Skip to content
3 reacties
594 weergaves

De weg kwijt?

Hey 

Ik ben een meisje van 16 jaar. Ik ben ongeveer een half jaar geleden begonnen met harddrugs, sinsdien gebruik ik het elke week 1 of 2 keer. Ik heb het gevoel dat ik een beetje de weg ben kwijt geraakt. Vandaar dit bericht naar jullie. Ik heb me nog nooit zo slecht gevoeld als voorbije weken. Ik leef met moodswings. Alles wat ik doe bestaat uit ups en downs. Niets staat vast, en ik heb mezelf niet in de hand. Soms lijk ik gek te zijn geworden. Ik ben goed in het verstoppen voor anderen, niemand merkt het aan me. Maar in mijn eigen hoofd is het gewoon een gekte. Gedachtes flitsen doorelkaar, onzekerheid en zelfhaat. Daarbuiten ben ik ooit ook heel slecht gegaan van LSD. Het lijkt wel alsof ik er nooit volledig ben uitgeraakt. Ik zat vast in een bad trip van zeker 12 uur. Mijn hersenen hebben deuren geopend, waarvan ik niet eens wist dat die bestonden. Toch schrikte het me niet af. Het psychedelische hoeft voor mij niet meer, maar XTC daarentegen. Die gingen altijd goed binnen. Maar ook van de pillen begin ik een ander mens te worden. Ik ben elke dag uitgeput, heb pijn aan mijn ogen, ik zou ze het liefst sluiten voor de rest van de dag. Heb hoofdpijn alsof het standaard is, en een gevoel van misselijkheid. Ik ben flauwgevallen overlaatst, en daarna nog 2 keer bijna. Ik ben nog steeds niet hersteld. Heb moeite op school, en thuis ben ik een zombie. Er zijn nog eindeloos veel dingen met me aan de hand. En ik kan niet stoppen met nemen. Ik vind het te leuk, ook al maakt het me kapot. Het doet me mentaal zoveel pijn, ik ben helemaal verzwakt. Toch wil ik meer. Ik besef niet meer of dit ernstig is of niet. Ik denk er heel vaak aan om te stoppen, maar het is alsof er een stemmetje in mijn hoofd zit. Ik heb al verschillende nachtmerries gehad, waarin ik slecht ging van drugs. Hartkloppingen, angstig en paranoia zijn, het blijft me achtervolgen. Ik weet het niet meer. Ik kan me niet inbeelden dat ik deze persoon ben, en dat ik werkelijk moet stoppen. Ik vind dat er niets aan de hand is, en langs de andere kant doe ik mijn uiterste best om te beseffen wat er gaande is. Ik lijk wel 2 personen te zijn, die voordurend tegen elkaar opbotsen. Het is ingewikkeld om alles precies te vertellen zoals ik het ervaar. Ook is het te moeilijk om dat halve jaar in 1 tekstje hier te typen. Die tientallen verschillende pilletjes en lijntjes met verschillende effectjes. Mijn gevoelens zijn net zoals sommige effecten van drugs, onverklaarbaar. Ik hou van drugs. Maar het maakt me kapot als mens. Het is een zeer ingewikkelde relatie, ik heb iemand anders zijn woord nodig.

16 jaar
11 jaren geleden

3 Reacties

  • Leer je negatieve gedachtes stop te zetten.

    Jeetje wat een heftig verhaal zeg! Heb zelf 6 maanden lang elk weekend aan de xtc gezeten meestal stuk of 5. Heb afgelopen januari echt een flinke psygische klap er aan overgehouden en in een depressie terrecht gekomen. Hierdoor kwam ik achter het boek "de kracht van het nu" van Eckhart Tolle. Het helpt je te stoppen onnodig denken. Hierdoor leer je heel gemakkelijk uit je gedachtes te stappen, en leer je echt te kijken om je heen. Toen ik bij pagina 10 was in dit boek, was mijn depressie al bijna compleet verdwenen. Die drugs heeft alles flink versterkt, bij jou ook! Op internet kan je ook veel hier over lezen. Zoek het maar eens op in google. Probeer het gewoon eens, het heeft mij leven iig echt veranderd. Anders was ik er zeker aan onderdoorgegaan. Hoe in gedachte dat het allemaal gewoon goed komt, alleen je moet het echt zelf doen lieverd! Andere kunnen je wel helpen, maar als je het zelf doet dmv veel lezen erover, werkt het veel sneller.
     

    23 jaar
    11 jaren geleden
  • Aanpakken die zooi

     Het is goed dat je zelf het idee nog hebt dat je de weg bent kwijt geraakt, dat betekend dat je nog weet dat er een weg is. Een positief teken in mijn ogen, al is dit 2 maanden geleden aangemaakt, ik hoop dus dat het nu nog goed met je gaat.   Het beste advies dat ik kan geven is om te stoppen met het gebruik, maar de weg die je moet nemen om te stoppen is niet iets wat je moet onderschatten, want elke keer als het slecht zal gaan met je, dan zullen die verlangen steeds hoger zijn, je wilt ontsnappen, al weet je niet waaraan. Iniedergeval, zo heb ik dat zelf ervaren.   Hard drugs zijn wel van een hoge maatstaaf, verslaving is zeer gemakkelijk, al heb ik ook vrienden die het wel gelukt zijn om zonder hulp er mee te stoppen. Al is dit wel echt lastig.   Het eerste wat moet gebeuren is het stoppen met contact naar de hard drugs gebruikers, het klinkt misschien heel rot, maar deze stap is wel noodzakelijk, gebruik is aanstekelijk, en als je daar emaal eens mee omgaat als je je rot voelt, dan zit je zo weer in hetzelfde scheutje, hoeveel wilskracht je ook denkt te hebben op dat moment, er zal dan ooit wel een moment komen waarbij je denkt van fuckit.   Het stoppen met drugs kan wel samen gaan met een heleboel nare effecten, voornamelijk angsten, rare gedachtes, hardkloppingen (door de stress van het stoppen), angsten (bij mij vooral door teveel na te denken) die ook kunnen leiden tot paranoia. De werkelijkheidszin kan ook voor een tijd aardig apart zijn, al is dit voor iedereen anders, wat ook weer angsten kan uitlokken.   Ik hoop dat het goed met je gaat, want iemand op jouw leeftijd, heeft nog zoveel voor zich, en geloof me, herstel, is nooit telaat! Het kan soms eindeloos lijken, maar er is en blijft echt een licht aan het einde van de tunnel.   Groetjes, en veel sterkte!

    21 jaar
    11 jaren geleden
  • Heftig..

     Dit verhaal is echt heftig.., ik heb toen ik harddrugs gebruikte nog nooit zo veel dingen mee gemaakt. Het is bijna onmogelijk om te stoppen als je er alleen voor staat. Ik heb professionele hulp nodig gehad. Het lijkt me ECHT nodig om te stoppen. Zo als het nu met je gaat gaat he niet lang meer goed lijkt me.. Die verschijnselen zijn echt niet goed. Maar dat weet je zelf denk ik ook wel en het is nogal logisch. Drugs... wat een kutwoord. sorry. Waarschijnlijk heb je HELEMAAAAAL niets aan deze reactie. 10000 x Sorry. Je zou eigenlijk onmiddelijk moeten stoppen met drugs. Maar ik weet dat dat echt moeilijk is.

    15 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten