Skip to content
6 reacties
1569 weergaves

Stiekem roken

Ik heb 6 pakjes sigaretten gekocht Ik rook ze dan stiekem want mn ouders vinden het niet goed dat ik rook Heeft iemand tips voor mij om het te verbergen

18 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Vrijdag heb ik een oom naar het crematorium gebracht die vorige week aan longkanker is overleden. Hij heeft 50 jaar gerookt maar was erg boos dat dit hem was overkomen. Denk na en kan mij geheel vinden in opmerking j19!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ga jou geen tips geven om het te verbergen. Je moet maar stoppen met roken. Roken is gewoon erg dom en kansloos hoe hard het ook klinkt. Als je zo stoer genoeg bent om te roken ben je ook stoer genoeg om het aan je ouders te vertellen. Mijn advies is gewoon stoppen. Succes

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Een vriend van mij rookt joints, hij verstopt ze in een bakje van smint

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is bijna niet te verbergen en ik zou gwn lekker niet roken. Als je 't toch doet zorg dat je met je rug naar de wind gaat staan zodat niet alle rook in je kleren trekt en gebruik smint voor je adem

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Meteen 6 pakjes kopen wat een raar idee, waarom zo een voorraad niet eens nieuwsgierigheid een keer proberen maar meteen voor weken in huis bizar. Oh en verbergen gaat lastig worden je ruikt het als niet roker want het zit aan de aan handen en het haar ook komt het op een gegeven moment uit je poriën stinken hoe vaak je ook doucht.

    Wat wil je ermee bereiken behalve geld weggooien, je longen, huid, handen en tanden verpesten. Minder kans op een (zoen)partner want er zijn een hoop mensen die roken ontzettend smerig vinden en geen asbak willen likken.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ga eens naar Google en typ eens in: Roken verslavender dan heroine?

    Het eerste wat je te zien krijgt is: " Nicotine is zeer verslavend, zowel lichamelijk als geestelijk. De sterkte van de verslavende werking is vergelijkbaar met stoffen als heroine en cocaine. Hoe jonger wordt begonnen met nicotine gebruiken (meestal: roken), hoe ernstiger de verslaving gemiddeld wordt."

    Roken is in de eerste plaats heel slecht voor je gezondheid en in de tweede plaats een liefhebberij die je veel geld kost dat je beter kan besteden. Rokers zijn tegenwoordig ook lang niet overal meer welkom.
    Waarom ben je gaan roken? Geeft het je zoveel plezier dat je het er voor over hebt je ouders te bedriegen?
    Verbergen voor je ouders gaat overigens niet. Om het ongemerkt op je kamer te gaan doen dat is onbegonnen werk en je gaat er zelf ook van stinken. Je kleren en uit je mond. Je lichamelijke conditie gaat er op achteruit en je krijgt meer stress.
    Thuis roken kan dus niet maar je raakt verslaaft. Dat betekent dat je niet lang thuis kan zitten want dan voel je dat verlangen weer en moet je roken. Dus steeds maar weer naar buiten om een sigaret op te steken. Dat valt niet lang te verbergen voor je ouders. Gevolg ruzie!

    Heb je dat er voor over? Ga dan je gang maar. Mijn probleem is het niet, alleen maar jouw probleem.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten