Skip to content
8 reacties
1530 weergaves

Vrienden roken

Er zijn heel wat vrienden van me die roken en ik weet niet wat ik ermee moet doen. ze verplichten me niet om te roken ofz maar ik ben bang dat ik misschien ook ga beginnen. Tips om niet te beginnen?

13 jaar
3 jaren geleden

8 Reacties

  • @15, Enige overeenkomst is dat het allemaal verslavend is! Als alles met mate wordt gebruikt is het minder schadelijk, maar gezond is geen van alle bij overvloedig gebruik. Gebruik je verstand, ie niet stoer en laat sigaretten liggen. Neem advies van j17 teerhartig!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • @j17 , weet ik allemaal wel maar liever genieten van een sigaretje dan experimenteren met drank of drugs

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • @ j15, je zegt er geen spijt van te hebben, buiten dat roken duur is, is het heel erg ongezond, besef je dat?

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat klinkt bekend , mijn beste vriend is vorig jaar ook beginnen roken (we waren toen beide 14) en ik heb niet aan de verleiding kunnen weerstaan . Eerst op een dag gevraagd of ik trekje mocht van zijn sigaret,ik was nieuwsgierig . De volgende dag een hele sigaret gerookt en een week later had ik mijn eigen pakje op zak . Ik rook nog steeds en heb er eigenlijk geen spijt van . Maar jij moet zélf beslissen of je ermee begint of niet , doe het alleen als je zelf wil en niet omdat je vrienden het doen .

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ken het, tot een half jaar geleden was ik helemaal tegen roken en drinken en blowen. En nu ben ik zelfs verliefd op iemand die dat allemaal doet. Dus zeg nooit nooit. Ik ben indd ook bang om in de verleiding te komen om het ook is te proberen. Ik zeg dan ook gewoon nee. Prima dat ze het doen, maar nee ik hoef niet.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn vrienden rookte ook bijna allemaal begin van mijn studie maar zelf echt geen denken aan. Buiten dat het uiteraard slecht is voor je gezondheid, eenmaal verslaafd is het lastig eraf te komen en dat kan snel gaan maar ook is het mega duur besef hoeveel geld je bespaart als je geen sigaretten koopt kan je mooie dingen mee doen!

    Ook elimineer je veel mogelijke zoen partners want veel niet rokers vinden het ontzettend smerig, je vingers gaan stinken en het gaat in je kleren zitten en ook je tanden verkleuren. Ga ook niet in de rook staan, voel waar de wind vandaan komt dat scheelt al vieze lucht.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Toon kracht en laat je door stoerheid niet overbluffen!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Simpel. Altijd neen zeggen als ze een aanbieden. Jij beslist of je begint of niet

    16 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten