Skip to content
24 reacties
3249 weergaves

Bedplassen wat doe jij eraan

Hallo lief forum, ik ben sinds de scheiding van mijn ouder twee jaar geleden weer terug in bed gaan plassen. Ik ben pas laat droog geworden met 8-9 jaar met hulp van zo'n plaswekker een heel veel slapeloze nachten.

Toen mijn ouders gingen scheiden met 11 bijna 12 is het weer terug gekomen, omdat niemand zin had in extra stres en natte bedden hebben ze eerst broekjes en later 'echte' luiers voor mij gekocht om het bed droog te houden. Het bedplassen is al die tijd gebleven en het afgelopen half jaar heb ik opnieuw geprobeerd met de plaswekker geprobeerd er vanaf te komen. Helaas zonder succes.

Om eerlijk te zijn vind ik de luier meestal geen probleem en kan ik er prima mee leven op dit moment. Ik ben al lang blij dat ik door kan slapen en niet iedere nacht het bed moet verschonen

Nu is mijn vraag aan de andere mensen die hier nog in bed plassen: Hoe gaan jullie ouders er mee om en wat hebben jullie geprobeerd om er vanaf te komen?

Hoe ga je er zelf mee om en wat vind je er zelf van, stoort de luier of de pull-up of is dit ook voor jou beter dan een nat bed? Ik hoop op reacties!

Groetjes van een 14 jarige bedplaster

14 jaar
6 maanden geleden

24 Reacties

  • Ik heb best wel geleden eerst aan dat bedplassen eigenlijk en te laat ontdekte ik luiers. En op de een of andere manier dachten we in ons gezin dat luiers alleen voor baby's waren. Maar achteraf is dat niet zoo. Daarom had ik er eerst ook moeite mee toen ik op me 12e voor het eerst luiers kreeg. Ik stelde het uit om te gebruiken omdat ik vond dat het voor baby's was of gehandicapt want die gebruiken ze ook. Maar ik was ook al 6 jaar volledig nat in bed, daarom verschenen ze na die 6 jaar in huis. Daarom zette ik mijn stoerigheid aan de kant. Ben ik op me 12e of 17e gehandicapt met een luier om in bed ? Dan is het maar zoo. Dat is hoe ons gezin dacht. Wat ik fijn vind aan luiers is dat je met een droog gevoel uit bed kan stappen al heb je volledig in je luier geplast de binnenkant voelt droog op je lichaam en er kan geen druppel uit. Soms plas ik er in de weekenden sochtens ook wel in. Naast het bedplassen waar ik niks aan kan doen. Dus voor de 2e keer. Ik zou het niet doen als een luier dat niet aankan. Ik ben best wel schoon op mezelf. Zou ik er express in plassen en het drupt op de vloer van de slaapkamer zou ik denken wat ben ik dom bezig. Mijn mooie kamer. Maar nee het trekt altijd 100% weg in de luier.

    17 jaar
    1 maand geleden
  • Ik draag ook luier voor bedplassen. Ik laat het soms ook wel lopen als ik wakker wordt in de ochtend. Ik vindt luiers stiekem best wel fijn zitten. En als je erin plast voelt het warm.

    23 jaar
    1 maand geleden
  • Bij mij weet iedereen in het gezin dat ik in bedplas. broertje, zusje, moeder, vader. Was eerst een drama bedplassen (als je eerst niks gedragen hebt ervoor) ik schaamde me nogal snel wat ik tegenwoordig heb afgeleerd. Ook toen ik wel luiers ging dragen voor het eerst. Toen zette mijn moeder zoo een pak luiers in de badkamer neer. Ik pakte het zoo weg van schaamte en verstopte het op m'n kamer, bang voor wat de rest van het gezin wel niet denkt erover. Later geleerd dat ze het goed voor me vinden. Voor de rest is mijn geheim wel wat uitgelekt naar verschillende mensen. Zoo was er bijvoorbeeld in de eerste klas middelbaar gelijk een kennismakings kamp waarbij we sliepen in een herberg en ik was net begonnen met luiers dragen toen. Ik kon ze privé aandoen en niemand merkte savonds wat. Alleen als je bedplast moet je sochtens douchen. Dus liep ik sochtens met luier onder pyjama naar een douche ruimte. Dat was een kleine ruimte met 1 douche. De douche was al bezet en er stond nog 1 jongen te wachten voor de douche, dus 3 jongens in 1 ruimte. Ik kwam erachter dat we alle 3 bedplassers waren met luiers omdat de rest vooral savonds in de douche gaat op dat kamp. Dat was de eerste keer dat ik andere jongens tegenkwam die hetzelfde hadden. Er stond zelfs een afvalbak voor luiers in de ruimte. Was een douche kabine dus ik hoorde de jongen voor me 4 plakkers losmaken van zijn luier en zag hem die in de bak gooien. De 4 jongens van mijn kamp die bedplassen hebben veel gezien van elkaar. Er was ook 1 jongen die plaste de eerste nacht echt in z'n bed waar de kamp leiding niet zoo blij mee was. Die stuurde de jongen naar mij toe voor advies en als hij het zag zitten 1 van mijn luiers. Nooit gedacht dat ik het fijn vind om iemand daar mee te helpen. Of een beetje verzorgen zeg maar.

    17 jaar
    2 maanden geleden
  • Ik heb gewone luiers uit de supermarkt: die kosten half zoveel en zijn even goed. Wel echte luiers met klevers, geen pullups want die lekken als ik in mijn slaap een hele plas doe. In het vliegtuig en bij lange autoritten doe ik er ook eentje aan voor de veiligheid, maar ik plas er niet expres in.

    Soms voel ik helemaal niet als ik plas in mijn slaap. Soms droom ik dat ik moet plassen, maar ik vind geen toilet. En dan doe ik in mijn droom in mijn broek, en dus ook in het echt. En soms ontwaak ik terwijl ik nog aan het plassen ben. Maar het is dan al te laat en kan ik niet meer stoppen, dus ik blijf maar liggen. In het weekend als ik niet moet opstaan voor school, doe ik soms ook in mijn broek als ik al wakker ben, maar alleen pipi, mijn luier is toch al nat. Dan kan ik nog een paar uur heerlijk verder blijven soezen.

    Vraag: wie weet van jullie bedplassen af? Bij mij niemand dacht ik. Behalve natuurlijik mijn ouders en de dokter en zo. Maar vorig jaar vroeg het meisje dat naast mij in de klas zat, plots vanuit het niets hoe dikwijls ik nog in bed plas, en welke luiers ik gebruik? Ik schrok mij rot, en ik stamelde iets van: "Hoe weet jij dat? Wie heeft...?" En toen werd ik vuurrood. Ze zei dat ze in de eerste les dikwijls de geur van natte luiers rook. Ze herkende het meteen, want ze moest er zelf ook nog elke nacht, zei ze. Ik had nooit gedacht dat iemand het zou merken. Dat was beschamend, maar ze heeft het aan niemand verder verteld. Ik ook niet van haar. Dus als we eind dit jaar op schoolreis gaan, gaan we samen op dezelfde kamer slapen.

    13 jaar
    2 maanden geleden
  • Je kan bijna zeggen dat je niet in bed plast als je een luier gebruikt maar toch doe je het nog, ik ook nog soms. Bedplassen. Niet in bed omdat de luier het aankan. Die luier heb ik geaccepteerd omdat echt in je beddengoed plassen 100× erger is. Ik gebruik ze ook in de auto met lang reizen voor het geval dat ik in slaap zal vallen. Ik heb in het verleden welleens in de stoel van de achterbank geplast in de auto toen ik nog niks droeg. De natte broek vond ik niet erg, wel de schade aan de achterbank in de auto. En het gesprek met me vader. Sindsdien ook een luier in de auto. Ik ben in de auto ook welleens wakker geworden dat ik voelde dat ik aan het plassen was en ik schok waardoor ik mijn kont van de bank haalde door het trauma en verder wakker werd en dacht ooh ik heb nu een luier om, vergeten. Laat de luier z'n werk doen 1 minuut later voelt het weer droog.

    Voor de rest heb ik binnen huis ook een goed gevoel erover dat ik ze draag. Ik heb niet altijd luiers gehad. Ik denk dat ik 2 jaar lang zelf mijn beddengoed naar de wasmachine bracht sochtens als ik in bed had geplast, goed te zien voor het hele gezin dat ik nat was. In de eerste week vroeg mijn broertje ook plas je niet meer in bed ? Nou jawel maar die pamper houd alles heel goed vast.

    17 jaar
    2 maanden geleden
  • Ik plas ook nog in mijn bed, ik draag gewone witte wegwerpluiers uit de Carrefour of uit de apotheek. Ook in de auto voor het geval ik in slaap zou vallen. (Is al een paar maal gebeurd, en ja, natte broek...)

    Soms word ik ook half wakker van die warme stroom tussen mijn schaamlippen en onder mijn billen, ja: ik voel die heel in de verte stromen. Maar ik ben nog niet wakker genoeg, ik laat het gewoon verder lopen. Ik besef pas daarna dat ik aan het plassen was.

    Thuis is het okee, maar op school schaam ik mij daarvoor: het lijkt alsof ze op mijn gezicht kunnen zien dat ik nog in bed plas, heel genant.

    14 jaar
    2 maanden geleden
  • Ik ken ook alleen plaswekkers met draad, daar starte ik mee voordat we ontdekten dat luiers nog steeds kunnen als je al rond 12 bent. Probleem was dat ik met mijn broertje samen op de kamer sliep. We hebben een hele gezzelige kamer. Toen ik bedplaste in het begin was het al niet leuk voor hem. Dat betekente snachts alles verschonen waardoor hij wakker werd (mijn broertje). Toen kwam de plaswekker en als die afging was hij ook wakker en vaak was ik dan in een soort paniek waardoor ik herie maakte op de kamer. Toen kwam bijna het idee van mijn moeder om me appart op een kamer te zetten, alleen wat wel eenzaam zou zijn als het gebeurt was. Om mijn broertje goed te laten slapen. In dezelfde week was ik bij de huisarts en daar vertelde ik alles en zij introduceerde me voor het eerst in luiers met neusspray. Met goedkeuring van mijn ouders. Daardoor zouden we alle 2 goed kunnen slapen op 1 kamer. Dus plaswekker niet meer gebruiken en voor het eerst een luier. De eerste week onder controle van mijn moeder.

    De eerste avond voelde ik me wel een patiëntje, luier om en dan de neusspray erachteraan dus 2 dingen. Beneden en boven iets . Na een week slapen ermee dacht ik waarom niet eerder ontdekt ?
    Ik heb die met active fit maxi in de naam.

    17 jaar
    3 maanden geleden
  • Hey Meisje13!

    er zijn inderdaad plaswekkers zonder kabeltjes. Ik had mijn laatste poging droog te worden zo'n plaswekker zonder kabeltjes in combinatie met een speciale neusspray waar ik minder van zou moeten gaan plassen. Helaas had ik ook deze keer weer geen succes en kreeg ik van die medicijnen weer hoofdpijn. Vaak gebeurde het ook dat ik van schrik direkt na het wakker worden van het alarm nog meer ging plassen en niet eens meteen kon ophouden. Het bed had ik dan dus alsnog nat en verschonen kon ik.

    Ik heb in een gesprek met de arts ook gezegd dat ik veel moe ben en geen zin meer heb in de training. Nadat ik dat gezegd heb heeft hij tegen mij gezegd dat je wel gemotiveerd moet zijn wanneer je wil dat het lukt. Daardoor had het naar haar mening weinig zin meer door te gaan.

    Ik draag dus ook net als jullie nog iedere nacht een luier met plakstrips die goed zitten en niet lekken. In de winter met een pyjama er overheen en in de zomer met enkel een slaaphemd. Heel af en toe wanneer ik wakker wanneer ik 's ochtends in het weekend wakker wordt maar niet wil opstaan laat ik het ook lopen, de luier is daar toch al nat. Om eerlijk te zijn wordt ik in de nacht nooit wakker wanneer ik plas daarvoor slaap ik te diep volgens de artsen.

    Groetjes en maak er geen probleem van, we zijn zoals je ziet niet alleen!

    15 jaar
    3 maanden geleden
  • Hoi. Ik heb vroeger wel eens een plaswekker geprobeerd, maar die werkte niet goed. Ik trok de draad dikwijls los in mijn slaap als ik draaide en keerde. Soms ging die plaswekker ook fout af van het zweten. En als ik de sensor en de draad meer naar achter deed zodat ik hem niet zou lostrekken, dan ging hij pas af als het al veel te laat was.

    Dus nu gebruik ik alleen nog luiers en daarover een strakke onderbroek, en een pyjama of onesie.

    Weten jullie of nieuwe plaswekkers ook nog met draad zijn, of zijn die draadloos? En werken die goed? Gaan ze direct af als je in je broek doet? Maar niet bij zweten? ik weet niet of ik het nogeens moet proberen, ik heb eigenlijk geen zin meer in al dat gedoe. Een luier is veel gemakkelijker.

    @m11: ik vond de Kruidvat en de Action broekjes te stug en ruw. Maar ze rekken minder uit en zakken minder af dan Drynites; die vind ik slecht. Maar ik heb liefst luiers met plakkers, die kunnen meer opvangen en ze lekken niet.

    @m12: meestal is mijn broek al nat zonder dat ik het gevoeld heb. Maar als ik ontwaak terwijl ik bezig ben, blijf ik ook liggen, het is toch al te laat.

    13 jaar
    4 maanden geleden
  • @ meisje 12

    Ik snap wat je bedoeld. Het is verschillend wat ik doe. Ik merk het vaak niet dat ik aan het plassen ben in mijn slaap, dan zie ik de schade wel op de voorkomt van de luier met 4 plakkers in de ochtend, ze houden wel altijd alles. Als ik het wel voel schrik ik ervan. Door de schrik ben ik wakker en stopt het plassen in de luier meteen en hou ik het op. Dan blijf ik meestal nog even wakker liggen om te voelen of ik nog steeds aandrang heb om te plassen. Met aandrang ga ik nog even naar de wc. Soms was de plas zoo groot dat ik eigenlijk niet meer hoef, ik zou misschien dan nog wel kunnen plassen op de wc maar de aandrang en kramp is er niet meer dus ga ik weer meteen slapen.

    Het veranderd met de tijd ook hoe je erop reageert, ik heb niet altijd een luier om gehad in bed. De eerste week met een luier was ik sceptisch erover, je moet ook leren vertrouwen op een luier. Ik ging in de eerste weken weleens mijn bed uit als ik merkte dat ik in de luier had geplast om te controleren of mijn bed nog droog was midden in de nacht. Om er achter te komen dat het altijd wel 100% houd.

    17 jaar
    4 maanden geleden
  • @M12:

    Het beste is wanneer je het voelt direct uit bed te gaan en de rest van je plas op te houden. Maak jezelf vervolgens goed wakker: licht aandoen, paar sprongetjes maken, water in je gezicht gooien etc. en plas dan de rest van je plas in de wc.

    Hierdoor train je je lichaam om alleen te plassen wanneer je echt wakker bent. Ga in ieder geval nooit halfslapend naar de wc om daar te plassen, hierdoor wordt het bedplassen juist erger. Geen zin om jezelf goed wakker te maken voordat je gaat plassen? Dan kan je blijven liggen en de rest van je plas ook in je luier doen. Bedenk wel dat je het zo voor jezelf moeilijker maakt om ervan af te komen. Jezelf motiveren om de rest van je plas op te houden, op te staan en jezelf wakker te maken, is zodoende wel echt beter.

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik slaap ook nog met een luier. Met plakkers, pullups lekken teveel. Pullups zijn alleen goed als je kleine scheutjes plast, maar als ik in mijn slaap een hele plas ineens in doe lekken ze.

    Een vraag: Als jullie wakker worden terwijl je aan het plassen bent, wat doen jullie dan? Staan jullie op om naar toilet te gaan, of blijf je liggen? Ik word soms wakker van de warme plas die onder mijn billen loopt. Maar ik heb in mijn halfslaap nog niet genoeg kracht om te stoppen. Dus ik wacht tot het over is en dan val ik terug in slaap.

    12 jaar
    4 maanden geleden
  • @meisje 11
    Wat fijn zit is vaak persoonlijk. Jarenlang was het bij ons de gewoonte in huis dat als je in bed plaste snachts dat je zelf al je natte beddengoed bij de wasmachine bracht. Dan in 1 keer onverwacht luiers op me 12e van me ouders, ik had een beetje moeite met dat stoere van mij eerst. Voelde me te groot voor een pamper. Maar toch echt sindsdien echt met een droog gevoel wakker worden. Belangrijkste is dat je ook iets hebt wat het ook echt houdt als je in bed plast. Ik ken nu 3 onafhankelijke merken: Molicare, Absorin, Tena.

    Allemaal luiers met 4 plakkers hebben hier 1 voor 1 gestaan.

    Molicare Premium Maxi Slip Small.
    Absorin Comfort Slip Night Heavy Small
    Tena slip active fit maxi small

    Best wel dure apotheek luiers, er is tegen me gezegd dat ik ze moet proberen droog te houden want droog betekent dezelfde een 2e nacht om.

    De zorg van mijn moeder is echt ongelooflijk, die kan echt met 2 blije ogen vragen moet je hem om ?

    17 jaar
    4 maanden geleden
  • Hallo meisje 15 Ik zelf gebruik drynites, maar er zijn ook kruitvat pyjama’. Broekje , weet jij of dat fijne broekje zijn; of zal een pak kopen en uitproberen … of weet jij een andere luier die fijn zijn zitten Mijn gewicht is 44 kilo

    11 jaar
    4 maanden geleden
  • Je bent niet alleen, ik doe 's nachts ook nog in mijn broek. In mijn klas is er nog een meisje, ik moest op schoolreis samen met haar op een kamer zodat niemand anders onze luiers zou zien.

    Ik heb al van alle luiers geprobeerd. Drynites pullups en zo lekken, die moet je niet nemen voor 's nachts. Wel goed zijn Tena pullups met grote absorptie, niet de dunne, maar die zijn heel duur.

    Maar die met plakkertjes zijn beter. In de apotheek zijn luiers ook duur. In de Carrefour supermarkt vind je wel goedkope luiers, Absodys of zoiets denk ik. Alleen zijn die net wat groot, maat medium. Het voordeel is dat ze veel kunnen opvangen, dus in het weekend kan je 's morgens nog blijven liggen en je plas laten lopen.

    Luiers met linten (noemt tena flex of zo) moet je niet nemen: die zitten slecht en lekken.

    Mijn ouders betalen ze, ik weet niet of ze korting krijgen.

    Je kan luiers makkelijk zelf aandoen: ga erop liggen, trek hem tussen je benen omhoog, onderste plakkertjes dichtkleven, bovenste plakkertjes dichtkleven, en klaar. Je moet de flappen een beetje aanspannen zodat ze strak zitten, maar niet te hard zodat ze niet scheuren of loskomen. Beetje oefenen. Ik doe het al lang zelf.

    Onderweg op reis in de auto of in het vliegtuig doe ik er ook een aan, voor de zekerheid, en onder mijn skibroek ook.

    13 jaar
    4 maanden geleden
  • Hi de topic startster hier, inmiddels weer een jaar ouder! Heel veel van de voorgestelde oplossingen, medicijnen, de plaswekker en de bekkenbodem oefeningen heb ik geprobeerd.. helaas nog altijd zonder succes.

    Ik heb verschillende luiers die ik gebruik, zelf vind ik de iets dikkere luiers veiliger voelen. Ik ben dan minder bang voor lekkages en kan de luier in het weekend ook langer dragen zonder bang te zijn dat ik lekken ga. Meestal heb ik de Tena Maxi of de Tena Ultima met een plastic buiten laag. Deze bestellen mijn ouders in Duitsland bij een internet apotheek om geld te sparen, voor het bedplassen krijgen we ze niet van de ziekteverzekering. Om de verzendkosten te drukken bestellen we meestal zo vier pakken of meer waar ik weer een kwartaal mee vooruit kan.

    Ik heb ook soms andere luiers, maar ik pas enkel maat S, vroeger had ik de maat XS. De luiers in Medium zijn mij eigenlijk te groot en kunnen daardoor gaan lekker. Ik weet niet hoeveel kilo jullie wegen maar als ik dat weet kan ik misschien zeggen wat beter past.. ik heb door de tijd heel wat verschillende geprobeerd en vind zelf de stof buitenkant niet zo fijn, maar dat is een persoonlijke voorkeur denk ik.

    Welke gebruiken jullie nu?

    Groetjes van een bedplasster!

    15 jaar
    4 maanden geleden
  • @Roos:

    Luiers zijn lastig zelf aan te doen. Luierbroekjes zijn veel gemakkelijker. Onder meer de merken Tena en Abena hebben luierbroekjes in kleine maten. Deze zijn bij apotheken te koop, maar ook online. Zijn voor een 11-jarige wel aan de prijs, dus als je ouders deze willen kopen, heel graag. Moet je dit wel aan je ouders durven vragen natuurlijk.

    Een andere optie zijn absorptie-onderbroeken. Drynites zijn hier de bekendste van. Deze zijn in supermarkten en drogisterijen te koop, ook online uiteraard. Deze zien er gewoon uit als normale onderbroeken. Daarom worden deze veel gebruikt als je ergens anders gaat slapen (bijv. tijdens een kamp). Nadeel van deze absorptie-onderbroeken is dat ze minder plas kunnen opvangen dan een luier of luierbroekje. Mocht zo'n absorptie-onderbroekje je te weinig hulp blijken te bieden, kan je dit opvangen door maandverband in deze onderbroek te doen. De meeste mensen gebruiken hiervoor normaal maandverband. Speciaal absorptie-maandverband is echter een betere keuze. Deze kan veel meer plas opvangen. De genoemde merken Tena en Abena verkopen ook dit speciale absorptie-maandverband.

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik ben Roos ,een meisje die zelf ook nog in bed plast, zijn er andere meisjes die weten welke luiers, het fijn zitten en kopen jullie de luiers zelf of doen je ouders dat!

    11 jaar
    4 maanden geleden
  • Een neef van mij zou een plaswekker gebruiken die schokjes stroom geeft als hij in bed plast om hem wakker te krijgen, nou weet ik niet of dat waar is. Ik hoorde mijn moeder daar met mijn tante over praten waarbij ik bij zat. Misschien zouden ze willen dat die bestaat. Met die tante kreeg ik ook nog ruzie omdat ik neef een luier (inco) uitdeelde. Ik kreeg zelf meteen gelijk van niks een luier om voor bedplassen sinds mijn 12e omdat ik zelf geen onderzoek had gedaan naar wat er voor is. Ik sliep al met luiers toen ik door de kruidvat liep en toen pas kruidvat pyjamabroekjes zag liggen die je zelf uit en aan kan doen. Een luier met 4 plakkers kun je in het begin niet zelf omdoen, wel met hulp. Ik vond dat niet eens zoo erg. Kan gewoon staand, dan werk je zelf mee om je luier om te krijgen en je vader of je moeder. Is wat minder zelfstandig, ik kreeg hem om ergens tussen 21:00 en 22:00 en zat er dan tot sochtens 08:00 in. Ook niet nodig om hem tussendoor af te doen. Broekjes zoals drynites zijn makkelijk maar als je erin geplast hebt moet het uit en verschoond worden. Misschien dus wel midden in de nacht omdat het bij een 2e keer doorlekt, een luier niet. Ik gebruik tena maxi small. Die vangt mischien 5x meer op als drynites. Dus ja broekjes kun je makkelijk zelf aan en uit doen maar bij 1x nat moet het uit. Luier met 4 plakkers is met hulp en eenmaal om moet je het zolang dragen dat je aan de buitenkant ziet dat de luier af moet. Ik ging bijvoorbeeld om 22:00 slapen tot 08:00 en red het prima met 1 luier.

    17 jaar
    5 maanden geleden
  • Hoi meisjes 14 Ik ben een jongen die zelf ook in bed heeft plast zelf gebruik ik kruitvat pyjamabroekjes dat zijn fijne broekjes die zelf aan kan en uit kan doen en lijkt op gewoon op ondergoed ( het we een luier) .anders heb je nog drynites of abena junior luiers lVeel succes.

    12 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten