Skip to content
9 reacties
678 weergaves

help ik wil stoppen maar ik rook al van af me tiende

hey, ik rook al vanaf me elfde en ben nu 12 ik wil er heel graag vanaf. Maar hoe kom ik hier vanaf? ik heb heel veel al zelf geprobeerd maar het lukt niet. Me ouders weten hier niets vanaf is dit handig of niet? Ik wil heel graag dat ik hier vanaf kom want ik doe letterlijk mezelf er pijn mee. want met die sigaretten probeer ik mezelf wat aan te doen en het lukt ook wel soort van maar dat is het onderwerp niet. even terug naar het onderwerp. ik wil echt van het roken af ik mis daarom ook de band met me ouders. help me hier van af plzzzz. groetjes y

12 jaar
9 jaren geleden

9 Reacties

  • Ik snap niet wat jouw roken met de band met je ouders te maken heeft. Hoewel je wel jong bent, is dat nou een nadeel. Als je hersenen nog vormen, vormen ze zich nou om nicotine inname en dat gaat nooit meer helemaal weg. Dus (blijvend) stoppen wordt lastiger dan voor mensen die later begonnen zijn. Het kan nog extremer. Mijn eerste liefde (die was toen 12, dus jouw leeftijd) beweerde met toestemming te roken vanaf haar zesde. Ik weet niet of dat waar was, maar ik zou niet weten waarom ze daarom zou liegen tegen me. Ze rookte veel en al zware shag, maar ze was zeker geen ordinair type. Ik ben haar laatst nog tegengekomen en ze wilde dolgraag stoppen, maar ze rookte nog steeds als een schoorsteen en ze dacht daar nooit meer mee te kunnen stoppen. Dus ja, het is lastig, zeker als je jong begint.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Haha dat is heel erg jong ! K doe t 2x per jaar k word nooit ergens aan verslaafd. K zou sporten/sisha gebruiken en verkom stress want dan heb je minder de neiging om sigaret te pakken

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • ik rook zelf niet en benn het ook niet van plan. Maar mijn opa rookte wel en die kon meteen stoppen. hij gooide zijn sigaretten weg. Als hij dat door desupermarkt liep had hij wel de neiging om sigaretten te kopen maar hij deed het niet. Een van de belangrijkste dingen om te stoppen met roken is dus eigenlijk gewoon sterk blijven als iemand je een peuk aanbied en nee zeggen. Als ze dan door blijven drammen en er veel groepsdruk op je gelecht word kan je het beste gewoon weglopen. Veel mensen zeggen ook dat shisha helpt, maar dat lijkt me niet handig, want dan ben je van je roken af maar dan kan het zijn dat je niet meer zonder de shisha kan.

    Groetjes D

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Shisha helpt geloof ik ook

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Pas geleden is de moeder van een vriend overleden aan een longziekte veroorzaakt door roken. Dit gebeurt veel vaker dan je denkt.

    Roken is dus slecht voor je gezondheid en kost veel geld. Daarvan had je ook een leuk kledingstuk kunnen kopen of op vakantie gekund.

    Houd die dingen in je achterhoofd als je de volgende keer weer wilt roken. Koop gewoon geen sigaretten meer. En ga bijvoorbeeld wat buiten doen of sporten om je af te lijden. Beloon jezelf op een andere manier! :)

    Groeten en succes!

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • hey meisje van 14,
    ik kom eraan door oude klas genoten van de basisschool.
    ook dat heb ik geprobeerd het lukt niet...
    maar toch bedankt.

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • hoe kom je eigelijk aan je sigaretten als ik vragen mag want je bent best jong en je kan ook als iemand je iets aanbied nee zeggen en als je bijvoorbeeld een armbandje draagt overal naartoe dan herinner je jezelf om niet te roken

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • hey meisje van 18,
    Ik zoek zelf al heel erg naar een andere hobby ook al vind ik het moeilijk.
    Me ouders roken niet dat is al een plus punt.
    en me raam open doen doe ik altijd al en wandelen een hele goeie tip.
    en ja stoppen is moeilijk ik probeer het al van af me elfde. en elke keer lukt het om een week niet te roken maar daarna gaat het mis.
    en ik heb niet heel veel vrienden.
    maar toch heel erg bedankt.

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Alhoewel sigarettenverslaving wel bestaat, is het bij veel mensen echt wel mogelijk gewoon te stoppen. Vaak zijn ze bang te stoppen omdat ze horen dat het zwaar is, en ze gewend zijn om met hun groepje te roken, steeds wat vast te hebben, en het lijkt gewoon veel moeilijker dan het is. Of ze willen gewoon niet.
    Ik zou gewoon direct stoppen. Vertel jezelf gewoon dat het niet moeilijk is om te stoppen en je het best wel kan. Na een lange tijd roken merk je er zelf toch weinig meer van. Je moet waarschijnlijk wel wat anders vinden om je af te leiden van roken. Ik zou een nieuwe hobby zoeken, redelijk wat huiswerk inplannen, of gewoon veel doen met vrienden die niet roken. Als je toch heel erg wilt roken, doe dan wat leuks, eet een klein beetje van wat lekkers of drink wat. Na een week ofzo begint rook alweer te stinken voor je en is het vrij makkelijk, als je zelf maar wilt.
    Zoek trouwens ook vooral frisse lucht op, zit niet steeds bv in de woonkamer als je ouders roken. Doe je raam open en ga af en toe wandelen
    :) succes

    18 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten