minder lekker dan roken.

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • Hey ts! Leuk dat je weer iets van je laat horen, wel vervelend om te lezen dat de discussie bij jullie wat lijkt te verharden. Hoe gaat het op het moment bij jullie in huis met roken? Nog bijzondere, vervelende of juist leuke/opwindende recente ervaringen die je wil delen? Wat vervelend verder dat hij niet standaard of op zijn minst meer buiten wil roken. Heb je ook enig idee waarom hij dat niet wil? Jullie hebben een balkon, zo schreef je eerder, dus zo groot kan de moeite toch ook weer niet zijn? Hoe komt het dat je het nu toch viezer zegt te vinden dan eerst? Enig idee waar hem dat in zit? Is dat het feit dat hij meer rookt, of..? Wat je vape-alternatief: het ligt er nogal aan waarom hij rookt volgens mij. Als het puur is voor de nicotinebehoefte dan schijnt vape een goed alternatief te zijn, maar wat ik van andere rokers wel heb gehoord is dat het toch niet de echte rookervaring geeft en daarom voor verstokte rokers vaak geen vergelijkbaar alternatief is omdat ze juist de smaak, bepaalde mate van intensiteit, het gevoel et cetera missen. Hoe schat je zelf in dat hij daarin staat? En hoe gaat het momenteel qua roken op jullie slaapkamer, waar je het toch het vervelends lijkt te vinden?

    23 jaar
    10 maanden geleden
  • TS hier
    We hebben het besproken en mijn vriendje wil absoluut niet buiten roken.
    Ik wil hem niet kwijt en vind de seks met hem altijd erg fijn. Maar de rook is zooo vies! Is een vape mischien beter? Dat stinkt ook niet zo.

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • Beste TS, in het hele lange verhaal heb jij telkens toegegeven aan de wens van jouw vriend, ga nu niet anders van hem verlangen. Ben overigens zeer anti rook!

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • Buiten roken, in weer en wind, leer hem dat maar aan. Van meeroken krijg jij ook vreselijke ziektes. Alles gaat meuren. Het beste is als hij stopt met roken.

    23 jaar
    11 maanden geleden
  • Echt een reactie waar TS niets aan heeft… Natuurlijk kun je een seksuele voorkeur zelf afwijzen, maar dan hoef je een ander die die voorkeuren wel heeft toch niet te kwetsen of diens vragen te marginaliseren? Hopelijk schrikt het TS niet af om hier nog weer te reageren.

    23 jaar
    11 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten