Skip to content
10 reacties
1300 weergaves

Niet voelen wanneer ik naar de wc moet

Hoii

Ik plas heel vaak in me broek ik kan namelijk niet voelen wanneer ik naar de wc moet ik draag ook luiers maar ik schaam me daar echt dood voor


Ik lag ongeveer 2-3 weken geleden in het ziekenhuis om een operatie maar dat heeft niet geholpen
Hebben jullie misschien tips wat ik kan doen

16 jaar
6 maanden geleden

10 Reacties

  • Ja een operatie ervoor is een groot iets. Misschien hebben ze in het ziekenhuis bot gezegd: je zal het nooit volledig kunnen ophouden. Dan is het misschien moeilijk om te accepteren maar die mensen weten het meest.

    Ik heb in het begin ook wel schaamte gehad voor m'n luiers. Heb ook welleens wat grapjes van klasgenoten gehad erover maar dan zij ik bijvoorbeeld: ik draag hem ook voor de hele klas. Dan keek 1 of 2 verbaasd en vroegen ze waarom ? Omdat er in luiers stoffen zitten die geurtjes onderdrukken of tegenhouden. Je hoeft een luier ook niet altijd overal om. Ik ben een sportzwemmer, als ik naar het zwembad ga doe ik mijn zwembroek aan en naar huis even een boxer.

    Ik was in het begin ook bang om mijn leven lang in luiers te moeten. Tot mijn 12e wist ik niet dat het kon. Ik dacht je hebt luiers voor baby's en dan stopt het. Mijn angst was meer om aan luiers te beginnen rond mijn 12e. Ik wist tussen me 7e en 12e dat ik vaak naar plas meurde en rook het zelf maar Ik dacht er is niks aan te doen, ik moet gewoon op tijd naar de wc. Toen kreeg ik luiers in huis maar was er echt bang voor de eerste keer. Dat pak heeft een week niet open gemaakt tegen de muur aangestaan. Ik dacht luier is 10x erger als telkens in me broek plassen tot aan een keer proberen. Het eerste wat ik merkte op school dat de hele dag naar waspoeder rook en dat het verband echt droog op je lichaam blijft voelen.

    17 jaar
    6 maanden geleden
  • Helemaal mee eens meisje 20. Dat hebben we toch ook met de kleine piemel en je slipje uit bij de dokter of onder de douche bij sport. Dat is ineens weer voor iemand om zijn eigen reden een probleem. Zinloos om mensen te zeggen dat het bij een ander topic moet.´Dat zou dan ook te groot worden.
    Hopelijk is TS niet afgehaakt. Er was gevraagd aan hem wat de artsen zeiden. Go ahead jongen 16.

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • Jongens het onderwerp is misschien wel steeds die natte broek en dat is makkelijk op te lossen door hem in de wasmachine te doen. Het gaat om iemand zijn eigen probleem. De een is bang dat hij de enige is die nog een keer in zijn broek plast. De ander durft het niet aan zijn moeder te zeggen. Een derde is bang dat zijn meisje hem niet stoer meer vindt.
    Deze jongen is bang dat het niet meer in orde komt en hij zijn leven lang in luiers moet. Geef hem normaal antwoord en begin niet over regeltjes
    Dus jongen ts hoe staat het er nu voor?

    20 jaar
    6 maanden geleden
  • @J23: Ik denk dat de reactie van M22 op mijn reactie is gebaseerd. Áls het dezelfde jongen is als in het door mij aangehaalde topic, is het niet handig om een paar weken later weer een nieuw topic te plaatsen met hetzelfde onderwerp. Reageren in zijn huidige topic was dan beter geweest.

    Maar goed, we weten niet zeker of het dezelfde jongen is en als dit wel het geval is, is er best kans dat hij niet weet dat wanneer je op een ‘oud’ topic reageert, deze automatisch weer naar boven komt. Of hij kon zijn eigen topic niet meer terugvinden. Vind de reactie van M22 zodoende een beetje overtrokken, maar áls het dezelfde jongen is, heeft ze ergens wel gelijk.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik reageer alleen om behulpzaam te zijn maar start geen topics. Ik zie wel veel topics met hetzelfde steeds. Als je er 1 begint moet je wel reageren steeds anders stop ik ook, dan leest iemand het niet. Ik schrik meer van dat iemand een operatie heeft ondergaan ervoor. Misschien liegt topicstarter en is ie juist bang dat ie een operatie moet. Ik zit in die wereld en wat ik heb gehoord krijg je niet snel een operatie voor dat onderwerp, meestal gebeurt dat pas als je bent uitgegroeid rond je 18e als je het zelf wilt. Niemand kan dat verplichten. Of je moet gek worden van de pijn in je onderlichaam, dan wordt je geopereerd meteen. Misschien is hij gewoon bang voor de dokter. Zelf zat ik pas rond me 12e voor het eerst doodzenuwachtig bij een dokter voor in me broek plassen, inderdaad je zou dan denken dat je geopereerd gaat worden voor dat. Ik had nooit gedacht toen ik op me 12e bij de huisarts zat dat ze me luiers voorstelde, nog geen woord over een operatie, ik dacht dat meen je niet wat moet je dragen dan op je 12e en 16, 17e ? Nooit geweten dat het bestond. Ook als je luiers in huis krijgt is het geen verplichting. Het pak staat misschien in de badkamer en je doet het om als jezelf denkt dat het beter is voor je.

    17 jaar
    6 maanden geleden
  • Ben je niet een beetje onverdraagzaam M22? Dit is een laagdrempelig forum met een bezoekersgroep die continu beweegt. Jongeren komen er bij, ouderen gaan er af.

    Wie met een probleem zit gooit dat op dit forum en hoopt op een antwoord. Bepaalde onderwerpen, zie onderbroeken, zie nauwe voorhuid, komen regelmatig terug met steeds weer nieuwe gebruikers die hun specifieke probleem waar ze mee zitten willen aandragen.
    Vast wel vaker gepost, maar wat geeft dat? Als ik het gevoel heb dat iemand er echt mee zit dan geef ik een reactie. Iedereen heeft recht op aandacht en begrip.

    Wat dit topic betreft, het is helemaal niet leuk om als kerel van 16 een luier te moeten gebruiken. Dan wil je graag weten dat je niet de enige bent.

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • Mijn tip als je fatsoenlijke reacties wilt: eerst het forum doorzoeken en nagaan of je topic recent al niet aan bod geweest is? Niet 100x na elkaar hetzelfde onderwerp posten, want op die manier maak je een forum kapot. Op een paar uitzonderingen na, is er niemand die zijn eerdere antwoord 100x gaat herhalen, alleen omdat sommigen niet de moeite willen nemen om even te zoeken en te lezen.

    In sommige forums word je zelfs gewoon verbannen als je een onderwerp of vraag dubbel post. Zo fanatiek hoeft voor mij niet. Maar een betere balans zou wel mogen.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Een operatie is een enorm iets, wat hebben doktoren tegen je gezegd erover ? Die vertellen van alles professioneel. Luiers kun jezelf in het begin voor schamen, in de omgeving van anderen. Ik ook maar de schaamte dat je met natte kleding ergens rond loopt op school bijvoorbeeld of op een stage wat ik heb gehad nog voor een luier was 100x erger. Als stage als hovenier met een natte broek is enorm koud. Mijn blaas is wat ze noemen overactief, ik kan soms 10x per dag rennen naar de wc met enorme kramp. Ik kon op school alleen normaal functioneren met een luier toen ik dat ontdekte. Als ik moest plassen ging ik onder de les wel naar de wc maar maakte vaak mee dat ik de wc niet haalde daar had ik die luier voor. Ik heb wel het comfor van die luiers. Als je met normale kleding in je broek plast moet bijna alles uit. Voor mij zou dat berekenen dat ik onder de les 10 minuten mis. Plaste ik in de luier werd die gewoon ongeveer 25% minder en kon hij omblijven. Dan zat ik binnen 2 minuten weer in de les.

    17 jaar
    6 maanden geleden
  • Heel er vervelend voor je dat het nog niet geholpen heeft. Eens met j22 behalve dat die oefeningen alleen goed zijn als die spieren niet sterk genoeg zijn. Mogelijk is de oorzaak iets anders. Verder hoeft niemand zich te schamen om iets waar je niets aan kan doen.
    Kun je niet voelen of je blaas vol is door beneden in je buik te drukken waar je blaas zit. Dat doe ik voor ik onderweg ga, om niet in de problemen te komen. Bijvoorbeeld als je alcohol op hebt voel je minder goed dat je moet en dan loop ik in de kou en dan moet ik gelijk als een zwangere koe en dan kan het te laat zijn..

    20 jaar
    6 maanden geleden
  • Hey Man,

    Ik ga ervan uit dat je dezelfde persoon bent als van dit topic: https://m.dreamersforum.nl/forum/Ervaring/456456/broek-plassen?SubOnderwerpId=52

    Wat ik toen ook al zei: de oorzaak moet eerst achterhaald worden, zeker omdat het zo plotseling opkwam. Weten de dokters daar nu al meer over?

    Verder vertelde je over een blaaskatheter. Heb je deze nog steeds?

    En heb je inmiddels bekkenbodenspieroefeningen gedaan, om het toch iets langer op te kunnen houden?

    Zie je bericht tegemoet.

    22 jaar
    6 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten