Skip to content
31 reacties
2791 weergaves

Wat bij hoge nood?

Wat kun je dan het beste doen als je het nog een poosje op moet houden. Mijn moeder zegt dat je dan beter kunt gaan staan met je benen bij elkaar en dan je gewicht moet wisselen van je ene op je andere been. Mijn vriemdin zegt dat je beter stil kunt zitten en aan iets anders kunt denken en dan zakt het. Allebei weten xe niet waarom. Wie weet dat wel?

18 jaar
2 jaren geleden

31 Reacties

  • TS voor J16. Helemaal niets ongepast aan jouw reacties. Ik begon het topic omdat ik meegemaakt had dat ik mijn plas niet meer op kon houden. Gelukkig maar een beetje maar een minuut later zou het de hele plas zijn geweest. Daarom vroeg ik raad ook omdat ik van mij moeder en vriendin omgekeerde raad kreeg. Daar speelde een beetje de irritatie met mijn moeder doorheen hoe snel ik dingen met mijn vriendje doe en dus haar reactie op mijn ongelukje.
    Van jouw eerste reactie schrok ik een beetje, want dat was veel erger dan bij mij en bij de andere reageerders.
    Je was toen niet duidelijk over wat er aan gedaan werd. Gelukkig heb je dat in je tweede reactie uitgelegd en wordt er weliswaar wat laat goed op gereageerd. In principe is jouw probleem nog steeds hetzelfde namelijk een te vole blaas, maar bij jou omdat hij te klein is en bij mij omdat ik dacht het wel te halen. Blaastraining heeft bij jou dus veel zin, ik denk bij mij niet.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 19 En meisje 18

    misschien is het wat ongepast dat ik hier reageer maar een preek van mijn ouders krijgen over in je broek plassen ken ik ook wel, tot ongeveer mijn 13e was mijn moeder boos als ik het had en ik was zelf ook boos op mezelf. @jongen 19 ja ik word ook geholpen daarmee sinds me 13e, op me 13e ging ik daarvoor naar een arts. Daar geleerd dat ik een kleine blaas heb wat ik ook wel door had omdat ik 8x per dag erg nodig moest. Voor de rest een overactieve blaas. Sindsdien geen preek meer van me ouders gehad maar begrip van ooh je hebt dus wat. Ik kreeg ook materiaal voorgeschreven rond me 13e waar ik eerst stomverbaasd over was, ik dacht er bestaat niks voor op 13 jaar. Het eerste wat ik bij de huisarts leerde is dat je op 13 jaar nog steeds in een luier kan. De eerste keer toen ze het zij (de huisarts) vroeg ik ook babyluiers ? maar nee speciaal luiers voor als je 13 bent en nu ook op me 16e toevallig ook van tena. Het is dus ook wel voor jongens. Waar ik achteraf wel blij mee ben dat ik het ontdekt heb. De eerste maand was ik er ook te stoer voor om ze te gaan gebruiken. Voor de allereerste keer. Ik had toestemming gegeven dat ik ze wel wilde maar toen er luiers in huis kwamen schrok ik en vond ik het voor baby,s. Ze stonden gewoon een maand lang niet opengemaakt in de badkamer, uiteindelijk toch gedaan.

    Wat meisje in het 1e bericht schrijft van nodig moeten plassen en niet kunnen omdat er geen wc is, is ook iets waarmee je je blaas kan trainen. Als je nodig moet kan het soms ook een poos verdwijnen na lang ophouden. Ik heb ook instructies gehad om veel te drinken en niet meteen naar de wc te rennen als ik moet. In theorie moet je blaas dan vanzelf groter worden.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • TS voor J16. Ik was hier niet meer, want moest mijn kamer veranderen en was natuurlijk met mij vriend.
    Ik reageer eigenlijk alleen over ouders, want dat je weleens een ongelukje kunt hebben heeft J19 al uitgelegd, ook dat het vaak toch je eigen schuld is en dat je je er logisch voor schaamt maar het geen drama moet worden. Daar zijn we het over eens behalve dan een paar ouders.
    Mijn moeder heeft het woord kleuter niet gebruikt maar een paar keer hard gezegd dat ik 18 jaar was. Ik vond het heel beschamen terwijl ik bijna alles nog op had kunnen houden dus deed er zelf niet over op een manier van ongelukje kan gebeuren geen drukte over maken. Nergens voor nodig dus om steeds te zeggen dat dat met 18 niet hoort. Misschien heb je gelijk en is dat net als bij jou de angst dat er wat met me aan de hand is. Ik was volgens mij we duidelijk geweest over hoe het kwam. Volgende keer ( hopelijk nooit) dan zeg ik niets en maak ik alles stiekum schoon. Maar goed het ging al een poosje niet goed tussen mij en mijn moeder en dat ligt veel dioer en dat is nu uitgepraat. Daar heb jij niets aan want bij jou zijn het gee ongelukjes maar iets waar je met je ouders en deskundigen lang aan moet werken. Ik hoop voor jou dat je ouders dat goed begrijpen, want hun emoties op jou afwentelen is het laatste. Je hebt het er toch al moeilijk mee. Sorry dat ik geen raad heb. Bij jou werken allerlei bewegingen kennelijk wel om het even langer op te houden, bij mijn vriendin juist niet en ik denk dat het bij mij weinig uitmaakt. Ik ging wel raar lopen maar dat ging automaties en lijkt me normaal als je het niet meer houdt.
    De gene die droog (hihi) opmerkte dat ik eerder moest plassen heeft gelijk? Je moet het niet op een paar minuutjes aan laten komen.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Je geeft zelf aan dat er iets mis is met je blaas j16. Ik weet niets van medische dingen maar dat denk ik ook. Je was op school nog naar de wc geweest en ik neem aan dat je daar niet veel had gedronken. Het kan natuurlijk wel eens ineens hard doorlopen dat je niet weet hoe het komt, maar zo vaak is ook niet gewoon. Ongelukjes zijn eigenlijk als je met een volle blaas in de file terecht komt of zo. Als je met een volle blaas gaat stappen en het dan ook nog uitstelt zoals ik dan kun je dat een ongelukje noemen maar dat is je eigen stommiteit. Ik zei daarom eerlijk dat ik in mijn broek had geplast omdat ik stom was geweest.
    Er is dan ook niets met je blaas of je nieren aan de hand, dat is bij jou wel zo. Ik moest mij wel schamen, hoewel een keertje zoiets stoms doen dat moet me ook maar vergeven worden. Jij hoeft je nergens voor te schamen, maar ik neem aan dat je geholpen wordt met het op te lossen of dat je als je langer niet naar de wc kan je daar materiaal voor krijgt. Voor vrouwen die daar vaker last van hebben heet dat Tena, zal er voor ons ook wel zijn.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen21. Ben jij ook geploft net als ik? Dat in die volle bus leek er wel op, maar bij die ander ongelukjes lijkt het er ook op of je het minder goed op kan houden. Dat zou je in overleg met een arts kunnen verbeteren.
    In een volle bus is echt zwaar kut. Ik had het met drie vriendinnen in de avond onderweg naar huis. Ze wisten dat ik zo heel nodig moest dus we praatten en lachten gewoon verder, ik wat ongemakkelijk. Maar wat moet je zeggen tegen al die mensen in een bus. Mij moeder zei niet dat ik een kleuter was hoor, die begreep het dat je het niet eeuwig op kan houden. Die hielp me.
    Lachte me ook uit, maar ok het was ook een gekke situatie en moeders en vriendinnen mogen dat dan.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Mijn vorige reactie was bedoeld aan jongen van 16 en niet 21

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Van hoge nood weet ik alles. Ik kan in ieder geval niet meer stilzitten of stilstaan als ik nodig moet. Ik probeer in ieder geval te lopen als ik plassen moet. Of lopen en door je knieën zakken tegelijk. Op school als je moet zitten en je mag de klas niet uit als je plassen moet heel hard en snel wapperen met je knieën uit en elkaar en bij elkaar. Ik ben eerlijk gezegd gewend om te hardlopen naar de wc als ik plassen moet. In het ergste geval op je kruis/blaas duwen. Mijn ervaring is dat alle beweging een beetje de druk van je blaas afhaalt. Ik heb het zelfde in bussen gehad, ook nog in een propvolle bus waar ik moest staan en geen kant op kon. Ik heb daar diverse ongelukjes gehad. Ik heb welleens in een bus gestaan waar ik in een half uur tijd nat was tot in mijn schoenen en voordat ik in de bus ging op school naar de wc was geweest.

    Ik had zelf heel lang niet door dat er iets mis was met mijn blaas want het gebeurde me elke dag en ik dacht precies zoals TS. Dat is ook waar ouders aan denken als ze zien dat hun kinderen in hun broek plassen, ze zijn eigenlijk soms bang dat je misschien iets mankeert. Een kleuter genoemd worden is echt verkeerd.

    Ongelukjes zijn normaal alleen niet als het elke dag gebeurt, het kostte een tijdje voordat ik dat zelf doorhad.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen17. Maar goed dat je de smoes van jongen 19 niet hebt gebruikt want als je net als ik geploft was dan ziet ze gelijk dat je liegt en maak je jezelf helemaal belachelijk

    @jongen 19. Ja veel leuke jongens en ik kom er genoeg tegen en praat er gezellig mee, ga wel eens met een wat drinken , maar ze doen alsof ik hun zus of buurmeisje ben en dan niets.
    Of ze sturen af op relatie beginnen en dat wil ik niet , dus al 2 jaar zonder. Ik geef het niet op dus kijken wat vandaag brengt.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • M21, nee dat was mijn dag niet, maar met die meisjes praat ik nog vaak en met eentje zelfs apart en doe ik wel eens wat. Ik heb nu examenjaar en zij volgend jaar en ik ga dan in Leiden studeren en zij wil dat volgend jaar gaan doen. Lief mens die buurvrouw, ik kom haar graag tegen maar toen liever niet. Ik probeerde haar te ontwijken maar ze zag het. Wat moet je anders dan het toegeven als het zo is. We hebben het er nooit meer over, behalve hier omdat het een topic is. Ik krijg weer buikpijn als ik er aan denk. Vergeten doe ik het niet maarwel zorgen dat het niet meer gebeurt

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Is zo m21 zelfs op die rampdag zijn er altijd nog leuke meisjes en voor jou leuke jongens.
    J17 hah tegen die buurvrouw kunnen zeggen dat iemand bier over hem omgegooid had.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @ jongen 17. Dat was dus jou dag niet. Ik begrijp die ouders niet, mogelijk ook bang dat er geroddeld gaat worden. Mijn moeder deed gelijk mijn broek en alles in de wasmachîne. Ik zou toen ook niet graag fe buurvrouw tegengekomen zijn maar die pech kun je hebben. En ja ze ziet helaas wat er gebeurd is dus daar kom je ook niet onderuit. Is het nog wat geworden met die leuke meisjes. De rest van die dag zou ik maar vergeten

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Bij mij is het al weer bijna een jaar geleden dat ik heel hoge nood had om te plassen. Ik was met vrienden op een basketbalveldje gaan spelen en had het opgehouden tot iedereen naar huis moest. Toen begonnen er twee meisjes met me te praten en die zijn heel leuk daar zei ik natuurlijk ook geen nee tegen. Toen ik dus echt naar huis hing was het wel heel dringend. Net zo als bij TS en J19 kreeg ik problemen en thuis had ik al veel in mijn broek gedaan.
    Ook bij mij leverde dat megaproblemen met mijn moeder op die mij een kleuter vond en er heel erg mee zat dat de buurvrouw me zo gezien had. Die zei me wel dat iedereen een ongelukje kon hebben. Ik kreeg geen straf of zoiets en er is verder nooit meer over gesproken en zelf vond ik het ook klote om zo nodig te moeten dus ik kijk sinds die dag beter uit. Maar ik begrijp dus goed dat anderen dat ook wel eens kunnen hebben.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 19. Ik morst weer jeel erg om je lachen en dat was eerlijk geen uitlachen. Want ik weet dat je dan als jongen ook niets meet kunt redden. Daar sta je dan, ik weet het. Maar het is duidelijk dat je er geen compleks aan hebt overgehouden. Ik ook niet hoor.
    @ts. Dat was heel verstandig. Wel voorlopig samen verder maar anders omdat jik ouder bent en er iemand in je leven is. Misschien was die hoge nood en dat natte broekje wel heel erg goed dat het dit heeft versneld.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Goedzo ts, dat heb je goed aangepakt. Ouders behandelen je vaak te lang als een kind en je blijft wel hun kind maar je bent geen kind meer. Ik hoop dat we je hier nog terugzien.

    Ja m21 ik plofte ook. Ik had veel te lang gewacht, maar was bijna bij een parkeerterrein met boompjes. Toen werd het ineens heel erg en deed ook erge pijn dus er plofte iets, ik kon het al na een paar seconden niet meer ophouden, dus kon gelijk naar huis. Einde van mijn zaterdagavond stappen om half elf omdat ik in mijn broek had geplast. Beschamender kan het eigenlijk niet. Maar we zijn de enige niet m21 het komt vaker voor dus te lang schamen moet je niet doen. Nu waren wij de lul morgen iemand anders. Ik lach vrolijk mee als ze er over beginnen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • TS hier weer even. Nou dat is een heel stevig gesprek geworden , maar het toch erg goed gegaan. Alles werd er eerst bij gehaald. Het kantelde door mijn vader die vroeg of ik het nog wel naar mijn zin had. Ik zei van wel maar dat dat ook zo moest blijven nu ik volwassen ben. Stilte maar jij begreep het. Ik kan er een uur over volschrijven maar goed ik krijg een 1,40 meter bed en dat wordt met pinksteren al gekocht en in elkaar gezet. Ze begrijpen dat ik ook af en toe niet thuiskom, maar dat zal ik wel tijdig zeggen.. Jullie dus veel dank.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • @ jongen 19 Was het bij ook alsof je plofte? Ik dacht ineens dat hou ik niet meer. Ik probeerde het nog wel maar zinloos. Ik moest wel lachen om je verhaal. Zelf heb ik het maar thuis verteld. Toen ik uitlegde hoe het was gegaan begrepen ze het. Kan iedereen hebben.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • TS voor M22 : Bedankt hoor, dat klopt wel. Ik schaam te veel voor zoiets. Toch kon ik het wel lachend tegen mijn vriendin vertellen dat het toch niet helemaal was goed gegaan. Tegen mijn moeder kreeg ik het zowat mijn strot niet uit. Die vriendin vond het ook normaal en had verwacht dat ik alles in mijn broek zou doen.
    Ze zeimet andere woorden gidteten fe zelfde dingen als jij. Dit onderwerp laat ik maar even zo bij mijn ouders, maar over mijn vriend en hoever we zijn en wat wij normaal vinden ga ik het vanavond met hen hebben. Ploft het dan start ik nieuw topic anders
    post ik het hier.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat andere j19 schrijft, iedereen kan een plas ongelukje krijgen. Soms moet je berenodig maar kun je het nog best ophouden en dat zakt het zelfs wat en dan ineens wordt het heel erg. Dan doe je niet veel meer. Ik kan natuurlijk tegen een boom plassen maar tegen een lantarenpaal in een drukke straat of in de trein doe je dat niet. Meiden hebben het nog veel moeilijker.
    Hoe mijn moeder er op zou reageren weet ik niet, ik denk uiteindelijk wel goed ik bedoel begripvol maar ik heb het niet afgewacht. Alles in vuilniszak gedaan en gewassen toen er niemand thuis was. Dus ts nergens over schamen voor dat ene straaltje en gewoon tegen je moeder zeggen dat je vriend bij jou blijft slapen. Punt.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Sorry ts ik zeg het je maar even hard. Je maakt er zelf een veel te groot drama van en dat kan je moeder dan nog groter maken. Jongen 19 heeft gelijk, plasongelukjes komen gewoon voor. Meestal begint het dat je wel dringend moet maar denkt het nog wel te halen en dan stroomt het harder door dan anders of er zit iets vreselijk tegen. Je neemt dan het risico en met risico nemen gaat het ooit een keer mis. Als jij zelf lachend in plaats van beteuterd binnenkomt en zegt dat je het niet meer op kon houden alsof dat gewoon kan gebeuren dan geef je je moeder minder ruimte. Dat geldt ook voor de seks met je vriendje. Ga er van uit dat als je een tijdje met elkaar gaat en je bent 18 dan komt er seks. Daar moet je de ruimte voor hebben. Ga er ook van uit dat je moeder dat normaal zal vinden of zal moeten vonden. Je stelt je veel te kwetsbaar op.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • TS voor J19 : zo ging het ook in die bus, alleen ging het zo vlug dat ik bang werd het niet meer op te kunnen houden. Uiteindelijk was de schade heel beperkt (je zag niets) maar het was erg op de nipper want ik voelde al dat ik het niet meer hield vandaar mijn vraag en dat is dan voor mijn moeder ook al gebeurd. Ik ben alleen en dat is niet altijd een voordeel. Mijn vriendin is met twee zussen en een broer, daar gebeuren natuurlijk vaker zulke dingen .

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten