Skip to content
7 reacties
1517 weergaves

Kinderarts

Hoi

Ik ben een jongen van 15 en erg klein voor mijn leeftijd.
Mensen schatte me 12 of 13 jaar.
Nu heeft mijn moeder een afspraak gemaakt bij een kinderarts. De huisarts denkt dat ik ee groeiachterstand heb.
Moeder zegt dat de kinderarts me gaat onderzoeken .
Maar wat gaat hij dan doen, Ben best een beetje bang wat er gebeurd

15 jaar
2 jaren geleden

7 Reacties

  • Hoi

    Ik ben nooit op schoolanderzoek geweest.
    Denk niet dat het in Nederland nog gebeurt.
    Ik vi d het spannend en ik weet niet wat er gebeurt.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Ah ja, dat kan ook wat J19 zegt. Ik was me al direct aan het focussen op gewoon groeiachterstand en klein zijn, omdat broer en ik dat hebben.
    Maar als er achterstand is in de pubertijd, dan zien ze dat meestal wel op schoolonderzoek en krijgt ge daar een brief over mee. En dan doet de arts nog eens over wat ze op schoolonderzoek gedaan hebben: voelen aan de balletjes of deze al ver genoeg naar beneden zijn en groot genoeg. En dan moet ge inderdaad uw onderbroek laten zakken.
    Maar zoals ik al zei, dan hadden ze dat op schoolonderzoek al vast gesteld.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Misschien dat je naakt moet omdat hij even wil kijken of het daar ook een groeiachterstand is.
    Ze kunnen dat zien aan je ballen en pik.
    Je kan ook vroeg of laatzijn met puberen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag TS,

    zelfs al zou de dokter uw beenderen nameten (tijdens de groeispurt zijn er toch sowieso afwijkingen), dan nog moogt ge altijd uw onderbroek aanhouden. Als hij metingen doet is het dijbeen daar bij. Als ge een slip aandoet ipv een boxer, dan is er al helemaal geen reden waarom ge naakt zou moeten gaan want met een slip kan de dokter alles goed zien van lengte en verhoudingen. Met een boxer kan dat soms wat moeilijker zijn.

    Broer en ik zijn ook wat later beginnen groeien als de rest. Ik denk drie jaar geleden heeft de huisarts broer eens nagemeten (dus gewoon de huisarts, ik denk dat het schoolonderzoek dat toen aangeraden had) Onderbroek mocht gewoon aanblijven. Alles was OK, wij zijn gewoon kleiner en later begonnen met de groeispurt. Mama kon broer verder laten controleren en uitleg over gehad, maar omdat zij ook klein is heeft ze dat niet laten doen, allemaal overbodig. Ik ben niet nagemeten omdat broer en ik zo goed als hetzelfde zijn :-) .

    Onze tante (zus van mama) is ook klein gelijk ons. Die haar zoon (onze neef) is dan weer een lange wiep. Dus het kan allemaal.

    Beziet het zo: als ge kleiner zijt is het vele gemakkelijker om de eieren uit het kippenkot te halen, en voor nog vele zaken hoeft ge u minder diep te bukken. Spaart op de rug ...

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Gepest worden doen ze niet,
    Mijn ouders en broer zijn best groot.
    Mijn moeder zegt dat ik misschien even naakt moet.
    Zou niet weten waarom!?

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Broer en ik zijn ook kleiner van gestalte, nik mis mee hoor en ge zult er echt niet om gepest gaan worden of zo. Af en toe eens een grapke maar in ons geval nooit kwaad bedoeld geweest.

    Bij een onderzoek wordt ge gemeten en gekeken hoe de groei gegaan is tot nu toe, als die gegevens er zijn (jaarlijks schoolonderzoek). Als uw ouders ook klein zijn, tsja, dan zijt gij ook wat kleiner (ik ben nu juist zo groot als mama ongeveer en op een maand na 17 jaar).
    Indien er een andere reden zou kunnen zijn dat ge kleiner blijft, onderzoeken ze uw bloed, kijken ze naar wat ge eet, sport, beweegt en nemen ze een foto van de knoken in uw polsen omdat ze daar de groei het beste kunnen zien. Indien er achterstand is, kunnen ze soms groeihormonen geven, maar dat doen ze niet zomaar.

    Maar er is niks mis mee met klein zijn hoor, belange na niet :-) !

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Aangezien het om je lengte gaat verwacht ik niet dat ze vervelende dingen gaan doen en ook niet naar bijv. je piemel e.d. hoeven te kijken. Als je er een beetje bang voor bent zou ik even aan de huisarts (of iemand anders die er verstand van heeft) vragen wat zo'n onderzoek precies inhoudt. Ik heb het zelf nog nooit gehad en ben ook geen expert, maar ik verwacht dat je je geen zorgen hoeft te maken.
    Succes!

    16 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten