Skip to content
7 reacties
465 weergaves

Hoe oud voel je je? En hoe oud zou je willen zijn?

Hallo allen.
Toen we over leeftijd aan het babbelen waren, zei een vriendin dat ze zich oud voelt, wel een jaar of 50, of zo. Ze is dikwijls verbaasd dat gepensioneerden nog zoveel energie en plannen hebben, want zelf vindt ze dat "de moeite niet meer waard". Maar ze is even oud als ik... Ze zou zich wel normaal oud willen voelen. Een andere vriendin zei dat ze liever terug 14 of 15 wou zijn, toen was alles nog veel opgewekter, toen moest ze niet zo serieus zijn.

Ik voel mij gewoon ongeveer zoals ik ben, en ik ben daar content mee. Of misschien is 25 tot 30 ook wel okee, als je een stabiel leven hebt.

Dus nu wou ik eens weten:
(1) Hoe oud voelen jullie je?
(2) Hoe oud zou je willen zijn, als je kon kiezen en een toverdrank kon nemen?

22 jaar
2 maanden geleden

7 Reacties

  • Ik voel mij dikwijls een kleuter van een jaar of 6. Vooral als ik tussen mijn vriendinnen sta. Ik ben kleiner dan de rest van mijn klas, en ik heb nog geen borsten en geen haartjes, en nog een echt kindergezicht. En ik plas ook nog in mijn bed. Heel genant als ik tussen de anderen van mijn klas sta: die lijken al wel allemaal echte jonge vrouwen met een mooi zandloperfiguur, borsten, make-up, en alles. En ik sta daar tussen als een bedplassende kleuter. Zij weten het niet van mij, maar ik natuurlijk wel van mijzelf: dus het voelt alsof iedereen aan mijn gezicht kan zien dat ik nog een kleuter ben.

    Ik denk ik zou wel 20 willen zijn: aan de univ zitten, veel vrijer zijn, en zo. Dat lijkt mij wel leuk.

    14 jaar
    2 maanden geleden
  • Ik voel mij "gewoon normaal", maar ik kan er niet echt een leeftijd op plakken. Dus ik pas goed in mijn lichaam.

    Ik zou eigenlijk wel een mix willen: financieel en juridisch de vrijheid van een volwassene, en zelf kunnen beslissen hoe ik leef. Dus niet meer moeten leven zoals mijn ouders willen. Maar met de kennis en ervaring van iemand die al wat ouder is. Met mijn huidige lichaam (is mooi genoeg en mag zo blijven) en mijn gezondheid. Maar wel met de onbezorgdheid en het geluk van een kind, zodat je gewoon intens kan spelen, zonder zorgen aan je kop.

    Dus de goede dingen van elk, maar zonder de last. Een illusie natuurlijk, maar dromen mag...

    16 jaar
    2 maanden geleden
  • Leuke vraag maar heel lastig om op te antwoorden. Alleen al hoe oud ik me voel. Met mijn impulsieve gedrag en de drang om gekke dingen te doen lijk ik soms wel een puber van 14-15. Aan de andere kant kan ik heel volwassen redeneren en voor mezelf zorgen zodat ik ook 30 zou kunnen zijn. Sommige van mijn voormalige klasgenoten vind ik al oud worden. Ze hebben hun huisje, boompje, beestje al helemaal gepland of zijn er al aan begonnen en doen niets leuks meer. Al met al denk ik dat ik me rond mijn eigen leeftijd voel, misschien een paar jaar jonger. Hoe oud ik zou willen zijn is nog veel lastiger. Elke leeftijd lijkt zijn voor- maar ook nadelen te hebben. Als puber wil je vaak van alles maar je hebt het geld niet of het mag niet van je ouders. Nu is het leven leuk maar met de nodige stress voor studie, bijbaan, alle andere dingen die je wilt doen en je moet toch ook aan je toekomst gaan denken. Als ik naar mijn ouders kijk, rond de 50, dan lijkt het wel alsof ze het leven opnieuw hebben uitgevonden. Ze doen allerlei leuke dingen maar voelen zich er niet toe gedwongen, zoals ik soms wel heb. Dus ook een prima leeftijd. Weet je, laat me maar gewoon 22 zijn, dan ga ik al die leeftijden vanzelf meemaken.

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • Ik ben nu 22 en rond mijn studies af. Als ik nu op de uni rondloop en al de jongere studenten zie zou ik wel graag terug naar 18-19 jaar willen. Elke dag feesten en ten volste genieten van de studententijd. Nu heb ik elke week 3 deadlines....

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • #m13 je moet je toch wel iets gegroeid zijn maar 21. Dan moet je werken en voor je huis betalen en andere dingen.
    Ik ben nu 15 en school sucks maar ik hoef verder niks anders en ik heb een vriend.
    Het ergste is huiswerk

    15 jaar
    2 maanden geleden
  • Ik voel mij meestal iets van 11-12. Ik denk dat 21 wel leuk zou zijn.

    13 jaar
    2 maanden geleden
  • 1) Lastige vraag. Wat ik voel en ervaar associeer ik niet met mijn leeftijd. Waarschijnlijk als er met een MRI-scan naar mijn hersens gekeken wordt, zullen mijn hersens op een hogere leeftijd geschat worden. Omdat mijn mentale gezondheid al een hele lange tijd niet subliem is.
    2) Dat kan ik moeilijk in schatten, want ik kan niet in de toekomst kijken. Waarschijnlijk zou ik een oudere leeftijd kiezen, omdat ik mijn jeugd niet als prettig heb ervaren. Wie weet wat de toekomst brengt!
    Groetjes, G

    19 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten