Skip to content
13 reacties
993 weergaves

Welke sigaretten

Hallo mensen, Ik ben een beginnende roker en ben nog een beetje aan het proberen maar mijn vraag was: welke sigaretten zijn lekker? Ik vind lichte sigaretten het lekkerst, rook nu camel blauw. Mijn 2de vraag was: waar kan ik sigaretten halen?

13 jaar
8 jaren geleden

13 Reacties

  • Begin er alsjeblieft niet aan, ik rookte al vanaf dat ik 12 was. Als ik de tijd kon terug draaien had ik nooit die fout gemaakt om ermee te beginnen. Maar dat realiseer je je natuurlijk pas veelste laat. Het zou me een hoop geld en problemen gekost hebben. Het is me pas gelukt om te stoppen na meerdere stoppogingen. Doordat je nu nog beginnend en nog niet zo verslaafd bent is het nu nog makkelijk om te stoppen. Geloof me, er zitten meer nadelen aan dan voordelen aan roken.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • #GeldverspillingenleefstijlgaatheelergomlaagXD

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik rook altijd Gauloises , vind ik de beste

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • shag doe je veel langer mee.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Camel, maar ik zou stoppen. Ik heb ook een fout gemaakt om toen te beginnen. En nu ben ik verslaafd, dus beter ga je iets anders doen met je geld

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Camel

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik vind de gewone marlboro ook lekker

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Lucky strike is ook lekker

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • M17 en m18 ja dat snap ik wel maar ga toch door. 

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Stel, je word 75 jaar oud. Je rookt denk ik vanaf je dertiende, dus dan rook je zo'n 62 jaar. Met drie sigaretten per dag rook je dan dus ongeveer 67.890 sigaretten in je leven, met vijf per dag zelfs zo'n 113.150. Drie tot vijf sigaretten lijkt nu misschien weinig, maar het stapelt zich op.

    En zoals meisje 18 al zei, je kunt betere dingen met je geld doen. Bedenk hoeveel geld al die sigaretten je zullen kosten en hoeveel betere dingen je daar mee kunt doen!

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • @m17 dat weet ik ook wel,maar rook weinig ong 3 tot maximaal 5 sigaretten per dag.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb zelf ook gerookt he, maar sigaretten en lekker.. Nee niet echt. Tenzij je bepaalde smaakjes neemt, maar die zijn dan weer heel zwak en je merkt er verder weinig van dus dat is zonde van je geld als je dan toch wil roken.
    Waar je sigaretten kan halen? Tja, in de winkel, als je 18 bent. Maar je bent nog enorm jong. Waarom denk je dat het verboden is? Omdat het zo slecht voor je is, voor volwassenen maar al helemaal voor kinderen.
    Ik weet het, stom gezeur van anderen over dat roken slecht is en je het niet moet doen, maar er zit waarheid in. Roken is stom, doe iets leukers met je geld joh.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik wil echt niet belerend klinken of zo, maar het is niet verstandig om te gaan roken. Misschien sta je daar nu nog niet zo bij stil, maar het is ontzettend slecht voor je. Je kunt er longkanker van krijgen. En ook als je geen kanker krijgt, kan je gezondheid er echt van achteruit gaan. Wat je namelijk eigenlijk doet als je een sigaret rookt is je longen volademen met smerige stoffen die niet in je lichaam thuishoren. Je bent nog een beginnend roker, zeg je, dus hopelijk ben je nog niet verslaafd. Ik raad je dus sterk aan te stoppen voordat het te laat is, want het is echt niet goed voor je.
    Echt, ik wil je niet beperken in je vrijheid of zoiets. Ik wil je er alleen voor behoeden iets te doen waar je spijt van krijgt.

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten